Diskusie
- Smejkad: Polotovary 5 najnovší komentár včera 07:02
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Október 2025 908 najnovší komentár teraz
- Siskaa77: Hľadám stratený recept na kysnuté cesto s BB pudingom 4 najnovší komentár 6. októbra 2025
- Daniela15: Stratený? 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? September 2025 506 najnovší komentár 16. októbra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Október 2025 908 najnovší komentár teraz
- 2010: Medzinárodná svadba 40 najnovší komentár včera 13:48
- Smejkad: Polotovary 5 najnovší komentár včera 07:02
- Herculles: Prvé príkrmy pre bábätko 6 najnovší komentár 23. októbra 2025
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 2 najnovší komentár 21. októbra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Október 2025 617 najnovší komentár teraz
- Smejkad: Polotovary 5 najnovší komentár včera 07:02
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? September 2025 1 najnovší komentár 16. októbra 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Ako spraviť úhľadné, rovnako veľké fašírky či burgery? Túto pomôcku máte určite doma VIDEO -
Syrové tyčinky v slaninke, super tip na chuťovku z toastového chleba VIDEO -
Slané mafiny so šunkou a s kukuricou VIDEO -
Kurací perkelt s cestovinami Ideál VIDEO -
Polievka z pečenej cvikly VIDEO -
Kapustové lokše VIDEO -
Jablkovo-škoricové slimáčiky z mafinovej formy VIDEO
-
Recepty na domáce lokše: Nielen zo zemiakov, ale aj ako ste ich ešte nerobili -
Nájdite odpoveď: Premývať ryžu pred varením alebo nie? Toto by ste mali vedieť, aby ste sa rozhodli správne -
Do školy aj do práce: 12x voňavé škoricové koláče do ruky -
Sladké opojenie: 10 makových zákuskov, ktoré si vás podmania na prvé ochutnanie -
Čo variť tento týždeň: 14 tipov na všedné dni, Halloween aj dušičkový víkend -
Čo variť tento týždeň: 14 tipov na chutné obedy a večere pre celú rodinu -
Známe aj nové: 11 výborných tipov, čo navariť z mletého mäsa
varecha.pravda.sk/recepty/parizske-rezy/6232-recept.html...
12Dg práškový cukor
8Dg kakao
4ks stužovač do šlahačky
Uvediem do varu šlahačku s cukrom a kakaom, vychladiť a na 24 hod. alebo minim. na noc do chladničky
Dosypem stužovač a vyšlahám, najskor na nízkych otáčkach, dotuha.
Skús, určite pochutí.
Krem, ktory tvori len uvarena slahacka s kakaom alebo s cokoladou, nie je parizsky krem, ale parizska slahacka.
Viem, ze nazov parizsky krem, tak nejako prischol na parizsku slahacku a mnoho gazdiniek je svatosvete presvedcena, ze nim aj naozaj je. Parizsky krem sa prave pouziva na naplnenie tortovych platov z tazkych olejovych piskotov a maslo je tam nutne, aby ich krem udrzal.
2,5 dcl slahackovej smotany, 350 g kr. cukor, 100 g kakao, 500g maslo.
Do smotany pridame cukor s kakaom a nechame zovriet. Nechame dokonale vychladnut. Maslo vymiesame do penista a po trochach primiesavame uvareny krem. Vyslahame.
Tymto kremom plnim napriklad bohemku, svojho casu som nim striekala aj parizske rozky.
Vyskúšam Váš, parížsky krém, páči sa mi, fajn, že ste ho napísali.Ď:)
Myslím, že dámy hore pri debate o rozdieloch v parížskom kréme a parížskej šlahačke nevzali do úvahy, že v čokoláde je viac tuku ako v čistom kakau, takže maslo tam nechýba pri 33% šlahačke. Naopak ak sa varí krém s kakaovým práškom maslo sa hodí. Tak, či tak, je to výborný krém