Rôzne

Pre @cistinka

babkaz - bez fotkybabkaz, 16. júla 2011

cesto sa ti ťahá hore preto,lebo špirály na šľahači majú obidve buď
ľavý alebo pravý závit,a musia byť jedna s ľavým závitom a jedna
s pravým závitom,suseda mala ten istý problém,je to chyba výrobcu,že ti nabalili k šľahaču dve špirály s rovnakým závitom.Nič iné nepomôže iba kúpiť jednu špirálu s opačným závitom ako máš,
potom by mal šľahač fungovať normálne,pretože keď je rovnaký
závit na oboch je logické,že cesto ti ťahá do šľahača.

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
Robí to aj vtedy keď je cesta viac ako do polovice špirál.
evanaaa
A ku ktorému receptu patrí táto rada, lebo vidím, že diskusia začala kdesi od prostriedku, nech sa aj ja poučím.
cistinka
:-))))) ja mám šľahač v poriadku...to je asi omyl....ten odkaz patrí skutočne @marienka44 - tá sa na to pýtala nikde pri mojom recepte :-)
janaalizibolenova
aj pri mojom, uz som jej na to odpisala.....toto:janaalizibolenova, 13. júla 2011 o 22:14
@marienka , buchticky medzi sebou nemastim, daju sa potom bud pokrajat, alebo sa krasne daju "polamat", presne v tych zahyboch, ako su ulozene, sa aj zlomia same od seba....ano, bohuzial robis chybu, ze davas haky naopak, treba ich vymenit, lavy za pravy a naopak, mne sa to raz tiez stalo, ze mi cesto vyliezlo hore do mixera a preto odvtedy vzdy najprv haky zasuniem, naprazdno pustim mixer a pozeram, ako sa mi tocia, ci tak, ze budu cesto namotavat hore, alebo tak, ze ho nebudu namotavat, pripadne, ak to takto odpozorovat nevies, tak haky len tak spickami namoc do cesta , zapni mixer na najmensie otacky a sleduj, ci sa cesto splha potvora jedna hore, alebo nie, ak sa splha hore, rychlo vypni mixer a haky vymen jeden za druhy, lavy napravo a pravy nalavo a je to hotovo.....mamina ma starsi typ tohto mixera a ona tam ma na tych hakoch dve farby, bielu a cervenu a pri otvoroch, kam vkladas do mixera haky, ma potom znacku, a podla nej vie, kam ktory hak zasunut, teraz to tak nerobia, asi aby sme si ponicili nase super stroje a utekali kupit nove :-DDDDD
evanaaa
Janka, práve som aj ja chcela napísať - aj ja mám farebne označené háky na miesenie cesta aj tú značku, kým pri šľahacích metlách je jedno ako s azasunú. Ale myslím si, že najaká tá značka tam niekde bude, veď ako potom rozlíšiť ktorý hák kde patrí.
janaalizibolenova
@evanaaa , veruze znacku nemam :-(..aj som hladala, hutala, ved reku mama znacku ma, aby sa nepomylila.... ja to musim vzdy skusat, ako som pisala, haky zasuniem, pustim naprazdno a pozeram, ako sa haky tocia, ci k sebe, alebo od seba, ak k sebe, budu cesto natacat a pojde hore, ak od seba, tak je vsetko ok a cesto sa hore splhat nebude...
marienka44
Dakujem za radu. :-)). Musim vyskusat a potom dam vediet. Momentalne nic nepeciem, otvorili sme kupovanu Marlenku-zazrak z medu bez konzervacnych prisad. Je to vynikjúúúúce. Stala vyse 10 €, ale nebanujem.
evanaaa
Jani, je aj drahšia a veľkosť obyčajnej torty, len v akcii je lacnejšia. A le sú tu na ňu dobré recepty, ak si trúfneš.
janaalizibolenova
no mne samotna marlenka o sebe nejak nejde na chut..neviem, co na nej ludia vidia, pride mi to obycajny polosuchy kolac, ja lubim moc kremove...mozem skusit urobit manzelovi, mozno jemu bude chutit, ale mna marlenka taka, ako som ju jedla, neoslovila vobec...
xxlka
skúste si tie háky, pred použitím, celé natrieť olejom.Mne to tak funguje.