Ahojte kuchárky, veľmi sa bojím s ňou pracovať...Keď si upečiem
korpus, nechám vychladnúť a pridám nejaký krém (ešte neviem
aký)...Podľa návodu je napísané, že sa má priviesť k varu len 1
minútu a potom vlažnú naliať, ale raz sa mi to nepodarilo a odvtedy
sa bojím pracovať so želatínou. :)
privedieš k varu tak ti nestuhne.Najlepšie pre teba keď sa bojíš ju bude rozpustiť
vo vodnom kúpeľi tak sa ti určite podarí.Aj ja som sa zo začiatku bála a teraz robím zo želatínou každú chvíľu.
Mám tu viacero receptov zo želatíny s postupom aj bez postupu pozri v mojich rcp
varecha.pravda.sk/recepty/torticky-s-coko-a-ribezlami-fot...
varecha.pravda.sk/recepty/zele-torta-fotorecept/18321-rec...
varecha.pravda.sk/recepty/ribezlove-tortickyfotorecept/17...
pozri si ich určite ti pomôžu prekonať strach zo želatíny.Ak niečomu nebudeš rozumieť kľudne sa pýtaj.
obyčajná prášková želatína - dať nabobtnať, len zohriať, NEVARIŤ
tortové želé a podobné veci - robím podľa návodu (zvyčajne sa musia chvíľu prevariť)
robievam krémy aj so želatinovým stužovačom za studena, ktorý spomínala @evanaaa , ale pri jeho použití odporúčam dodržať návod napísaný na obale ...
Agar sa moze varit.Pouzivaju ju profesionali.Rozdiel pozna aj laik.Agar-agar/ako sa vola/ pod zubami trochu "vrzga",zelazin aj ejemna a hned sa v ustach rozplynie