Foto: margaretka28
Pečiem ho často, možno niekoho inšpirujem. Tá vôňa je neskutočná...
Postup
-
1
Múku preosejeme do misky,v strede urobíme jamku,rozdrobíme kvasnice,pridáme vodu a necháme vzísť kvások, pridáme rascu,ocot,soľ.Dávam aj ľanové a slnečnicové semienka,ale dnes som robila bez,lebo už nemám,musím kúpiť.
-
2
Vymiesime hladké cesto.
-
3
Necháme nakysnúť.
-
4
Cesto preklopíme na pomúčenú dosku.
-
5
Vytvarujeme peceň.
-
6
Na pekáč,alebo plech položíme papier na pečenie a chlebík preložíme. Necháme ešte asi 20 minút kysnúť.
-
7
Potom potrieme slanou vodou a môžeme urobiť zárezy,aby nám pri pečení nepraskol.
-
8
Vložíme do rúry predhriatej na 250 stupňov a pečieme 30 minút. Potom znovu potrieme vodou,znížime teplotu na 180 a pečieme ešte 30 minút.
-
9
Upečený preložím krížom cez pekáč (to aby sa nesparil) a nechám vychladnúť.
-
10
Upečený chlieb váži 1440 g.
DAkujem
Aj som si ho odfotila, no ako sa tu pridáva fotka neviem...
Ak máš fotku uloženú niekde v albume, stačí ked na ňu klikneš ľavým tlačítkom na myši, potom pravým, a zas ľavým klikneš na zobraziť obrázok, ked sa zobrazí, link nad ním označíš a skopíruješ tam, kde chceš, aby sa fotka zobrazila a hotovo, ale link musí končiť jpg a musíš ho označiť a skopírovať celý. Ale môžeš aj fotku poslať do redakcie a oni ju sem dajú.
A facebook máš?Ak áno pridaj si tam obrázok.
A odtial ho skopíruj sem
peceny v skotsku z polskych produktov ,takze potesi;) diki!
Chlebík je vynikající. Po ochutnání mých třech "chlapů" nám zůstalo čtvrt chleba
Keď doma pečený chlebík, tak len tento recept. :)
Dakujem za rcp.
Dakujem za rcp.
Vybrala som si tento recept lebo sa mi zdal jednoduchý a musím napísať, že som na seba hrdá
Lucka, :-))) polovica z pol lyžičky, je štvrť lyžičky...
Neboli špetka /nabráno mezi ukazovák a palec/.
Tiež moj obľubeny recept, len už robim z polovičnej davky. Kvaskovy je už pre naročnejšich aj by som si vedel vyrobyť kvasok, no ta priprava pred pečenim je už časovo naročna pre mňa, preto mam rad recepty ako tento. :)
Len ho nepec pri 250 stupňoch
Dobrý večer, chystám sa vyskúšať chlieb podľa vášho receptu.
Chcela by som sa spýtať ako dlho vydrží (pokiaľ sa hneď nespapá) a ako ho mám skladovať (som začiatočník za to sa pýtam).
Ďakujem :)
Prihorel mi 😡