Rôzne

Priznanie .

stefanm - fotkastefanm, 28. augusta 2012

Týmto sa "priznávam" , že som dňa 25.08.2012 na obed využil polotovar "Halušky v prášku"!!! ... stalo sa to preto lebo manželka bola na Wellnes pobyt a mne sa nechcelo nič robiť . Kúpil som si v Agre tie halušky v krabičke a chutilo mi . ...Stáva sa to aj vám ? Využívate polotovary ???

@zareaguj


Diskusia k téme

michsamant
No co.... ja ked som chora, tak mi ine nechuti len Maggi slize, zalievane horucou vodou, lebo po antibiotikach nemam ziadnu chut v ustach ;) aj take sa stava. Nehanbim sa priznat, ze tie slize mam doma v zasobe vzdy aspon 2 balenia... pre istotu :)
danielas
Vyprovokoval si ma tiež k priznaniu.Kupujem len jeden polotovar,ale zato pravidelne. Neviem odolať chuti sypkej zmesi na pečenie s kakaovými bôbami. Pretože niekde v kútiku duše sa za to aj hanbím,dopľňam ešte o vlastné cesto a rôzne kreácie krémov a výsledný efekt ešte nezklamal. Takže,aj ja niekedy tak....
evanaaa
Mne sa páči Bami a Nasi Goreng, je to aj v sušenom aj v mrazenom stave, ja kupujem do zásoby to prvé ( v sáčku) pre prípad, že nemám navarené, niekam sa ponáhľam alebo prídem neskoro, ap. Alebo len ako " medzijedlo" v niektorý deň, a na druhý už varím normálne. Alebo instant hráškovú polievku, tú mám rada, ak navarím mužovi niečo, čo ja nechcem.
hubata
Cestoviny využívam asi najviac. Len široké slíže k fazuľovej polievke moje potvory spoznajú hneď či sú kupované, alebo doma robené. A stále neviem prísť na to že ako?
hannah22
Priznávam bez mučenia, že keď je núdza a tlačí ma čas ,použijem keď treba aj polotovar napr. lístkove cesto a teraz keď sú len nové zemiaky tak aj bramborák v prášku alebo halušky, ale tie doplňam aj dvoma postrúhanými zemiakmi, a Miso polievku a tak.... :))
celeblith
a ja som si tot nedavno kupila mrazene bryndzove pirohy, k tomu som usmazila slaninku s cibulkou a ani nie o pol hodku bola vecera na stole ;) a potom som zistila, ze aj mrazene slivkove gule su celkom fit :) obesit sa za to tiez nepojdem :)
@hubata ja som zasa vzdy rozoznala kupovane sliziky do polievky a tie co udrulala nasa babka...tie kupovane boli take slizkejsie, alebo ako by som to
matata1
priznávam sa bez mučenia: lístkové cesto, cestoviny, ryžu v sáčku, fazuľu v paradajkách (tú mam ako rezervu pre chvíle núdze a vyjedám ju studenú priamo z konzervy).
matata1
vo svojej spovedi som zabudla, že som 2x použila chladená cesto na pizzu.
alena45
a ja som minulý víkend po niekoľkých rokoch urobila hranolky - KUPOVANE ! A celkom chutili.
klaura
často používam mrazené lístkové cesto ... v živote som ho sama nerobila ... a ešte priznávam, že kupujem medové pláty ... naplním a mám rýchlo urobené medové rezy ...
dorisa
Ked som ešte chodila do práce, tak priatel kazdy den varil, raz sme mali výborné halusky. Nikdy som sa nepýtala, ani vo sne by ma nenapadlo, že ich urobil zo sačku, ako ty...... až raz vyššlo najavo, že kupil polotovar a uvaril. Polotovary používam, ked sa mi nechce,alebo nájdem niečo nové a chcem vyskušat. A neviem, teda nikdy som nerobila parene buchty...tie statočne kupujem:)))))))))
babinka
prekvapene som zistila, ze ak dostanem chripku, mam strasnu chut na cinsku polievku zalievanu iba horucou vodou. O nej sa mi az sniva. Chvalabohu, chripka bola naposledy minuly rok a tu polievku sme prave doma nemali, ja som nedokazala ine jedlo zjest, stale mi isla na chut len ta nezdrava (kupujem ju kvoli cestovinam, ktore pouzivam na zeleninove cestoviny chow men).
