Rôzne

Pažítka alebo ...?

chiomina - bez fotkychiomina, 14. mája 2015

Ahojte,

zasadila som si pažítku ale rastú mi tam nejaké zvláštnosti. Je ten zbytok obyčajná burina a mám ju vytrhať alebo čo s tým?

Ďakujem :)

 plus.google.com/u/0/photos/103927645164400476489/albums...

@zareaguj


Diskusia k téme

cesminaz
@chiomina ..tazko poradit,kedze ti do zahrady nevidim ze ake "zvlastnosti" ti tam rastu :-)) Keby si pridala fotku,tak by sa nam hned lepsie radilo ;-))
marianne
nechaj ju este povytiahnut a uvidis co to je, rozpoznas hadam pazitku od travy ci buriny:-) vygoogluj
pacik
Ak tá "zvláštnosť" má na konci fialový kvet, tak to je kvet pažítky.
chiomina
:D Dakujem vsetkym za krasne komentare :) Zistovala som ako sem vobec mozem pridat fotku - velmi narocne :) A pazitku samozrejme poznam :)
lianka
To so širokými listami je burina, tie byľky tenučké asi budú pažítka a vľavo pri okraji črepníka to vyzerá na kôpor.
vegetariankapp
Presne ako píše lianka tá burinka so širokými listami tak tá obsahuje vela minerálov a ja ju jem ako tú pažitku aj do polievok dávam. Už roky poradila mi to jedná velmi múdra baička ktorá toho o burinkách a bylinkách vedela vellllllllmi vela a povedala že je to škoda vyhodiť. Tak ak chceš tak si to tam nechaj ale pozor lebo sa to vie velmi rýchlo rozšíriť všade je to proste nezmar ale zdravý.Áno a je tam aj kôpor na kraji a vlásočky pažitky sa tam už ukazujú. :D
vegetariankapp
A v strede je jedná datelinka ked dobre vidím. A jedna malá oprava
" babička mi poradila zužitkovať tú burinku" :D
ringlota
Rastie Ti tam burina,počkaj, možno ešte vylezie.Aj ja som vlani kúpila semená žltej cukety a vyrástla mi okrasná dyňa. A takisto som zasiala celé vrecúško semien žltej rajčiny a nevzišlo ani jedno.