Diskusie
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kvetinka72: Potrebujem pomoc s grilážkami 4 najnovší komentár 5. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 384 najnovší komentár dnes 13:09
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 384 najnovší komentár dnes 13:09
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 13 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 268 najnovší komentár dnes 13:09
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Nepečené datľovo-čokoládové bonbóny VIDEO
- Chcete si urýchliť pečenie vanilkových rožkov? Super tip, ako ich urobiť raz-dva VIDEO
- Čokoládové kocky s kardamómom a pomarančom VIDEO
- Hľadáte perfektné cesto na vykrajované koláčiky? Skúste toto naše len zo 4 surovín! VIDEO
- Čokoládové kolieska s karamelom a so soľou VIDEO
- Jednoduchý trik, ako expresne ozdobiť drobné pečivo VIDEO
- Skvelá bielková citrónová poleva na všetky vianočné koláčiky VIDEO
- Toto sú stálice: 10 najlepších klasických koláčov a zákuskov na vianočné sviatky. Sú tu aj tie vaše?
- Linecké koláčiky: Prezradíme vám najlepší recept aj fintu, ako z jedného cesta urobiť 7 druhov vianočného pečiva
- Rokmi overené: 10 receptov na vianočné plnené oriešky, ktoré piekli už naše babky
- Orechové, karamelové aj čokoládové: Najchutnejšie plnené vianočné košíčky pre každý jazýček
- Budú vítané: Syrové, tvarohové, bryndzové aj lacné. 11x slané drobné pečivo na vianočné sviatky
- Máme ju radi: 10 receptov na sviatočné koláče a drobné pečivo s obľúbenou žĺtkovou polevou
- 15 najlepších novembrových videí: Rebríčku kraľuje obľúbený koláč, ktorý pečieme aj na Vianoce. Tento je však urobený naopak!
varecha.pravda.sk/recepty/parizske-rezy/6232-recept.html...
12Dg práškový cukor
8Dg kakao
4ks stužovač do šlahačky
Uvediem do varu šlahačku s cukrom a kakaom, vychladiť a na 24 hod. alebo minim. na noc do chladničky
Dosypem stužovač a vyšlahám, najskor na nízkych otáčkach, dotuha.
Skús, určite pochutí.
Krem, ktory tvori len uvarena slahacka s kakaom alebo s cokoladou, nie je parizsky krem, ale parizska slahacka.
Viem, ze nazov parizsky krem, tak nejako prischol na parizsku slahacku a mnoho gazdiniek je svatosvete presvedcena, ze nim aj naozaj je. Parizsky krem sa prave pouziva na naplnenie tortovych platov z tazkych olejovych piskotov a maslo je tam nutne, aby ich krem udrzal.
2,5 dcl slahackovej smotany, 350 g kr. cukor, 100 g kakao, 500g maslo.
Do smotany pridame cukor s kakaom a nechame zovriet. Nechame dokonale vychladnut. Maslo vymiesame do penista a po trochach primiesavame uvareny krem. Vyslahame.
Tymto kremom plnim napriklad bohemku, svojho casu som nim striekala aj parizske rozky.
Vyskúšam Váš, parížsky krém, páči sa mi, fajn, že ste ho napísali.Ď:)
Myslím, že dámy hore pri debate o rozdieloch v parížskom kréme a parížskej šlahačke nevzali do úvahy, že v čokoláde je viac tuku ako v čistom kakau, takže maslo tam nechýba pri 33% šlahačke. Naopak ak sa varí krém s kakaovým práškom maslo sa hodí. Tak, či tak, je to výborný krém