Dobrý deň,
chcela by som recept na domaci chlebík pečený v peci ak má niekto skusenosti prosím poradte mi ja som sa pokušala viackrát o pečenie
a chlebík je stále tvrdý a velmi hustý
Diskusie
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1026 najnovší komentár dnes 14:22
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1026 najnovší komentár dnes 14:22
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 13 najnovší komentár 8. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 628 najnovší komentár dnes 14:22
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 2 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Vianočný zemiakový šalát s cviklou plný chuti a farieb +video -
Sušienková škatuľka s kandizovaným zázvorom -
Šťavnatá štefanská sekaná v slaninke. Tento sviatočný recept sa vždy podarí +video -
Orechový tart s ríbezľovým lekvárom -
Perníčky +fotopostup -
Raňajkové avokádové tortily +fotopostup -
Orieškové bochníčky s krémom
-
Grilážové kocky Jožky Zaukolcovej -
Vianočné pečivo - plnené orechy -
Apsheron - lieskovoorieškový zákusok +fotopostup -
Poctivá domáca hubová kapustnica s mrveničkou. Pochutnáte si, aj keď je bez mäsa +video -
Pravá retro kokosová roláda z roku 1965, rodinný originál -
Kysnutý koláč s karamelizovanou jablkovou náplňou +fotopostup -
Trojchodové menu z teplovzdušnej fritézy. Pestré hranolčeky, mandľové rezne a jednoduchý perník
-
Štedrák z lineckého cesta, bohatý vianočný koláč plný chutí VIDEO -
Trojfarebné šuhajdy plné čokolády a orechov VIDEO -
Mramorovaná poleva na sušienky a koláčiky. Jednoduchý spôsob, ako dosiahnuť wau efekt VIDEO -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky VIDEO -
Jednoduché triky, efektný výsledok. Takto zdobiť koláčiky ste ešte určite neskúšali! VIDEO -
Vianočné pečivo pre lenivé gazdinky. Rýchlo hotové a bez vykrajovania! VIDEO -
Biela čokoládová saláma, jednoduchá cukrovinka, ktorú zvládne každý VIDEO
-
Sviatočný zákusok: 12 receptov na medové rezy. Od nehynúcej klasiky až po nové variácie -
Vianočná klasika: 13 receptov na vanilkové rožky. Máme tip aj pre lenivé gazdinky, ako ich urobiť raz-dva! -
Jemné a krehké: 11 receptov na strojčekové pečivo. Toto vám vydrží až do Silvestra -
Popraskané sušienky: 11x crinkles, jednoduché, ale efektné, hodné aj vianočného stola -
Ježe, rožteky, laskonky či medvedie labky: 13 receptov na vianočné dobroty s kokosom -
Použite tie správne: Tieto zemiaky sú najlepšie na zemiakový šalát. Prečo nie všetky druhy fungujú? -
TOP rebríček: 15 najčítanejších vianočných receptov všetkých čias. Upečte si na sviatky to najlepšie
ja pečiem iba v rúre a vždy sa mi podarí,ak chceš,vyskúšaj.:-)
@margaretka , ona asi v rúre ovláda pečenie, ale chce piecť v peci, preto sa pýta. Ináč, ja som len raz piekla a zle to dopadlo, xixixi.
:)
Ak je hutný a nemá oka, tak máš asi príliš veľa pomeru ražnej muky.
Prave ,ze jaa pouzivam hlatku muku a ten recept ako pise deniska54
Určite podľa mňa 3 zemiaky na 1 kg múky je veľa, preto je hutný, stačí jeden. Samozrejme zemiak má byť uvarený a potom nastrúhaný do cesta. Okám prospieva dobré premiesenie - spracovanie cesta pred kysnutím.
Mohu doporučit recept od @Kukulienka71 varecha.pravda.sk/recepty/chlebik-od-mamicky/52474-recept...
Nikdy mi nesplasol, krásně nakysnul, vždy bez potíží upečeno, výborné chuti. Základ múka T650 a zbytek různé druhy múky, případně i celou váhu múky len T650. Bod 5. ve vzpomínaném receptu - nechávála jsem kysnút 40 minut ne v misce, ale v ošatce. Pak šup do kastrolu a kysne znovu, dalších 30 minut. Vše podle receptu, postupu, jen bod 5 v ošatce. Když nemáš ošatku, jde dát na namúčenú utěrku do velkého cedníku /mám takovú velkú misku na nožkách s dierkami/: cedniky.heureka.cz/cednik-na-salat-bily-prumer-26-cm_2/#....
Ale není to nutné, je to můj výmysel. Recept je ověřený a funguje. Vyzkúšaj, držím pěsti!