Rôzne

Predstavenie

xenoclea - fotkaxenoclea, 30. júla 2011

Prajem dobry vecer,

uz dlhsie citam Varechu a velmi sa mi paci. Je tu mnozstvo zaujimavych a inspirativnych receptov a nemenej pozoruhodnych ludi. Povodne som sem zavitala pri hladani vegetarianskych receptov pre svojho manzela, ale zaujali ma tu i mnohe ine. Chcela som napisat uz davnejsie, ale vzdy som sa tak zacitala, ze som pocitac vypla, az ked som sla spat. Tak som sa rozhodla, ze to dnes napravim. Ospravedlnujem sa za chybajucu diakritiku, ale zijem vo Svedsku a nemam slovensku klavesnicu (inac som z Bratislavy). Zatial vase recepty a clanky len citam, ale casom sa pokusim pridat aj vlastne. Jediny problem je, ze ich nemam ako nafotit. Je to velky problem?
No, a zas uz musim ist spat! Prajem pekny zvysok vecera.

@zareaguj


Diskusia k téme

tomas
Nie je to problém, ak si pozriete hore v menu rubriku Recepty, tak uvidíte, že niektoré recepty fotky nemajú...
tomas
Teda majú tanierik s príborom a to značí, že nie je fotka:)
hubata
Vôbec to nie je problém: dobre napísaný postup pochopíme. A my ktoré nevieme fotiť tak sa spojíme a vydupeme si samostatnú súťaž o nefotené recepty, lebo sa cítime diskriminované že súťaže sú vypisované len pre tie ktoré vedia urobiť atraktívne fotky. Aj my máme dobré recepty - a nemyslite si v redakcii že keď sme zlé fotografky tak sme aj zlé kuchárky. Ba naopak: dobre napísaný postup a pocit zodpovednosti aby niekto neskazil suroviny dá viac práce ako keď vnučka pridá 2-3 fotografie.
evusik
@xenoclea vitaj na Vareche, ak nefotíš to vôbec nevadí, je možné, že recepty s fotkou sa zdajú atraktívnejšie, ale je tu veľa receptov bez a sú pozerané, čítané a varené tak ako tie s fotkou. A občas sa stane, že niekto navarí, odfotí a pridá foto receptu so súhlasom autora a to sa mi páči, lebo nie každý má foťák :-)
@hubat á dúfam, že si redakcia všimne tvoj výkrik do ticha a pridá súťaž o naj recept bez foto, ja som za..... ale čo takto súťaž o naj Zážitok tam by si určite ašpirovala na prvé miesto :-) a možno by sa dali vymyslieť aj iné súťaže :-)
angelheart
@xenoclea - vitaj na Vareche, uz teraz sa tesime na nove receptiky zo severu Europy :)
@hubata - to je dobry napad, mozno by nebolo od veci akesi hlasovanie za najrecept tyzdna, vyherne by postupili do receptu mesiaca a na zaver by z tych receptov mesiaca bolo hlasovanie o recept roku bez ohladu na fotky :-D
lubjak
@xenoclea aj recept bez fotografie moze byt zaujimavy ,chutny a putavy.Urcite svojimi receptami obohatis varechu,uz sa na ne tesime.
dorisa
Aj ja by som privítala takú súťaž o najrecept bez obrázku, resp. s úvodným foto. Ja sama skor pridávam fotopostupy, ale chápem aj takých, ktorí z akéhokoľvek dovodu nepridaju fotky. @xenoclea , srdečne ťa vítam medzi nami.
xenoclea
Dakujem za privitanie, tak ja teda nejake recepty pridam a casom mozno budu aj s fotkami, aj ked pri mojej technickej zdatnosti to nebude tak skoro...
evanaaa
Xenoclea, aj ja ťa vítam, práve si úspešne prekročila prah do nešej kuchyne zvanej Varecha a dobre si urobila, veď okrem receptov tu nájdeš aj dobré rady, ktoré sa ti iste zídu, užitočné diskusie a pekné zážitky. Ako si všímam, poslednúdobu objavuje túto stránku čoraz viac ľudí, čo ozaj svedčí o jej úspešnosti a mňa ,iste aj ostatných varecháčov to teší. Chýbajúca diakritika nám nevadí, čítať vieme a ako uvidíš, nie si jediná. Ináč, je tu veľa zahraničných Slovákov, takže vstúp aj ty medzi nás.
evanaaa
Hubata, ty si prehovorila aj za mňa, už som niečo len tak kedysi nadškrtla ale sama veľa receptov nedávam, niekedy ma odrádza udávať množstvo, ja varím od oka a pečiem málo, treba na to nervy niekedy, a to ani nefotím, neviem, ako by som to zvládla, preto sa " klaniam " tým, ktorí fotopostupy pravidelne dávajú a uznám, je to lepšie, čítať aj vidieť, aj ke&´d tak, ako vravíš, neznamená, že nefotené sú horšie, len treba mať predstavivosť a teda si postup vedieť predstaviť. Ja to tak robím. Veď aj v kuchárskych knižkách nie sú vyfotené všetky recepty, najmä v tých starších.
kuchticka
@xenoclea , vitam ta do nasej varechacskej rodiny. Ja tiez patrim k tym, ktore pisu bez diaktriky i recepty som pridavala bez foto.
Varechu citam rada, je to pre mna relaxovanie od starosti a casto tiez inspiracia do moje kychyne. Iste sa ti tu bude pacit. Tesim sa na tvoje recepty, zazitky a pod.
ancicka
Vítam ťa aj ja na vareche.Vravíš,že nemáš ako nafoťiť,nemáš foťák?Da sa aj s mobilom,ked máš s foťakom.Nie je to ťažké.Je to jednoduchšie,lebo netreba upravovať fotky.Ja tiež fotím mobilom.
verka1
Aj ja ťa vítam a som tiež za to, aby sa brali do súťaže všetky recepty pridané a zverejnené. Ja fotím málo a potom kým to povkladám, tak ma čerti berú, lebo mám pomalý internet. Dúfam, že to redakcia zmení v prospech nás všetkých varecháčikov
alena45
a ja by som privítala, keby bola nejaká kolonka : uvarené, odfotené, kým. Žiadna krádež duševného vlastníctva ! Už tu bola o tom debata, neviem ako dopadla, ale obrázky by mohli vkladať miesto teba tí, ktorí to podľa teba uvaria. Myslím, že Miška sa na to pýtala, a tá robí super fotky !
jerica
@xenoclea : aké milé potešenie , vitaj u nás medzi nami varechami , pekne si sa uviedla , určite nebudeš mať problém zapadnúť medzi nás a vkladať recepty aj keď bez fotiek, veď doma v písankách máme recepty aj bez fotiek a varíme , pečieme z tých receptíkov.
Keď žiješ tam na severe našej planéty Zem kde je určite iné kulinárstvo môžeš obohatiť vašimi receptami ktoré určite robievaš . Ale aj zážitky z krajiny kde žiješ potešia:-)
xenoclea
Este raz dakujem za mile privitania. Fotak neviem najst, lebo sme sa stahovali, a nemam ani kabel k telefonu, ktorym prenesiem fotky do pocitaca (a moja prehistoricka masina bluetooth nema). Ale nevadi, nejak to vyriesim. Snad, ked prehladam nerozbalene skatule, na nejake tie kable natrafim. Inac to s pridavanim fotiek od tych, ktori podla receptu varili, je velmi dobry napad, @alena45.