Prerastené uhorky

braxi - fotkaBraxi 29. júla 2019 o 14:59

Prosím o radu... V záhrade mi prerástli uhorky, ako ich spracovať ? Ak mi neporadíte, susedove sliepky budú mať radosť...

@zareaguj


25 odpovedí:
  • nephilim - fotkaNephilim 29. júla 2019 o 16:42

    Záleží na tom, či nie sú horké. Uhorky sú občas zákerné.
    Použitie?
    I. Šalát. Na spôsob tzatziky.
    II. Naši na SK ich krájajú na kocky. Zavaria klasicky sladkokyslo. Na zemiakový šalát.
    III. Dužinu, semienka vyberieš lyžičkou. Naplníš. Recepty tu sú.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarRadost 29. júla 2019 o 18:23

    robievala som šalát-dala do pohára-sterilizovala-a bolo v zime hotové
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 29. júla 2019 o 21:01

    Ak sa dá, tak rusle.....tie sme mali radi, pekne sa dali vcuknúť do úst :-)
    @zareaguj
     2x 45678, hubata
  • finczi - fotkaFinczi 29. júla 2019 o 21:12

    Nastrúhať a zmraziť by Vám vyhovovalo? Alebo nakrájať na kolieska a zaliať klasicky nálevom a sterilizovať. Čalamáda... iné mi nenapadá...
    @zareaguj
  • mijaita - fotkaMijaita 29. júla 2019 o 21:30

    Drive se prodavaly okurky nastrouhane na kolecka, zmrazene v krabicce. Nebyly spatne.
    @zareaguj
     1x hubata
  • používateľ nemá avatarKucharka 29. júla 2019 o 23:01

    Mozete mat uhorkovy tyzden? Tu na Vareche je vela receptov na salaty a dokonca aj na polievky.
    Pozri recepty od @2010 , ma tam uhorkovu čínu a aj sambal.
    @zareaguj
  • nadia56 - fotkaNadia56 30. júla 2019 o 08:19

    » varecha.pravda.sk/recepty/uhorkovy-salat-sterilizovany-fo...

    tento uhorkovy salat je velmi dobry, mam ho odskusany, robime ho kazdorocne :-)
    @zareaguj
  • finczi - fotkaFinczi 30. júla 2019 o 11:09

    @Evanaaa (29.7.2019 21:01)

    Výraz rusle bol pre mňa neznámy. Pozrela som na nete a už viem čo znamená. Zas som o niečo múdrejšia...
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarLianka 30. júla 2019 o 13:38

    Urobiť z nich kvašáky.
    @zareaguj
  • alena45 - fotkaAlena45 30. júla 2019 o 21:02

    mám tu dva recepty na netradičný uhorkový šalát.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarSafflower 30. júla 2019 o 21:23

    Ak chces zavarat, tak napr. Uhorkovy salat s vegetou (na Vareche asi nie je, ale najdes inde) - osupat, nastruhat, namiesto vegety davam viac soli... Tento rok som robila solene uhorky v sudku, uvidime ake budu.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarTomeska 30. júla 2019 o 23:38

    Otvor YouTube a inšpiruj sa ruskými receptmi, je ich tam neúrekom a i z velkých uhorok,. Niekedy až sliny tečú, ako by som si zahryzla do nejakej. Alebo obdaruj susedov a známých.
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 31. júla 2019 o 19:00

    @Finczi , ináč, výraz "rusle" je mnohým známy, veľa ľudí ich robieva, nielen zo šalátových ale aj z nakladačiek, ak sú väčšie.
    @zareaguj
     1x kimlo
  • finczi - fotkaFinczi 31. júla 2019 o 20:46

    @Evanaaa (31.7.2019 19:00)

    Nuž mne známy nebol. Tak ako iným niesú známe iné výrazy... Teším sa, že také množstvo ľudí tomu rozumie. Teraz už aj ja. Želám pekný deň!
    @zareaguj
     1x evanaaa
  • nadia56 - fotkaNadia56 31. júla 2019 o 23:09

