Foto: vavan
ako si pripraviť skvelý dezert keď nemáte formičky
porcií
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.Želatínu necháme napučať v 4 PL vody 10 minút
-
2
Pripravíme si 6 malých šálok .Šálky dobre vymastíme maslom.
-
3
Tvaroh zmiešame s van.cukrom ríbezľovou šťavou a sirupomSodastream Šľahačkovú smotanu vyšľaháme a zmiešame s tvarohovou zmesou.
-
4
Napučanú želatínu rozpustíme nad vodným kúpeľom a vmiešame do nej 3 PL tvarohovošľahačkovej zmesi
-
5
a potom vmiešame hladkú želatínovú zmes do ostatnej zmesi.Zmes nalievame do pripravených šálok asi tak do trištvrte, prikryjeme keksom najlepšie Albert alebo Club ja som mala trochu väčšie tak som si ich musela zmenšiť.Na 4 hodiny dáme stuhnúť do chladničky.
-
6
tu sú použíté suroviny
-
7
Tortičky opatrne vyklopíme.Pomôžeme si teplou vodou a príborovým nožíkom po obvode uvolníme okraje šálky na chvíľku ponoríme do horúcej vody a vyklopíme na väčší papierový košíčok alebo tortové koliečko aby sa nám s tým ľahšie manipulovalo pri prekladaní na tácku. tu treba trochu trpezlivosti ale stojí to zato.Ozdobíme podľa svojej fantázie.
Diskusia k receptu