Rôzne

Pomarančová oblátka

camembert - fotkacamembert, 5. septembra 2019

Ahoj, pred časom (môže to byť už 20 rokov) sa na Slovensku predávala taká oblátka (keks) úzky a dlhý s pomarančovou príchuťou. Neviete či sa dá ešte niekde kúpiť a ako sa to volalo?

@zareaguj


Diskusia k téme

mirop
Viem, ktoru myslis, mal som ju rad, no zaboha si nespomeniem, ako sa volala. Netusim, ci sa este predava... Myslim, ze bola i vanilkova varianta... Tlaci sa mi na mysel vesna ale ta teraz vyzera inak, tak neviem
kucharka
Neviem, či sa trafím.... ale možno ti aspom pomôžem spomenúť si...
Svieženka? Vanda?
Alebo toto?


používateľ nemá avatar
dm
dm
Aj ja si myslím, že Svieženky
kecupicek
Veru to boli ozaj chutné oplátky. Akosi sa vytratili z nášho trhu. Voľakedy sme podobné kupovali v Tuzexe- špeciálnom obchode, kde sa kupovalo za valuty, alebo tzv. Bony. Boli rakúskej výroby.
haji
Pamatuji si dokonce vážené pomerančové a citrónové oplatky, to celé bylo k dostání u nás v jedné cukrárně. Pan cukrář si je dělával sám. Později pak bývaly k dostání, balené, ale firmu a název si nějak ne a ne vybavit /Opavia?/. V současnosti dělá Opavia pouze Citrónové oplatky, stejně jako rakouský Manner. Jak Opavia, tak Manner dělávali i pomerančové, ale po těch se už dlouho slehla zem.
Pak se také prodávala oplatková vajíčka /ořechy/ plněné kakaem, citronovou, pomerančovou náplní, ale to se prostě z obchodů ztratilo už dávno. Několikrát jsem zachopila oplatková vajíčka polské výroby - dokonce i s jahodovou náplní. Chtělo by to rozhodit sítě např. v Polsku, jestli se dá.