Kuchyňa a vybavenie

Poraďte.

tatranka - fotkatatranka, 11. novembra 2010

Prichádza čas Vianoc a my navzájom sondujeme,komu by aký darček urobil radosť.
Pre mňa by to bola po dlhom uvažovaní,domáca pekárnička.Videla a čítala som veľa receptov z domácej pekárničky,na stránkach varechy.
No nie každá moja priateľka a známa má s nimi dobrú skúsenosť.Preto ju zatiaľ nemám.Neodhodlala som sa na jej kúpu.Je to príliš veľa všelijakých značiek a tomu ja nerozumiem.Presviedčajú má hotové výsledky.
Nakoniec som sa predsa odhodlala. Presvedčili ma vaše recepty,preto poprosím Ježiška o tento darček.
Poraďte a napíšte,či už kladné,alebo aj záporné skúsenosti.
Vďaka,tatranka.

@zareaguj


Diskusia k téme

30 komentáre k článku
ja mám pekáreň asi 5 rokov, slúži mi výborne a som s ňou veľmi spokojná, používam ju na pečenie ale aj len na vymiesenie cesta. Keďže nemám skúsenosti s inou pekárňou neviem ti až tak poradiť, môžem len pochváliť tú moju. Našla som jeden článok ako si správne vybrať pekáreň:
 www.mojapekaren.sk/ako-vyberat-domacu-pekaren...

 www.najnakup.sk/domace-pekarne...

a tuto je moja pekáreň zn.ETA a som s ňou veľmi spokojná. Môj názor je taký, že niekedy tie jednoduchšie veci sú najlepšie, čím viac funkcií tým menej ich človek využíva a zbytočne za ne zaplatí.
 varecha.pravda.sk/recepty/chlieb-domacej-pekarne-fotorece...
Tatranka, som sklamaná. Otvorila som si tú diskusiu a na moje prekvapenie sa otvorí len jedna stránka, hoci je tam 130 príspevkov. Chcela by som svoj predchádzajúci komentár zmazať, ale mne sa to nedá, to môžeš len ty. Prosím ťa, vymaž ho, aj tento.















