Diskusie
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 164 najnovší komentár včera 21:53
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 367 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 164 najnovší komentár včera 21:53
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 6 najnovší komentár 10. apríla 2025
- Ivanko162: sekla sa nam plnka maslo s pudingom 13 najnovší komentár 4. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 155 najnovší komentár včera 21:53
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 1 najnovší komentár 10. apríla 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Vyhadzujete túto drobnú zátku z fľaše oleja? Nerobte to, má svoje využitie! VIDEO
-
Bez kysnutia a namiešaný za pár minút. Upečte si výborný syrový chlieb s bylinkami VIDEO
-
Salámová roláda s olivami VIDEO
-
Zapekaná bravčová panenka v slaninke VIDEO
-
Lístkové tyčinky s pestom VIDEO
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Fazuľová nátierka so syrom, s cesnakom a orechmi VIDEO
-
Tradičný zákusok: Kvetka Horváthová pečie na sviatky klasiku. Vyskúšajte jej rodinný recept na Opitého Izidora
-
Chutné a trvanlivé: 9 najlepších receptov na žĺtkové rezy s orechami. Klasika, ktorá neomrzí a ako bonus aj v odľahčenej verzii
-
Zužitkujte všetko: 11 fajnových koláčikov z odrezkov. Tieto recepty sa vám zídu počas celého veľkonočného pečenia
-
TOP rebríčky: Tri dobroty z jedného cesta, šťavnatý granadír aj bravčové výpečky. Nenechajte si ujsť najlepšie marcové recepty
-
Veselé sviatky: 12x veľkonočné linecké koláčiky. Pozrite sa na tie tvary a na to zdobenie! Také môžu byť aj u vás
-
Najlepšie aprílové videá: Karfiolové placky bez predvárania, rýchly syrový chlebík aj salámová roláda na Veľkú noc
-
Nestarnúca klasika: Punčové rezy, metrový koláč, opitý Izidor, oblíž prst... 10 receptov na tie najobľúbenejšie veľkonočné zákusky
Mame taktiez zle skusenosti s potravinami s Polska. Pred casom sme boli na navsteve pri Ostrave a tak sme si spravili vylet do Polska. Na trhu si manzel kupil nalozene mini-zavinace v pohari a velmi sa na netesil. Ked sme sa vratili z vyletu otvoril pohar a tesil sa ako si pochutna, ponoril vidlicku do pohara ze si napichne a vtom momente sa vsetko rozpadlo na hustu kasu, ktora iska samo - do ....
Ja som človek, ktorý v obchode trávi veľa času čítaním etikiet, ale je to čoraz náročnejší "koníček"
Mňa včera skoro pri správach vystrelo, keď Tribula ako hlas zo záhrobia sústrastne oznamoval svetu, čo zas zistili, no neukázali jediný výrobok, pred ktorým sa máme mať na pozore....alibizmus ako vyšitý. Fakt neviem, komu a čomu veriť. Pred pár dňami tu boli informácie o prasacej chrípke, tuším v okolí Nového Targu Bialsko- Bialej. Ale veď tá chrípka spolu s vtáčou a hong- kongskou tu bola vždy, prečo je to podsúvané takto? Ide o pandémiu, keď boli zaznamenané dva!!! prípady? Treba robiť protiopatrenia? Má niekto informáciu, koľko ľudí podľahlo v ostatných dvoch- troch mesiacoch obyčajnej chrípke u nás? Myslím, že ako informácia o prípadoch, ok. Ľudia, myslite na to a preverte si, od koho kupujete to, alebo ono, ale nie nekupujte v PL lacnejšie, my vám to isté od Poliakov predáme u nás za viac peňazí....lebo i tak, /nemajte mi to za zlé /,si myslím, že to bude len a len horšie, pokiaľ sa u nás konečne nespamätáme a dovolíme médiám a horným desaťtisíc, aby si z nás robili smetisko a srandu. Nezastávam sa Poliakov, no musím uznať, že čo sa týka potravín sú veľmoc a hlavne sú sebestační. Že sú medzi nimi šmelinári, to tu bolo už od nepamäti. Nech mi niekto vysvetlí, z čoho žijú Poliaci? Nejedia to isté? Im to nevadí? Či ako je to? My máme všetko kóšer? Nemáme problémy takéhoto typu? Jasné, že nie, veď my už nič nevyrábame, nepestujeme, nechováme. Nás živí únia...a vymýva mozgy, diktuje, nedovolí, zakazuje, prikazuje, nariaďuje a trestá. Vyliala som si srdce, ak sa vám to nepáči, nemusíte súhlasiť. Toto je môj názor. Je mi zo všetkého smutno. Len som uvažovala. Ďakujem za pochopenie.
