Rôzne

Pekáreň chleba

dovolenka - fotkadovolenka, 9. apríla 2012

Prosím o radu. Oplatí sa kúpiť Tesco pekáreň BMS?

@zareaguj


Diskusia k téme

samantha14
ak nemáš vysoké nároky ako ja, väčšinou v nej miesim cesto, sem tam upečiem chlieb, tak Ti bude stačiť, predpokladám, že sa pýtaš preto, že bude od 11.4 v akcii , za tie peniaze sa určite oplatí
dovolenka
samantha14, ďakujem, naozaj budem potrebovať ten elektrospotrebič len občas. tých viac diskusií som už prebehla.
lopka1313
oplati. my ju mame. sice prva rovnakeho výzoru ale inej znacky odisla po 2 rokoch (nieco sa stalo s nádobou), ale to bola v kazdodennej prevadzke, neraz upiekla aj 2 - 3 chleby denne. Ked dosluzila kupili sme si tuto tesco. mame ju rok a pol, stale dobre sluzi - pecie chleby a teraz uz aj miesi cesto, síce nie kazdy den ako tamta (obe dcéry sme vyleteli z hniezda), ale i tak je v pohode :D a za tu cenu? no nekup to :D
turistka
Asi ráno vstanem a pôjdem i ja kúpiť a som rada, že ma včerá táto otázka predbehla, lebo som si mohla prečítať názory ostatných skôr než by som dostala odpoveď na tu moju. Tak si držme palce, nech sa nám vydaria.
evanaaa
Pozrite si leták ( www.tesco.sk), idem sa aj ja podívať, ale aj keby som chcela, ja mám všetko tak preplnené, že sa mi nezmestí už ani nôž, hihi.
tetuska
dievčatá, len si kúpte, tá cena platí, to bude zajtra smena, budeme predávať len pekárne...
lidia3
Tuto pekareň som kupila ešte za koruny.Pečiem stale.Som velmi spokojna.Kupila som ju tiež v akcii.Ak sa pokazi kupim si znova tuto istu.
turistka
- tak som kúpila pekárničku a od rána som jednej hod. som sa pripravovala na prvé pečenie chlebíka, no neviem či som dobre nastavila, teraz práve miesi, je tam nastavené 3 hodiny, medium na 900gr. No ja som dala 500 gr múky, 300 ml vody atď, lebo na tých 700 gr sa mi nepodarilo nastaviť pekárničku, no nikto múdry z neba nespadol, tak teraz budeme čakať, či mi bude piecť a nezhorí, ked je tam nižšia dávka. A vraví sa držte mi place na rukách i nohách. Ď.
tatty
turistka prosím a kúpila si ju za tých 10 €?
turistka
@tatty-k úpila som inú, tá bola za 12,49. Chlieb sa mi na prvý šup vydaril, má dobrú chuť a už nemám starosť, vymiesi, upečenie ohlási koniec. Ja nechápem, prečo som si tento zázrak dávno nekúpila. Starosti s prípadným pokazením si nerobím, má dva roky záruku. Ale je pravda, že som nakúkala cez priezor a sledovala čas.
tatty
ďakujem, takže to nie je preklep, zajtra idem kupovať :-). Ja som už doma zodrala druhú, túto chcem na chalupu, myslím, že sa tam zíde. My v nej robíme aj džem v lete, tak sa teším, že nebudeme musieť prenášať ovocie, ale spracujeme ho hneď po obratí. No a chlebík, či vianočka tiež poteší..a presne ako hovoríš, záruka je dva roky, tak aké starosti. Ak by sa ti chcelo, napíš prosím aký si robila chlebík..mne sa práve miesi pšenično ražný.
nikol156
mohla by som poprosiť nejaké recepty k tejto pekárničke, nám sa tie recepty, ktoré boli pribalené nevyšli. Našla som na nete recept na vianočku a tá je výborná, ale chlebík nám nevyšiel. Neviem čo som robila zle, ale pri pečení mi stred spadol dovnútra. Keby mi vedel niekto poradiť, bola by som vďačná.
turistka
