Rôzne

Po sezóne, ale chcem vedieť.

fiby - fotkafiby, 14. novembra 2011

Dnes som sa dostala k receptom na zaváranie uhoriek. Je už síce po sezóne, ale aj tak by som chcela vedieť či sa dajú zavariť uhorky, ktoré by som chcela podávať v zime k mäsu. Takýto nejaký recept: v lete si nastrúham uhorky spravím sladko kyslí nálev, niečo podobné sa dá zavariť, alebo nejak uskladniť? Ja som to raz skúšala, ale boli ako vechtíky. Nechutili nám preto.

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Ak máš na mysli uhorky šalátové, tie sa dajú nastrúhané zmraziť, zavarené, to neviem, jedine poznám " rusle", tie sú celkom dobré, ale asi chceš tie klasické na uhorkový šalát, možno niekto poradí.
eva53
radšej kúpiť čerstvé na šalát,dostať ich už celoročne.Z rozmrazených spravíš tiež iba vechtíkový šalátik.
lia66
Evanaaa-a to, keď sa rozmrazí, tak sú "jediteľné"?...nejak mi to nejde dokopy-uhorky zamraziť.
fialka49
My sme jedno leto nastrúhali uhorky ako na šalát, naložili do kelímkov bez akejkoľvek ďalšej úpravy (žiadna soľ, žiadne koreniny, žiaden ocot) a nechali zmraziť. V zime sme nechali rozmraziť a až potom sme urobili nálev. Je pravdou, že šalát nebol ako svieži, ale uhorky mali chuť sviežich. Viac sme ich ale nerobili.
hubata
Aj ja som robila ako @fialka49 - ale musíte ich ochutiť už vtedy keď ich vyberiete z mrazáka a postupne podľa potreby ako sa topia vo vlastnej šťave tak prichucovať (soľ, ocot, cukor, olej, cibuľka, kôpor, cesnak - ako komu chutí a obyčajne ich vlastná šťava stačí, netreba prilievať vody). Ak ich však necháte 2-3 hodiny močiť len vo vlastnej šťave bez chuti, tak nestihnú vtiahnuť do seba všetky tie vône. Samozrejme že nie sú úplne také chrumkavé ako čerstvé, ale predsa sú chutnejšie ako zavárané, vôňa im zostane.
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
@fiby ,moja mamina robieva tento uhorkovy salat a strasne mi chuti.
1,5kg uhoriek so šupkou
4 cibule
2 lyzice oleja
2,5 lyzice vegety
1dcl octa
10dkg cukru
1 lyzicka mletych feferonov
Uhorky nastruhame na kolecka,cibulu na tenke kolieska.Vsetko spolu pomiešame a nechame 24 hod.stat.Dame do poharov a sterilizujeme aby chytilo viecko.
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
@fiby ,najlepsie su na tento salat uhorky na zavaranie.su chutnejsie!!! :)
tinca
ja som raz zavarila ochutené teda kvázi šalát, ale boli ako vechte. Myslím, že nie je problém uhorky čerstvé dostať za slušnú cenu celoročne
evanaaa
Lia66, ja osobne som ich nerobila, robievali ich kolegyne v robote, asi im chutili, ja som raz dostala od niektorej ale veľmi sa napamätám, bolo to dávno. Ale návody sú aj v niektorých KK. Viď napr.: Fialka49, alebo Hubata.
klaura
každý rok si okrem klasických nakladačiek urobím zopár pohárov podľa receptu, na ktorý pridala link @nadia56 sú veľmi dobré, pikantuš ... :)