@miare cukrárenské výrobky u nás sú chutnejšie ?Neviem,koľko máš rokov,ale len generácia spred roka 1989 vie ako chutí dobrý zákusok (kúpený).Šľahačka bola šľahačkou,mlieko mliekom,orechy orechami,syr syrom,bryndza detto a dalo by sa pokračovať.A tiež ma môžte ukameňovať.
ked teraz naj sú peniaze..biznis=many...aj pánboh často už nie je s nami /:-)/ a vládne podvod v zlatej pozlátke...
Ved predsa je proti rozumu,aby si niekto vymyslel,ze firma Magnolia ma v doboskach a keksikoch potkani jed.Vsak na to musel niekto prist,dokazat to a informovat o tom.Ze vraj bolo kontaminovane mlieko.To nejde len tak hodit kacicu do eteru.Ak by si to niekto vymyslel,tak ta firma by vysudila obrovske prachy za poskodenie dobreho mena...alebo sa mylim? To je ako by u nas niekto napisal,ze nase tatranky,horalky,kavenky obsahuju jed a pritom to nebola pravda....ved na to musi byt dokaz...Uverila by som tomu,ze naozaj ludia chodia na nakupy do Polska lebo je tam lacnejsie a oni dovazaju tu lacnejsie a niekto potrebuje vyvolat skandal,aby ludi odradili od nakupov v Polsku a kupovali drahsie u nas.To ma logiku.Ale nemozu poskodzovat meno firmy,(Magnolie)pokial na to nie su dokazy,to je trestne...
Poviem ti priklad:ja lubim morcacinu.Moj chap nevedel a kupil kde ho nohy zaviedli.Urobila som,no hruza.Pytam sa ,kde si to kupil,povedal kde a bola som doma.Rozdiel medzi morcacinou dovazanou z Polska a Madarska je nebe a dudy.Sa neda porovnat ,v prospech Madarov.Polievka z madarskych morc.krkov je uuuzasna a polskych ako by Kysucania povedali luta.Bez chuti.To nie je o tom ,ze su Poliaci,ale mne sa nechce verit,ze by to bol iba utok na nich,len pre to, aby tam slovaci nenechavali svoje tazko zarobene mizerne platy...aj ked tu je vsetko mozne..ak sa im krivdi,mrzi ma to dvojnasobne.
1. Vypestovať, vychovať niečo kvalitne stojí peniaze. Logika nepustí, predsa nepôjdu pod výrobnú cenu a ako môže byť taká nízka? Nejde vôbec o to, či Poliaci, či ktokoľvek.
2. Mnohí sa neštítia doviezť nekvalitnú surovinu a predávať ju pod nálepkou kvalitnejšej za vyššiu cenu. (Príklad zo života: vajcia v obale so slovenskou zástavou, vnútri poľský obsah, zemiaky dovezené z Poľska balené u nás ako naše.) Ľahko zákazníka oklamať informáciou "balené v..." (býva mikroskopickým písmom) namiesto "pôvod suroviny". Keď človek zbadá Slovensko, Česko..., (lebo toto býva veľkým písmom) kúpi.
3. Zas tie peniaze, vyprodukujú to rovnako nekvalitne (alebo kvalitne z nekvalitnej suroviny?) ale s nálepkou tuzemského dajú cenovku, že až strach.
Človek sa môže učítať, ale sú vždy popredu...Čo ma zaujíma, kde to zabalili, keď neviem ako k tomu došli! O čarovnej formulke "krajina pôvodu EU" ani nehovorím.
Už len hľadať si svojich, malých, známych a na kolenách ich uprosiť, aby sa podelili. Nielen zložitá téma, ale aj smutná :-(
dnes je hrdý na to-ako podviedol zákazníkov a neprišli mu nato...smutné...
BLBOST.
@goralik ty si odkiaľ?