Rôzne

Problem

ocenko1 - bez fotkyocenko1, 7. mája 2012

zijem vo svajciarsku,casto pozeram varechu,ale vzdy sa stretnem s tym istym problemom...suroviny...co mozem pouzit namiesto hery,cery?je tu niekto,c tiez zije vo svajciarsku a vedel by mi pomoct?co mozem pouzit ako polohrubu muku?

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Namiesto Hery môžeš pokojne použiť maslo, len ak by si robila cesto, ktoré dáš odpočívať do chladničky, napr, cez noc, počítaj s tým, že ho musíš vyložiť najmenej hodinu pred tým, ako s ním budeš pracovať, lebo bude veľmi tuhé, potrebuje postáť v teple. Univerzálnu náhradu Cery nepoznám, záleží na čo ju chceš použiť. Hodne sa používa na čokoládovú polevu, tam ju môžeš nahradiť maslom, ja napr. do polevy pridávam olej, nie Ceru (asi tak PL na 100g čokolády).
Ak máš k dispozícii jemnú krupicu (detskú), môžeš ju zmiešať s hladkou múkou a nahradíš polohrubú. Ak nemáš netráp sa, skoro všetko sa dá spraviť aj z hladkej, nebude to veľký rozdiel. Opäť záleží na konkrétnom recepte, ale napr. kysnuté cestá môžeš pokojne robiť z hladkej.
nadia56
presne, ako pise @sovka62 , mozes piect lez z hladkej muky, ja z nej peciem aj piskotove cesto, tortove korpusy a je to v pohode:-)
kuchticka
Ja tak isto peciem vsetko iba z hladkej muky i knedliky varim z hladkej i ked som si zo zaciatku myslela, ze sa mi nepodaria.
bozulka
Súhlasím so @sovkou ,popísala ti to podrobne.Ja nepoužívam ani ceru a v poslednom čase ani ztužené tuky.Ani jeden margarín nie je zdravý nech sa volá ako chce.Je pravda že margaríny sú lacnejšie ako maslo,aj sa s nimi dobre pracuje,ale ja cítim rozdiel v chuti a vône koláčov.
bojarka
zdravím , peču zásadně z hladké , knedlíky z polohrubé a jedině máslo .Ostatní "zdravé rostliňáky " stojí za.. .
dobreazdravo
Prečo chcete nahrádzať Ceru, Heru a iné? Treba tieto umelohmotné blafy vyradiť! Ztužené tuky sú umelé, do oleja sa vháňa voda a tým to zmení farbu na bielu/svetlú a stuhne to.
Normálne používajte maslo a ešte ako bonus budete aj zdravší.
A k tomu maslu jeden zabudnutý recept, stojí za vyskúšanie:
 dobreazdravo.sk/precistene-maslo/...
diana13
Ja zijem vo Svajciarsku a zatial som piekla vsetko iba s maslom a chut lepsia ako s Cerou alebo podobne. I ked aj tu vo Svajciarsku ich maju. A muku pouzivam tiez len hladku kedze tu som inu nenasla. a tiez zatial bez problemou :)