Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Júl 2024 318 najnovší komentár včera 18:23
- Alena45: Fazuľka so škoricou 3 najnovší komentár 27. júna 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Jún 2024 61 najnovší komentár 5. júla 2024
- Petitdejeuner: Cesto na zdobenie chleba 0 zatiaľ bez komentárov
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 165 najnovší komentár 1. júna 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Júl 2024 318 najnovší komentár včera 18:23
- Tabak: Pečeń 14 najnovší komentár 25. júla 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Jún 2024 61 najnovší komentár 5. júla 2024
- Alena45: Fazuľka so škoricou 3 najnovší komentár 27. júna 2024
- Kecupicek: Milurit 28 najnovší komentár 26. júna 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Júl 2024 132 najnovší komentár včera 18:23
Zážitky
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Ako si doplniť energiu rýchlym snackom 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Strava po športe večer 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 3 najnovší komentár 22. júna 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Bez rúry: 10 receptov na nepečené ovocné torty. Od úplne jednoduchých až po luxusné
- Sezóna je tu: 9x zavárané uhorky. Recepty aj na čisto prírodné bez nakladača, bez varenia nálevu a dokonca aj bez sterilizácie
- Nešmarte ho hneď do koša: 6 dôvodov, prečo nevyhadzovať obal z masla. Pozrite sa, ako vám ešte pomôže v kuchyni
- Trocha naopak: 10x obrátené koláče s ovocím. Marhuľový, hruškový, jablkový či slivkový, každý má niečo do seba
- Pečenie na víkend: Strúhaný, cheesecake, roláda aj rezy ako obláčik. 10 božských koláčov a zákuskov s malinami
- Vyprážané aj z rúry: 11 receptov na tie najlepšie cuketové placky. Klasické ako od babičky, aj novátorské podľa slávnej Nigelly
- Obľúbená klasika: 9 receptov na svieže a šťavnaté sunquickové rezy. Toto je niečo pre milovníkov retro zákuskov
varecha.pravda.sk/recepty/parizske-rezy/6232-recept.html...
12Dg práškový cukor
8Dg kakao
4ks stužovač do šlahačky
Uvediem do varu šlahačku s cukrom a kakaom, vychladiť a na 24 hod. alebo minim. na noc do chladničky
Dosypem stužovač a vyšlahám, najskor na nízkych otáčkach, dotuha.
Skús, určite pochutí.
Krem, ktory tvori len uvarena slahacka s kakaom alebo s cokoladou, nie je parizsky krem, ale parizska slahacka.
Viem, ze nazov parizsky krem, tak nejako prischol na parizsku slahacku a mnoho gazdiniek je svatosvete presvedcena, ze nim aj naozaj je. Parizsky krem sa prave pouziva na naplnenie tortovych platov z tazkych olejovych piskotov a maslo je tam nutne, aby ich krem udrzal.
2,5 dcl slahackovej smotany, 350 g kr. cukor, 100 g kakao, 500g maslo.
Do smotany pridame cukor s kakaom a nechame zovriet. Nechame dokonale vychladnut. Maslo vymiesame do penista a po trochach primiesavame uvareny krem. Vyslahame.
Tymto kremom plnim napriklad bohemku, svojho casu som nim striekala aj parizske rozky.
Vyskúšam Váš, parížsky krém, páči sa mi, fajn, že ste ho napísali.Ď:)
Myslím, že dámy hore pri debate o rozdieloch v parížskom kréme a parížskej šlahačke nevzali do úvahy, že v čokoláde je viac tuku ako v čistom kakau, takže maslo tam nechýba pri 33% šlahačke. Naopak ak sa varí krém s kakaovým práškom maslo sa hodí. Tak, či tak, je to výborný krém