Varenie

Plynová trouba

astheart - fotkaastheart, 11. októbra 2013

Varecháčky, moc prosím, poraďte. Mám nový plynový sporák a všechno se mi v troubě připaluje, ať už teplotu snížím či ne nebo dám dovnitř kastrůlek s vodou. Jak nad ní vyzrát?

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Možno nie je ešte vypálená, alebo žeby chybný sporák?
nadia56
ja som mala v mojej starej plynovej rure na spodu ulozene dve tehlove skridle / tasky/ na strechu, bolo to super, vyskusaj, mozno ti to pomoze, pekny vikend ti zelam:-)
puntodadino
Presne,ako pise nadia56- a na skridle daj silny/ozaj silny,nie kuchynsky/alobal.ak sa da.To rozvedie teplo z horaka a nepecie iba na spodku.A tie skridle potom este"kuria"chvilku aj po vypnuti plynu.
mariamka
ja pouzivam odveky len plynovu ruru a mam naspodu pozdlz ulozene dve samotove tehly, ktore akumuluju a zaroven udrzuju teplo, ziadne kastroly s vodou, upecie sa krasne meso, piskota ci kysnute, je pravda, ze napr. pagaciky nie su tak pekne zvrchu vyfarbene, ale tomu sa da pomoct vajickom, mliekom, citronom, sl. paprikou... kludne poradim, ak budete chciet :)
tati2008
Keď je nový sporák a stále pripaľuje radšej sa opýtať v predajni ,veď je v záruke.A v návode sa nič nespomína - neupozorňuje ,,že je to bežné ak pripaľuje."My sme mali kedysi plech do tvaru ,,V",ktorý sa uchytil na rošt rúry a dal sa kúpiť v železiarstve .
mariamka
este ak mozem, plynova rura chce cas a skusenost.. urcite nedaju do navodu ze je bezne ze pripaluje :) treba ju zapnut skor ako elektricku a dat jej cas nech sa nahreje a piect vsetko na malom/strednom plameni ,, teda okrem pizze a listkoveho cesta, kedy tomu ozaj vypalim
hubata
Pamätám si z domu rodičov, aké problémy mala mama s plynovou trúbou, až si nakoniec kúpila zvlášť elektrickú na koláče. Mäso sa v plynovej upieklo pekne, lebo sa dalo otočiť. Preto som si kúpila elektrickú a som veľmi spokojná. Myslím že je to chyba rúry, skús ju reklamovať a ak ti ju neuznajú, v ČR sa vyrábajú kvalitné remosky, na ktoré ja nedám dopustiť. Hoci ju mám už cca 40 rokov, ak potrebujem niečo upiecť len pre seba - tak mi ešte stále dobre upečie, ako keby bola nová. Nekupuj bravosku, ale vašu českú remosku!
bubaya
Ale ak pripaľuje aj na malý plyn, tak sa nedá regulovať prívod plynu a stále horí naplno - ak je v záruke, reklamuj. Nielen že pripaľuješ, ale ešte aj míňaš kopu plynu, lebo pečieš na maximum. Aj ja odporúčam tehlu, alebo škridlu.
elen1
Asi to bude ozaj tou trúbou,ja mám tiež plynovú už dva roky a zatiaľ nemám problém,pečie dobre a nedávam ani tehly ani hrniec s vodou.
astheart
Sporák patří vlastníkovi bytů, společnosti RPG Byty. Jeho cenu mi odpisují při nájmu. Starý už dosloužil, tak mi přivezli a namontovali nový. Záruční list pochopitelně tedy nemám. Zjistila jsem, že lepší je dávat těsta do studené trouby hned při zapnutí, ale stejně to někdy neuhlídám. Uvažuji, že možná potřebuje seřídit, kdesi na netu jsem o tom četla. Zkusím to s těmi škridlami = taškami nebo šamotovou cihlou. Díky. :) Remosky mám dvě, jednu menší a jednu grand. Ráda je používám, ale ne všechno se tam vejde.
merylas
Doporučuji vyzkoušet dát na dno trouby starší plech a na něj stejnoměrně rozhrnout 1,5 - 2 kg soli. Poprvé upéct nějaké maso a ne moučník, sůl bude totiž trochu cítit. Plech se solí mám v troubě stále, čas od času sůl vyměním.
merylas
astheart, děkuji za pochvalu :-) Vařím obyčejně a lidově, ale s láskou :-)
popoluska340
AJ ja m,am plynovu trubu,a hruza des v nej upiect bezlepkovy chlebik,tak mi priatel objednal cez net sporak a elektrickou multifuncnou trubou,tak som zvedava na pecenie v nej.mam na spodu hrncek s vodou,ale chlebik+ rohliky su vysusenne,a betonaz.peciem na 5 stupni.