sovka62
Cestoviny, fazuľa, kukurica, hrášok v konzervách, zemiakové cesto v prášku, lístkové cesto a ako železná zásoba v mrazničke bryndzové pirohy, ovocné guľky z tvarohového alebo zemiakového cesta, knedle zo zemiakového cesta plnené údeným mäsom (tie mrazené značka Giuseppe). Je toho dosť, ale občas potrebujem nakŕmiť vnúčatá a nestíham, tak si nepomôžem. Ale predvčerom som dostala po frňáku. Vnuk jedol slivkové gule zo zemiakového cesta, ktoré navarila a priniesla @jerica. Hneď ako ochutnal prvú vyhlásil: "No babi, toto je naozaj výborné, je vidieť, že to nie je polotovar" a potom ich hltal len sa prášilo a nechcel ani mak ani cukor, lebo také dobré gule kaziť nebude. Tak veru, hádam to do tej mrazničky budem musieť chystať vlastnoručne, len KEDY?
milad
a čo, hádam nie je hriech použiť polotovar. Ja vždy tvrdím, že človek sa nemá spovedať z toho, čo dá (prepáčte výraz) do huby, ale za to, čo z nej vypustí. Kým nevydávam polotovar ako moje super jedlo, je to ok. Kto z vás má toľko času, aby si vyrábal doma múku? Ja nie. No rozlišujem, čo kúpim, čo sa oplatí, čo nie, čo to obsahuje a čo dokážem urobiť lepšie....asi tak.
evanaaa
@babinka , práve čítam, že kupuješ čínske polievky okrem iného aj kvôli cestovinám, lenže tie aj ja kupujem ( napr. v Bille, Kaufland, ai.) a bez polievok, čiste len rezance v balení, aj zelené ( špenát) a červené ( paradajky). Môj muž má zas rád ryžové, aj do polievok, tak musím kupovať tie.
babinka
@evanaaa , tuna v niektorych obchodoch ani neviem, ktore cestoviny su na co, ako chutia a co sa z nich ma varit, a tieto vlnkovite cestoviny uz poznam, a tiez ich nepredavaju v kazdom obchode, tak si zvyknem urobit zasoby, lebo tie zeleninove cestoviny (zvycajne najemno nastruham kapustu, mrkvu, zeler) su rychle, vonaju "cinou" a deti to maju radi :)
lenosko
ja som včera vyvarila kupované zemiakové šúľance. Boli sme na nákupoch u našich južných susedov a ulakomila som sa na 1kg balenie ktoré vyšlo cca 1euro. Tak mi treba, boli hnusné. Tenké nasekané valčeky, zemiaky videli asi len na obrázku, je to samá múka. Nikdy viac, radšej prekonám lenivosť a našúľam si doma.
grillmaster
Lenosko vďaka za priznanie, tiež mám šúľance už pár dní v mrazáku, tak ich idem hneď šupnúť do kompostu. Inak ja pravidelne kupujem zemiakové halušky mrazené od VINICE a tie sú fajn. Decká ich milujú tzv. ,,člapkavé", opražená slaninka, 2-3 črievkové syry, véééľa kyslej smotany a aj sladkej na rozriedenie. Síce kalorická megabomba, ale je to super ,,požužlaníčko"
evusik
keď to tak čítam a mám sa teraz priznať tak to by bol riadny zoznam :-) no tiež som nikdy nerobila parené buchty, zásadne kupujem, u nás ich jedol totiž len syn a aj tie štyri čo predávajú na tácke boli pre neho až až... občas kúpim knedľu, lístkové cesto, medové pláty a doma mám aj bujóny, milujem ryžové rezance, kupujem mrazenú zeleninu a tohto roku som sa rozhodla, že končím na záhrade s mrkvou, petržlenom a kalerábom, radšej nasadím jahody :-) a ešte mám vždy v komore šampiňóny, fazuľu, kukuricu, hrášok, rajčiny v konzervách ako železnú rezervu... a na lúpané paradajky v konzerve nedám dopustiť :-)
ale nikdy som napr. nekupovala mrazenú pizzu a také tie mrazené múčne polotovary, aj keď je to možno dobré, mám k tomu nejakú, aj keď ničím podloženú, averziu...