Kuchyňa a vybavenie

Ponorný mixér

monicka787 - bez fotkymonicka787, 28. februára 2016

ahojte,to som ja s tými dvomi dcérkami na žaludočných sondách.bola som v elektropredajni pozrieť nejaký ponorný mixér,aj som si ho tam skúšala,že ako s tým zaobchádzať.doniesla som si tam ovocie a robila som ovocné pyré(teda aspoň som sa pokúšala).nevedela som ten mixér ponoriť,ako ho ponoriť,pokial sa má ponoriť a nevedela som s ním mixovať,pohybovať s ním hore a dolu počas mixovania.poradili by ste mi prosím vás toto čo som nevedela?ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

bubaya
Nabudúce chod do predajne, kde predávajú ponorné mixéry, aby ti to predavač ukázal. Nekupuj v obuvi. Tam to neovládajú.
klukodvody
Monicka787. Dobré je se opravdu poradit a hlavně vědět co přesně potřebuješ. Teď se mnou asi mnozí nebudou souhlasit, ale ponorný mixer je velmi praktická záležitost, ale není všemocný. Možná, že pro Tvoji potřebu by byl vhodný a nebo vhodnější klasický mixér podle toho co potřebuješ dělat a pokud šťávy, tak nějaký odšťavňovač. Víš těžko se píše jak používat ponorný mixer. Snad Ti to pomůže.
marika9
U ponorného mixéru je dôležité, aby medzery v kryte noža boli väčšie. Ja som mala na prvom mojom mixéri husto položené výbežky, až ako vidlička a preto mi potraviny neprúdili dobre pomedzi ne. Teraz mám len 4 výbežky a je to úplne iné. Tebe by sa možno hodila v príslušenstve aj nádobka na mixovanie, ktorú poháňa tento ponorný mixér. Je ich na trhu viac. Môj názor: nemám dobré skúsenosti so značkou Eta. Raz ma presne takýto prístroj skoro zabil. Začal mi horieť v ruke.
Na konto predchádzajúcich komentárov: je veľa predavačov, ktorí nevedia čo predávajú a vonkoncom nepoznajú vlastnosti prístrojov. Pre mňa sa už stalo nutnosťou, že si pred nákupom všetko dostupné naštudujem z internetu.
mata3636
do elektropredajne si si doniesla ovocie a tam si mixovala. pomooooc, tak toto je už aký ***** (nadavka vymazana redakciou). zasa ďalšia "úchyláčka" s mixérom. alebo tá istá, len iný nick?
buchtabuchta
Prosím ťa a čím si doteraz mixovala tým deťom? ???? každý druhý mesiac sa tu vypytuješ na to isté. Nepotrebuješ ty zmeniť lieky????
babidka
Maloktory ponorny mixer je dost silny aby pomixoval ovocie "iba tak" bez pridania tekutiny. Obycajne maju problem aj s makkym ovocim ako su jahody ci maliny - jablka alebo hrusku nezvladaju vobec . Ak chces mixovat iba male mnozstvo ovocia ci zeleniny a nechces pridavat k tomu ziadnu tekutinu tak si kup radsej maly mixerik co ma maly objem - ale ani ten nie je taky vykonny aby dohladka pomixoval cokolvek . Su aj lacnejsie aj drahsie -staci vybrat .Ku kazdemu mixeru mas navod .
 mixery.heureka.sk/braun-mq-785-patisserie-plus/...
scharlott
TAK TOTO TU UŽ BOLO.. VŠAK MONIČKA?!... ALE VTEDY TO BOLA PRE ZMENU ZELENINA.
TIE SONDY SI ČÍM DOTERAZ PLNILA?!
elef
Dalsia trapka,co sa snazi zaujat,zjavne mas v hlave ***** (vulgarizmus vymazany redakciou)
bubaya
Jáj, keď ty si nasypala do nádoby celé veľké kusy ovocia, tak to je jasné, že tyčový mixér to ťažko zvládne. Tyčový mixér je na jahody, banány, s tým jablkové pyré neurobíš. Ja nechápem, čo furt vymýšľaš, kúp si normálny stolný mixér okolo 100 euro a na nom pomixuješ všetko. Aj rezeň.
kukulienka71
Monicka, aj na Youtube sú krátke videá ako čo používať, napr. toto, od 2. min je tam samotné mixovanie potraviny




alebo toto s kvalitným ponorným mixérom



kukulienka71
@monicka787 , ja mám pochopenie pre ľudí s postihnutím(teraz mám na mysli fyzické), ale čo je veľa, je veľa. Ľudia sa ti snažia poradiť a ty si robiš dobrý deň zrejme:-( vraví ti niečo názov klinická enterálna výživa? doma mixovaná strava sa vraj neodporúča kvôli možnému upchatiu sondy...prečo vlastne hľadáš z času na čas odpovede práve TU a nie u lekára alebo ošetrovateľov, či takých, ktorí by ti mali pomôcť lepšie?!
altyn
@Mata3636 (29.2.2016 17:07)

Si to zabila, ja som mal na mysli to isté... “čo si robila s tým predchádzajúcim ”mixérom “, to rob aj s týmto.” Dnu a von, dnu von... A máš pomenované... :-)))
altyn
Oprava, pomixované... Ale možno aj pomenované, ktovie...
mata3636
@Kukulienka71 (29.2.2016 17:34)

pretože monicka787 nemá problém s deťmi, ale sama so sebou. myslím, že vďaka nej sme spoznali bizarnú úchylku, aj keď o to nikto z nás nestál :-(
1x bubaya
bubaya
Monička, je to ako pohyb piesta vo valci, prípadne pohyb záchodovej kefy v záchodovej mise - nahor potiahneš, nadol zatlačíš. Nahor vytiahneš, nadol zatlačíš. A takto, až kým to nevybuchne, alebo nie je hygienicky čisté, prípadne ak to budeš robiť mixérom nie je mäkké. ALebo, ak máš manžela, spýtaj sa ho, akým spôsobom ti urobil deti, to je tiež taký podobný pohyb, šup sem šup tam.
bubaya
Čo sa úchyliek týka, keď niekoho môžu vzrušovať výfuky na autách, tak sa nedivím, že iného vzrušuje pohyb tyčového mixeru v nádobe.
bubaya
Našla som to, čo ona chce - v minúte 4,50 to začína, ten pohyb.....


1x luss44
evanaaa
Ak už takéto niečo jednoduché nevie, tak potom nechápem, ako zvládne ostatnú techniku, elektroniku ( domáce elektrospptrebiče)........na to by prišlo aj malé dieťa. Ani ja nie som vo všetkom dokonalá, ale na menej zložité veci prídem, môj muž totiž všetko necháva na mňa, aby som si naštudovala čo sa ako používa. Ale toto.......
babucka
Niekto sa z varecháčov snaží urobit prču a preto sa vypytuje na v dnešnej dobe samozrejmé veci alebo je tak primitívna.Nechápem ako može mat takáto žena deti a ako ich vychováva.
rulik
neskutočné, ozaj by ma zaujímalo, kde je pravda, či nás oblbuje a potom chápem reakcie niektorých diskutérov alebo má problém, ktorý nevie vyriešiť, ale tu jej v tom nepomôžeme