@tatty , dala som 400 gr obyčajnej hladkej múky + zmes na prípravu chleba -celozrnný chlieb z Lidla 100 gr. 2 ČL morskej soli, 2 PL oleja, 1PL octu, 1 ČL rasce, 2 strúčiky cesnaku,menej ako pol vrecúška suchého droždia/ v múke z Lidla je i droždie to preto/, 1 KL kryšt.cukru 300 ml vlažnej vody. Dodržala som postup-voda olej,cesnak, obyč,múka, plus múku z Lidla, do jedného kúta som dala soľ, do druhého cukor a do prostriedka droždie. Možno ma stretlo začiatočnícke šťastie, ale chlebík sa mi vydaril. Obidve múky som preosiala, prevzdušnili sa a to, čo ostalo na dne sita z celozrnnej múky som dala naspäť k preosiatej. A tak po recepte Ti prajem , aby ten Tvoj, čo dnes ideš piecť sa vydaril-dobrú chuť.
nadia56
@nikol156 , este drobnost, v takomto poradi davam suroviny do pekarne: voda, ocot/nemusi byt/, olej/maslo,mast/, sol, cukor, kmin, muka a nakoniec susene drozdie, este sa mi nestalo, ze by chlebik nevykysol:-)
hruskar
nikol156 davas vela kvasnic ,vyskusaj.Ja davam rovno kvasnice kvasok, nerobim a dari sa.
nikol156
Ďakujem za skvelé rady. Dneska som opäť vyskúšala jeden nový recept, dala som tam menej kvasníc a vyšiel mi celkom dobrý. Páčil sa mi chuťovo aj vzhľadom. Ten recept mám zo stránky, kt. mi dala @nadia56. Ďakujem za super stránku.
javest
Tak ani ma nenapadlo, ze tu budem pisat....aj ja som kupil tu Tesco pekaren za 13€ a prave peciem. Dal som tak, ako mi to napisali ze mam dat, ale pri miesani mi zostava muka cela na povrchu, urobila sa taka 3cm dierka hore a vidim, ze dole to miesi, ale hore je muka nepremiesana. Kvasnice som dal navrch, hoci mi kamos napisal, ze ich hned nadrobi do vody. Zive, nie susene. A tak som tomu pomohol lyzickou a premiesal to aj rucne. Neviem, ci by to casom zacalo premiesavat cele, ale nemal som pocit, ze by k tomu prislo. Dal som asi 700g muky (2typy), acidko, sol hned do vody (350ml), v opacnom poradi. Robim nieco zle?
javest
este bys om to upresnil - zacalo to kysnut, asi 2cm pod horny okraj a teraz to zase splaslo o cca 4cm.
turistka
@javest-dr žím palce, no zdá sa mi,že 700 g múky bude asi veľa, je som 1x včerá piekla z 500g a mala som úplne doplna nakysnuté i upečené- Ale @nadia 56 píše trošku výššie nad Tvojou správou pre @nikol 156 dobrú stránku, tam si klikni je to výborné. No do pekárničky treba dať vodu teplú asi 20 st. a na to sa dáva múka, do jedného kúta dáš soľ, do druhého kúta cukor a do prostriedka dáš kvasnice a pustíš program. Hnetač dole musí sedieť skôr než tam dáš všetky potrebné veci, rascu a podľa chuti i iné, ale vždy na múku. Cukor a soľ je potrebné mať naozaj v náproti kútoch, nesmie sa dať dokopy. Tak mi poradili a včerá som sa trafila na 100 %, teraz som dopiekla mazanec, podľa knižočky z pekárne, už je vybratý a tak budú raňajky. Recept s acidkom nepoznám. ten chlebík je iný, ako keď sa dáva ocot.
turistka
@javest , potom daj vedieť, keď šťastlivo upečieš, ten Tvoj recept s acidkom, ja som robila iný, tak to nemôžem porovnávať, no podľa toho, čo píšeš nakoniec všetko pekne premiesilo, tak už len do polnoci vydržať a potom pri vybratí dávaj pozor, aby si sa nepopálil a daj chlieb na mriežku, ja som dala na tú, čo mám v el.rúre. Tak čauko.
javest