Ja mám domácu pekárničku skoro rok a naučil som sa v nej robiť všetko možné.Už aj škvarky som vyprážal a chválim si ju.Ale to všetko záleži od toho či chceš!!!
Martuska davaj pozor ked budes kupovat pekarnicku aby nemala spiralu celkom pri dne ale asi tak v 1/3 od spodu v tej sa krasne upecie cely chleba .ta moja upecie len spodok pekne uz som vyskusala vsetky programy a je to v tej spirale.suseda ma tu 1/3 a ma nadherny chlebik .aj na prezentacii Mantler muky som pozerala do ich pekarnicky aj oni mali tu spiralu vyssie. a mali aj seliaticky chlebik nadherne vypeceny.skoda ze som sa neporadila s niekym ako ty tu na vareche .....
Zatiaľ pečiem v rúre,ale keď čítam tie príspevky a ukážky @stefanm ,veď Ty mi ju priam vnucuješ,také krásne výrobky.Iste aj @tatranku inšpiruješ.Ale ak sa mi nebude dariť,prídeš poradiť?
@tatranka tiež som dlho túžila po domácej pekárničke, aj sme chodili pozerať, robili sme si prehlad, radili sa. Nikdo chváli, niekdo hanil. Potom mi jedna priateľka doniesla ochutnať chlieb z jej pekárničky a nechutil mi,bol veľmi ťažký a hutný tak som sa rozhodla, že nič také nekúpime. Teraz radšej ak pečiem tak v rúre, ale po prečítaní týchto príspevkov budem asi znovu uvažovať o kúpe. Martuška, ak kúpiš, daj vedieť ako funguje a či je chlebík dobrý
@stefanm ,no tie fotky su famozne,neuveritelne co vsetko sa tam da spravit,ja pekarnicku nemam,ale asi budem tiez uvazovat o jej kupe...tie rozky krajsie ako z obchodu
Dievcata,ale ved dnes sa predava tolko druhov chleba,len si treba vybrat ten najchutnejsi.V Lidli maju uz tolko druhov a kazdy jeden je dobry a cerstvo upeceny.Tak naco vam je pekaren?Ten cas co budete piect chlebik radsej venujte deto alebo vnucatam alebo len tak oddychujte....:)))
Pekárničku nemám, tiež som zastávala názor, že u nás je dostať dobrý chlieb a aj pečivo, to si občas pečiem aj sama, a že vraj dobré. Ježiška som poprosila o kuchynský robot Bosch, pevne verím že som poslúchala a prinesie mi ho, ale podľa toho čo píšete a aj fotíte, neviem,neviem. Ja predsa budem mať na Vianoce aj meniny, veď pekárnička to upečie aj sama, či nie?
Vďaka vám všetkým.Všetci máte kus pravdy a dobrej rady.Veď o to mi vlastne išlo,aby som sa vedela rozhodnúť.Tiež pečiem všetko v elektrickej rúre a mikrovlnnej na funkcii crisp.
Ak by som sa mala priznať,ako som sa rozhodla .....? Zatiaľ nerozhodla.Som z tých,čo tri krát merajú a raz režú.No dúfam ,že kým sa budem mať rozhodnúť budem už na 100% vedieť,či áno a či nie.Vďaka za kopec dobrých rád.
@stefanm tvoje pečivko z pekárničky je ozaj veľmi vydarené.Ďakujem za ukážku a fotografie.
@elisticka je vidieť,že pracuješ s pekárničkou a máš skúsenosť.Vďaka za dobrú radu.
@enerrgizer stránku,ktorú si mi ponúkol som si pozrela.Vyzerá to lákavo.No poznáme reklamy.Ani jedná neupozorní na to,čo je na výrobku nevhodné a zlé.Vďaka ti za snahu.Vážim si to.
@evusik ty si mi našla stránku,kde radia ako si vyberať pekárničku.Vďaka za tvoju ochotu.Myslím,že sa budem niektorými radami riadiť.
@babi presne takto ako ty ja už uvažujem za a proti,dlhú dobu.No len tu na vareche sa moje váhy rozhodnutia prevažujú na stranu áno.Takže si ešte počkám.Určite sa o tom ako som sa rozhodla zmienim.
@stefanm , to, že vieš pridávať fotky k diskusii ti závidím :(, ale ako pečieš rožky a kaiserky v nej? mám pekárničku už asi 4 roky, ale pekávam len chlieb buď zdravy,alebo zo zmesi ,keď nemáme kúpený, napr. Alebo robievam cesto kysnuté tam a ešte som robila džem podľa návodu(nebolo to bohviečo.) Inak som spokojná s ňou, ale načrtni mi , prosím ťa, ako? (Mám pekárničku Moulinex)
dorisa - na rožky,žemle,croissanty,knedlík používam funkciu "príprava cesta" a po jej skončení pokračujem tradične v rúre alebo na pare!Ale sú aj také pekárne ktoré majú formu na bagetty a žemle.Ja si pekárňou len uľahčujem prácu pri príprave cesta.
