Rôzne

Poradíte mi?

3sandra3 - fotka3sandra3, 15. októbra 2011

V staršej kuchárskej knihe som našla recept na Kakaový krém, ktorý znie takto:
1 dl mlieka, 20 g kakaa, 120 g jemného kryšt. cukru, 200 g masla.
Postup:
Kakao s cukrom rozšľaháme v mlieku, necháme prevrieť, prelejeme do misky a miešame až do vychladnutia. Do vychladnutej zmesi zamiešame po troche zmäknuté maslo.
Moja otázka je taká, či z tohto naozaj vznikne krém, ktorým môžem plniť kornútky? Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

ancicka
@sandra ,je to asi starý recept na parížsky krém.Krém sa robí so smotany,ale aj z mlieka by to nemalo byť zlé,lebo ked sa mlieko prevarí z kakaom tak má dobrú chuť a na 1 dl mlieka je 2 dkg kakaa dosť,tak by to malo byť dobré.Mala by vzniknuť hustejšia konzistencia+ maslo.
A vieš že najbližšie vyskúšam,ved aj staré rcp.sú dobré!
ancicka
Ked tak nad tým hustejšie premýšľam,tak by si mohla maslo vmiešať do letného kaka a tak nechať vychladiť a potom poriadne vyšľahať.
Celkom sa mi to pozdáva!
alzbetka2
@3sandra3 , ja takýto krém robievam a je veľmi dobrý. Môj recept je takýto: 1 a 1/2 dlc mlieka, 20 dg kryšt. cukru, 3 lyžice kakaa miešať nad parou do zhustnutia, po vychladnutí vmiešať jedno maslo a jednu heru /alebo 2 maslá- kto čo používa/, spojiť a kto chce, tak dochutiť rumom, skús, neobanuješ. Už som ho chcela dať aj na Varechu, ale ako sme sami, tak menej pečiem plnkové záskusky
domci4
:) mohli by ste dať takýto krém uložiť do receptov
helca103
tento postup robenia krému nepoznám - mlieko, cukor a kakao ..... ale tak ma to naštartovalo že to vyskúšam už len zo zvedavosti či ten krém bude dostatočne tuhy na plnenie nejakého koláčika.
evanaaa
Ja mám staré recepty, v ktorých je tento ( alebo podobný?) spôsob pod názvom:Falošná šľahačka, tak asi to bude ono, ale mlieko by snáď malo byť plnotučné, aby to šlo vyšľahať.
janaalizibolenova
urcite ti z toho vyjde dobry krem, kedze tam ide az 200g masla na 1dl mlieka, ale ja by som to skor davala naozaj az do vychladnuteho, raz som dala do polovychladnuteho zakladu a maslo sa mi roztopilo a uz moc nechcelo zatuhnut a krem bol riedky....a taktiez treba dat maslo izbovej teploty, aby sa ti neurobili z neho hrudky v kreme....
3sandra3
ďakujem dievčatá,,, tak môžem sa do toho pustiť :-))
@domci4 ak sa mi to podarí, dám krém medzi recepty
majo51
mne sa to zdá riedke ale ja by som dal 2dl plnotučného mlieka kakao a to maslo ale stačilo by iba 125g rozpustil by som to v horúcom mlieku a ešte horúce vymixoval nechal dobre vychladiť a na druhý deň vyšlahať vynikajúcu parížsku tuhú šľahačku.
3sandra3
@majo51 no neviem, či by si na druhý deň vyšľahal parížsku tuhú šľahačku, keď píšeš , že 1 dl mlieka , kakao a 200 g masla je riedke a ty by si mal z 2 dl mlieka a menej masla (125 g) tuhú šľahačku...?....to určite nie
pravacokolada
Dobrý deň,

radi by sme Vás informovali o našej ponuke Pravej belgickej čokolády, výrobníkov čokolády, čokoládových fontán a všetkého pre domácich i profesionálnych cukrárov.
Všetok ponúkaný tovar nájdete aj na  pravacokolada.sk

Prajeme Vám pekný deň.
majo51
vyskušaj tu parížsku a budeš prekvapená a budeš jej mať vyše 3dl.