tak....nejako nam to nevyslo. Hmmm...asi viem, kde by mohla byt chyba. Je dost velky, asi 3cm pod horny okraj. A dal som piect mensi 700g. Asi som mal dat 900g, piekol by sa dlhsie. V strede je dost makky, tak asi 5cm priemer. Sused ma inu pekaren, aj iny tvar nadoby, mozno je to aj tym. Mam od neho recept:300g psenicnej celozrnnej spaldovej muky, 200g raznej celozrnnej, 21g kvasnic, 20g medu, 14g soli, 200g acidko, 250ml vody. A ze poradie je taketo: voda 40°C + nadrobit cerstve kvasnice + med + razna muka + acidko + psenicna muka + sol. Ja som dal ale kvasnice az nakoniec na muku. Kupil som v tescu take polkilove muky Kuchenmeister ale tie su aj s kvasnicami uz. To tiez si nie som isty, ci bol spravny tah....ale sak teraz je chlieb v normalnej trube a dopekam ho, co s nim....okostoval som kraj a sice je trosku slany, ale co by za neho dali deti v Afrike....
J.
turistka
@javest , tento recept vyskúšam, ale tekutiny dám tak, aby boli dokopy 300 ml a kedže sa namiesto cukru dáva med- je to zaujímavé- vyskúšam. A že sa Ti nevydarilo dopečenie na 1x? Vydarí sa inokedy. Tiež Ťa vítam na Vareche, nájdú sa tu veľmi ľahko recepty a sú tu i dobré rady i k tej domácej pekárni a ako sa najlepšie dá v nej piecť. Tak ešte raz v Vitaj!
hruskar
Dal som tak, ako mi to napisali ze mam dat, ale pri miesani mi zostava muka cela na povrchu, urobila sa taka 3cm dierka hore a vidim, ze dole to miesi, ale hore je muka nepremiesana. Kvasnice som dal navrch, hoci mi kamos napisal, ze ich hned nadrobi do vody
DAVAS MALO VODY,POTREBUJES POKUS OMYL POKUS OMYL URCITE SA TO PODARI ......
irenaw
@javest , keď si dal múky s droždím a ešte aj živé droždie, to bolo veľa, zrejme preto ti chlieb spľasol o 4 cm. koľko si dal droždia? na 1250 g chlieb z obyčajnej múky dávam asi 1/4 kocky, možno aj menej. rozmrvím hore na múku a zasypem 1 čl cukru. soľ dávam dole do vody. tiež robievam chlieb s acidkom alebo cmarom, tam si treba odskúšať hustotu, nie každé acidko a cmar majú rovnakú hustotu. keď pekáreň miesi pridám po lyžiciach vodu, ak je cesto veľmi hutné a suché. po pár chleboch to budeš mať v oku. držím palce.
soncya
Dievčatá, máte šťastie či známosti že ste dostali kúpiť? Ja som išla tiež, ráno a už bola ceduľka vypredané. Ono vraj vykladajú len 4 denne! Som smutná, lebo starú mám pokazenú. :(
javest
Kto ma zaujem dnes som ich videl v znacnom mnozstve v Tescu v Devinskej Novej Vsi. Su to ale vychcanci - nemaju tam tu cenu 13€ ale nejakych 35€ akoze akciu. Aj ked som ju ja kupoval, bola tam stale ta vysoka cena, hoci znizena z 45 € asi. Keby som nevedel o akcii a nezoskenoval na skeneri ani by ma nenapadlo ze tolko stoji. Takze zajtra rano vsetci v Devinskej...
vierik
Aj ja som smutná,lebo chodím do Tesca každý deń aj 2-3 krát a nemajú,a vôbec ani nevedia,lebo nechcú informovať či ešte budú,takže smola :-(
javest
Tak neviem kde robim chybu, uz 3x sa mi zvrchu robi prehlbenina dovnutra,akoby miska zvrchu. Chlieb je dobry, len coho davam malo? kvasnic? aj mi vykvasil az po vrch, ale potom splasol, znovu vykvasil a ked sa pecie tak sa zvrchu trosku cca 1cm prehlbil smerom dovnutra. Mam tu Tesco BMS10
turistka
Ráno som nachystala na pečenie chleba, všetko tak ako zvyčajne len nie na 3. ale na 2 tzv.francúzsky dala na dark, bola som zvedavá, ako upečie. Upiekol tak , že smerom do jedného rohu sa mi urobila priehlbina asi 2 cm hlboká a aj podobne okrúhla, no chlebík má kôrku dobrú chrumkavú a dnu je dobre upečený, tak nabudúce vyskúšam tento istý spôsob, sama som zvedavá, či urobí toto "očko" znova. Takže @javest žiadne trápenie, nech sa robí čo chce, hlavne, že je dobrý.
hruskar
turistka
moja reč.: žiadne trápenie, nech sa robí čo chce, hlavne, že je dobrý.