Diskusie
- Queenhaninka: Rozmery plechu 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 505 najnovší komentár dnes 15:06
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár 14. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 734 najnovší komentár 3. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 505 najnovší komentár dnes 15:06
- Sovka62: Mäso 33 najnovší komentár 16. júna 2025
- Dorenika: Linecké 9 najnovší komentár 11. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 734 najnovší komentár 3. júna 2025
- Ancicka: Zelená káva. 26 najnovší komentár 29. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 321 najnovší komentár dnes 15:06
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Jahodové pudingové kocky s polevou z kyslej smotany +fotopostup
-
Jahodové rezy s pudingovou plnkou +fotopostup
-
Bravčový perkelt s kyslou kapustou +fotopostup
-
Chrumkavé lístkové košíčky s ovocím +video
-
Kysnutá pizza s ricottou, mozzarellou a so slaninou
-
Paradajková pochúťka +fotopostup
-
Tofu čokoládová pena
-
Slovenský bravčový vtáčik - nevtáčik bez závitkov +fotopostup
-
Gruľáš - zemiaková polievka na spôsob gulášu
-
Tarhoňa zapečená s Nivou +fotopostup
-
Minipizze z cottage syra +video
-
Ovocné kysnuté knedle Josefa Maršálka
-
Jahodové pudingové kocky s polevou z kyslej smotany +fotopostup
-
Malinovo-rebarborové rezy bez lepku
-
Stopky z jahôd už nikdy nevyhadzujte. Spravte z nich tento jednoduchý sirup +video
-
Tvarohový zákusok z lístkového cesta s penou +fotopostup
-
Tvarohový koláč s jahodami +fotopostup
-
Slovenský bravčový vtáčik - nevtáčik bez závitkov +fotopostup
-
Gruľáš - zemiaková polievka na spôsob gulášu
-
Výdatná rascová polievka
-
Banánový koláč s čokopolevou
-
Viete, na čo ešte slúži háčik na konzerve? Tento trik oceníte, keď ste neminuli celý jej obsah VIDEO
-
Pečené cibuľové kolieska so syrom VIDEO
-
Super nápad, ako využiť staré gumené rukavice. Tieto praktické tipy sa vám hodia do života VIDEO
-
Jogurtové placky VIDEO
-
Kurací pekáč so zemiakmi v citrónovej omáčke VIDEO
-
Minichuťovky z lístkového cesta VIDEO
-
Minipizze z cottage syra VIDEO
-
Pochutnáte si: 13x nedeľný obed z bravčového stehna. Na prírodno, s omáčkou, aj ako obrátené rezne
-
Recepty na domáci termix: Najjednoduchší len z 3 surovín, aj taký, ktorý chutí ako za starých čias
-
Sezóna v plnom prúde: 12 jahodových zákuskov, ktorým nebudete môcť odolať
-
Zabudnutý klenot: Na špik kedysi naše babky nedali dopustiť. Dnes sa opäť vracia na výslnie. Je naozaj taký zdravý?
-
Viac než len soľ a korenie: 10 prísad, ktoré urobia z vašej polievky majstrovské dielo
-
Po víkende: Pondelková večera zo zvyškov uvarených zemiakov či kaše. Spravte si placky, fašírky alebo vyprážané chuťovky
-
Niečo dobré pre tatina: So slaninou, šunkou či syrom. 10x slané kvety na zjedenie ako špeciálna pozornosť na Deň otcov
varecha.pravda.sk/recepty/parizske-rezy/6232-recept.html...
12Dg práškový cukor
8Dg kakao
4ks stužovač do šlahačky
Uvediem do varu šlahačku s cukrom a kakaom, vychladiť a na 24 hod. alebo minim. na noc do chladničky
Dosypem stužovač a vyšlahám, najskor na nízkych otáčkach, dotuha.
Skús, určite pochutí.
Krem, ktory tvori len uvarena slahacka s kakaom alebo s cokoladou, nie je parizsky krem, ale parizska slahacka.
Viem, ze nazov parizsky krem, tak nejako prischol na parizsku slahacku a mnoho gazdiniek je svatosvete presvedcena, ze nim aj naozaj je. Parizsky krem sa prave pouziva na naplnenie tortovych platov z tazkych olejovych piskotov a maslo je tam nutne, aby ich krem udrzal.
2,5 dcl slahackovej smotany, 350 g kr. cukor, 100 g kakao, 500g maslo.
Do smotany pridame cukor s kakaom a nechame zovriet. Nechame dokonale vychladnut. Maslo vymiesame do penista a po trochach primiesavame uvareny krem. Vyslahame.
Tymto kremom plnim napriklad bohemku, svojho casu som nim striekala aj parizske rozky.
Vyskúšam Váš, parížsky krém, páči sa mi, fajn, že ste ho napísali.Ď:)
Myslím, že dámy hore pri debate o rozdieloch v parížskom kréme a parížskej šlahačke nevzali do úvahy, že v čokoláde je viac tuku ako v čistom kakau, takže maslo tam nechýba pri 33% šlahačke. Naopak ak sa varí krém s kakaovým práškom maslo sa hodí. Tak, či tak, je to výborný krém