Rôzne

Potrebujem poradit

ocko - bez fotkyocko, 19. mája 2014

mile varechacky vdy viete poradit tak dufam ze aj mne a to ako mam prinutit sliepku aby kvokala a vysedela kuriatka mam slipok ale tvaria sa ze nemusia si ist sadnut len stale znasaju vajicka a moje vnucence chudiatka cakaju na kuriatka vopred dakujem za vase mudre komentare

@zareaguj


Diskusia k téme

gogo111
Žiadny osvedčený spôsob neexistuje. Záleží hlavne od plemena sliepok.
Predpokladám, že máte hybridy, ktoré by nemali sedieť. Mne však minulý rok sadli až 3. Treba to nechať na prírodu.
abdul
Veru, niekedy sa dobrá kvočka aj požičiavala.
perla61
A máš kohúta? Lebo ver ,že bez neho aj keď by Ti sliepka sadla nevynesie nič. Nebudeš mať ani jeden zárod.
ocko
minuly rok mi sedela az v jun a co sa stane ked ju zavriem aspon na jeden tyzden potom uz bude sediet aj sama?ja som v tomto zaciatocnik iste sa aj zasmejete ale ja fakt neviem ci sa to da..
ocko
..kohutka mam a pekneho zlateho a aj vie co je jeho robota (zakernak )
obor123
Čalaj trpezlivo. Prírodu neoklameš. Darmo ju zavrieš ona kvokať nebude. Aby sliepka kvokala musí mať zvýšenú telesnú teplotu.
ocko
a ta teplota sa neda zvysit _priroda je priroda budem cakat a dakujem aj za tieto komentare ..
sovka62
Len či si tie tvoje sliepky nevzali mustru od ľudí.... Dnes už nie je v móde strať sa o početné potomstvo a predstav si, že by sliepka mala sedieť na jednom vajci, veď by sa jej to ani neoplatilo.
ocko
mas pravdu ze sediet na jednom sa neoplati no neviem ale kohutik bude chciet potomstvo ale ci od bielej alebo prskanej to necham na sliepkach ci vobec sa uracia ale citala som ze ked sa da do klietky sama tak potom ostane sediet a moze sa podlozit vajickama neskusal to niekto? dakujem
smejkad
ked som bola mala, spominam si, ze starka volaco take spominala, ze podlozili pod kvocku vajcia, aby vysedela viac kurciat, ale ta sliepka sa uz kvokala
ze by sa bezna sliepka dala rozkvokat, to som nepocula
skor sa riesilo, ako kvokajuce sliepky zastavit, aby nesedeli na vajciach, ale niesli :-)
myslim, ze hore spominane rady su pravdive, priroda ma svoje pravidla a my ich nezmenime
obor123
@ocko ,buď trpezlivá. Ani Ty sama sebe si nevieš zvýšiť telesnú teplotu. Do klietky dávajú už kvokajúce sliepky,aby prestali kvokať. V klietke ich ptefukuje vietor a tým sa im znižuje telesná teplota a preto prestávajú kvokať. Teraz sa oteplí,aj sami Ti začnú kvokať. Už budú cítiť teplo pre budúce pokolenie.
babidka
Sliepku kvokat neprinutis -ziadnym sposobom :-) Viem o com hovorim - chovam hydinu uz roky .V sliepke sa musia "ozvat hormony " a to je tazko ovplyvnitelna vec .Mne sliepky kvokali ostosest pred par rokmi , posledne tri roky si musim kuriatka kupovat tak ako kazdy iny . Myslim ,ze to suvisi nielen s plemenom sliepky ale aj s krmenim .Cim lepsiu stravu ma sliepka , tym je tucnejsia a tym menej ma chuti do vychovy mladat .Je to ako u ludi - cim sa maju ludia lepsie , tym mensiu chut maju do rodicovstva :-)!
Ak tak silou-mocou chces kvokajuci sliepku , zajdi sa poradit s veterinarom .Mozno existuje nejaka moznost ...ktovie .
ocko
dakujem asi ubrat papanie lebo maju same dodroty potvorke ale zasa mam vajicka cize vsetko nejde na vajicka mam staleho odberatela..mozno este sadne nejaka potom dam vediet.
ocko
sak uz som im pohrozila ze pojdu na pekac ale tazku hlavu si nerobia ...dalej znasaju tie moje nezbednice uz sa pasu na trave...
vecer bola v kurine schodza kohut im dovraval lebo aj zacal kodkodakat tak z toho nieci urcite bude...alebo nie?
gubics
Vyrástla som na vidieku, ale nikdy som nepočula, že by niekto chcel kuru prinútiť sedieť na vajíčkach, práve naopak. Podľa mňa sa nedá ísť proti prírode. Kuriatka treba kúpiť z liahne.
ancicka
No,ja ked som bola ešte malá,tak si spomínam na to,že babka vždy hovorievala,že sliepkam netreba dávať kyslú kapustu,že budú všetky kvočať.Lenže sliepky sa doma liahli stále.Ja chovam tiež sliepky,ale jedine čo mi vysedí sliepka,tak je to tá malá liliputka,/ja ich tak volám/.Tie čo sú z liahne,tak tie ti sotva budú kvočať.Ak máš sliepky domáce,tak stálo by za vyskúšanie s tou kyslou kapustou,čo povieš.
Ja som to síce nikdy neskúšala,lebo ja si každý druhý rok obmieňam chov a to z liahne.
Ak by si skúšala,tak daj vedieť,možno že tie naše staré mamy mali pravdu. Anka.
ocko
dakujem a urcite odskusam dnes idem kupit kyslu kapustu dam vediet ako to dopadla stare mamy vedeli poradit dakujem
anka246
@ocko včera som bola na dedine a tam som sa pýtala, že prečo sliepočka nekvoká, odpoveď bola .. že kuriatko bolo určite vyliahnuté umelo a tak sliepočka si neposedí, ale pobehá.. : ))
ocko
nie kuriatka som mala svoje vysedene ale az v auguste ale velke vdaka ze si sa opytala a spomenulla :)):))
jozeff
ja by skusil naklicene obilie na kvokanie su tiez potrebne nejake vitaminy a tie treba najst
babkazelka
Vie mi niekto poradiť, čo so sliepkami /mladými/ ktoré mi kvokajú jedna za druhou a nenesú vajíčka ? Jedna mi teraz vychováva kuriatko, ale v zime ďalšie nechcem. Ako im vyhovoriť kvokanie ?