  • sovka62 - fotkaSovka62 1. augusta 2019 o 06:12

    Ja hlasujem za @Ancickin recept, ktorý spomenula Nadia vyššie.
    » varecha.pravda.sk/recepty/uhorkovy-salat-sterilizovany-fo...
    Kým nás bolo doma šesť, 150 pohárov kyslých uhoriek bolo málo. Tak som z prerastkov robievala tento šalát a naozaj bol výborný.
    Skúšala som zavárať kocky, nevedela som odhadnúť čas sterilizácie, vždy boli mäkké, robila som rusle, nikto za ne naďakoval, skúsila som mraziť, len raz, nikdy viac.
    Ale tento šalát mizol ako sneh na slnku.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarViera1 1. augusta 2019 o 07:57

    @Sovka62 (1.8.2019 06:12)

    Skúsila som skopírovať a varecha mi odkázala,že recept je vymazaný,ale...našla som ho,ak je to tento:
    » varecha.pravda.sk/recepty/uhorkovy-salat-sterilizovany-fo...
    @zareaguj
  • dvorka - fotkaDvorka 2. augusta 2019 o 12:38

    Ja robím z prerastených uhoriek šťavu na pitie. Buď uhorky odšťavujem na odšťavovači, alebo nastrúham a vyžmýkam. V lete je to veľmi osviežujúci nápoj a je aj veľmi zdravý. Práve dnes som robila šťavy pre mamku ktorej veľmi opúchajú nohy. V jednej fľaši mám čistú uhorkovú šťavu, v druhej jablká + uhorky 1:1. Poznámka: uhorky šúpem aj strúham alebo odšťavujem od stopky ku koncu, ktorý buď odrežem, alebo nechám. Vtedy uhorky nezhorknú. Aspoň mne sa to osvedčilo.


    @zareaguj
  • hubata - fotkaHubata 3. augusta 2019 o 11:26

    @Finczi (30.7.2019 11:09)
    Rusle sú záhorácky spôsob nakladania uhoriek. Dôležité je ich ošúpať, uložiť na stojáka do fľaše a zaliať sladkokyslým nálevom s kopou korenia, bobkového listu, chrenu a kôpru. V zime chutili viac ako obyčajné uhorky, boli jemnejšie a ako píše záhoráčka @evanaaa - dali sa vcucnúť.............
    @zareaguj
     1x finczi
  • hubata - fotkaHubata 3. augusta 2019 o 11:29

    @Mijaita (29.7.2019 21:30) Áno, boli vynikajúce a v zime prišli vhod k výrobe uhorkového šalátu.


    @zareaguj
  • finczi - fotkaFinczi 3. augusta 2019 o 16:05

    @Hubata (3.8.2019 11:26)

    Ďakujem...aj som si myslela, že záhorácky. V Košiciach tento výraz nieje známy. Už viem. Varecha je super. Všeličo sa naučím. Pekný deň!
    @zareaguj
  • braxi - fotkaBraxi 4. augusta 2019 o 10:38

    Všetkým ďakujem veľmi pekne za inšpiráciu a rady...Zavarila som šalát, naložila kvašáky, do sýta som sa najedla taratoru/bulharská studená polievka/ a ešte sa potešili aj sliepky. Budúci rok už nebudem toľko sadiť ! Prajem Vám peknú nedeľu. Na obed bude pečená krkovička s ryžou a samozrejme uhorkový šalát chi chi chi...
    @zareaguj
  • siuuu - fotkaSiuuu 5. augusta 2019 o 13:41

    Fúha kopec pekných receptov - mne tento rok odpadla starosť, urodilo sa nám až 5 kusov uhoriek, a aj tie boli horké ako fras. Ešteže so, minulý rok zavarila do zásoby.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarReteza 7. augusta 2019 o 23:03

    Rusle, aj ja sa chystám robiť. Uhorky ošúpané bez jadierok a pokrajané tak asi ako ukazovák s cibulou na polkruhy posolím na noc. Ráno vytlačím šťavu, natlačím do pohárov a zalejem nálevom na uhorky a cca 10 minút sterilizujem. Pozor ruky sú " cítiť " ešte na druhý deň.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarSpisskeparecky 9. augusta 2019 o 12:36

    Prerastené uhorky
    sú ako chlieb bez kôrky
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




TOPlist