Rôzne

Poleva na medovniky

basky - fotkabasky, 15. decembra 2012

Neviete mi niekto poradit recept na medovnikovu polevu ?
Ale taku kde neide zhustovadlo (napr.solamil) a bielok sa neslaha...:) Dakujeeem ;)

@zareaguj


Diskusia k téme

marianna76
dá sa robiť i napr: trochu asi 1 PL pr. cukru a pridávať cit. šťavu postupne a miešať do požadovanej hustoty. Treba si vyskúšať.
katarina2511
Toto je moj recept : 1 bielok + 200 gr praskoveho cukru, to su len orientacne mnozstva. Cukor aspon dvakrat preosiat. Ja precedim aj bielko, aby v nom neostali ziadne tuhsie casti. A teraz varesku a trpezlivost. Pekne miesat 20 - 30 minut. Neslahat!!! Ak je poleva husta pridat 2 -3 kvapky citronovej stavy - precedenej !!! Ak je poleva riedka po pol lyzicke pridavat cukor. To chce len prax. Nakoniec spravit test. Zobrat nozik a cez polevu v miske spravit rez a pocitat do 5 - cca 5 sekund. Za ten cas by mala byt poleva zasa rovna bez rezu. S touto polevou zdobim medovniky s plastovym vreckom. Ak chcem zalievat vacsie plochy, hustota by mala byt do 8 - 10 sekund test.
1x thea77
honestka
najlepsia leskla biela poleva sa dosiahne tak, ked si uvaris z cukru sirup: "na nit" z normalneho krystalu/ a ten prilievas do bileka zaroven slahanim.
vytvori sa ti husta pena, ktoru nechas postat, aby z nej vysli pripadne bubliny, neskor premiesas rucne a krasne zdobis.
/ ja mam vysokofrekvecny stroj KitchenAid/ a trva mi to necelych 4-5 minut/ takze cas je treba prisposobit svojmu mixeru.