@stefanm , ako clovek dospeje k rozhodnutiu vyprazat skvarky v pekarnicke, to by ma vazne zaujimalo. :)
Pýtam sa? Musí ísť do pekárne len špecialna hotová zmes cesta? Alebo aj zmes vlastnej výroby?
-tatranka-...čítala si "kamasútru"?Najčastejšie požívaný výrok tam je: ..."dá sa to naučiť len cvikom"!Takisto ja,kým som dospel k tomu čo mi chutí musel so skúšať.Teraz je môj najobľúbenejší chlebík z 600g hl.múky,100g tej nemeckej z lídlu,voda soľ,semiačka tekvicové,sezamove,slnečnicove a rasca,sušené droždi oetker.Lenže čo ak nabudúce vyskúšam niečo iné?Čiže moja odpoveď je : nemusí len špeciálnu zmes!
-julica- recept na škvarky v domácej pekárničke som mal priložený v návode.Dobre si postrehla,že je to nezvyklé a dosť sa o tom hovorí,že vraj potom bude za masťou cítiť chlieb ale ja som tam robil aj "sekanú" (mám ju vo svojích receptoch) z viac ako kila mletého mäsa a chlebík bol potom úplne normálny.A ani ložiska sa mi nezaniesli (klopem na drevo) ako to niekto predpokladá.Odvhu!!!
Pekáreň na chlebík mám už 2 roky, neľutujem, že sme si ju kúpili, chlebík si pripravujeme zo zmesí ktoré kupujeme v Lidli resp. v Rakúsku, tam sú lacnejšie, ale aj tieto zmesy občas zmiešame- experimentujeme, ale často si pečieme chlebík podľa receptov, rôzne druhy múky potrebné na prípravu chutného chlebíka nakupujeme v Kauflande. Doma pripravený chlebík si zachvá aj dlhšie výbornú chuť, nesplesnivie a pri pečení vám krásne prevonia byt.
Tiež už dávnejšie rozmýšľam, že si kúpim domácu pekáreň a som rada tejto vašej diskusii človek si môže podľa nej vybrať dúfam, že dobre.Ja som v Škótsku tri roky a aj chlieb by sa mi z nej hodil taký podobný Slovenskému, lebo ten ich toustový, jemný vianočkový mi nechutí, a @stefanm ty si sekanú piekol v tej pekárničke?
violetacamorov - klikni si na môj profil a nájdeš medzi receptami ktoré som pridal aj to ako som robil tú sekanú.
@tatranka o prvej pekarnicke som pocula/videla ju v reklamach na satelite este predtym ako sme sa do sveta vybrali. Velmi sa mi pacila a tak sme si ju pred tymi 13 rokmi kupili. Ako 4-clenna rodina, chlieb nestacil ani na vyrobu sendvicov do prace a do skoly.
Po nejakom case sa uz nedal ten mixovaci hak vybrat, chlieb bol sice dobry, vadila mi ta diera na spodu, zle sa to krajalo, ale ta vona v dome, ta bola uzasna.
Nakoniec som mala uz vymakany recept, mix celozrnnej, raznej a trosky bielej muky. Deti rastli a na pokrytie nasich chlebovych potrieb by som musela piect 2-3x denne, takze pekarnicka skoncila v basemente.
Dnes sa spotreba chlebika v nasej rodine znizuje (deti vyrastli uz tak, ze je nas doma menej), ale masinku by som uz nechcela. Kysnute cesto mi vymiesi masina (ta ista, aku ma aj @honestka , ktora sa vam vsetkym pacila) a chlieb mi upecie rura.
Toto je moja skusenost, vies ako to byva. Nove veci najprv pouzivame denne, potom obden a nakoniec sa vratime k osvedcenej technike. Ak sa rozhodnes pre tuto hracku, tak ti s nou zelam vela radosti.
Všetky vaše rady sú múdre,lebo sú z vlastných skúsenosti.
Asi len ostanem pri starom spôsobe pečenia chlebíka.Ten mám overený.
Obávam sa,či by moja nová pekárnička neskončila v kuchynskom depozite.Veru aj takých pomocníkov mám,ktorý mi nepomáhajú a sú už na boku.A to by som veru nerada.
Zlé rozhodnutie? Neviem.
@stefanm , ďakujem za vysvetlenie, nejako mi to nešlo do hlavy, tak, veď vlastne robím aj ja v pekárničke kysnuté cesto, len som nerobila ešte drobné pečivko. Je to super vec, tá domáca pekáreň,len aby čo najdlhšie vydržala bez poruchy.
My sme pekáreň kúpili pretože dcéra má nízkobielkovinovú diétu a pečiem jej chlieb doma. Je to Backmeister 8650, ale nie som s ňou spokojná. Chleb v nej upečený nejde vybrať, je beznádejne prilepený. Boky síce oddelím, ale spodok sa nedá. Metličky pred pečením vyberám. Tak ju používam len na miesenie cesta a robím v nej džem - chlieb pečiem v rúre
 varecha.pravda.sk/recepty/nizkobielkovinovy-chlieb-fotore...