Rôzne

Parizsky krem

lenca10 - bez fotkylenca10, 20. novembra 2014

prosim vas cukrarky potrebovala by som pravy parizsky krem do torty. dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

danielas
ja robím 3desaťročia tento : 1 liter šlahačky
12Dg práškový cukor
8Dg kakao
4ks stužovač do šlahačky
Uvediem do varu šlahačku s cukrom a kakaom, vychladiť a na 24 hod. alebo minim. na noc do chladničky
Dosypem stužovač a vyšlahám, najskor na nízkych otáčkach, dotuha.
Skús, určite pochutí.
vybusna
@lenca10 , parizsky krem je krem do ktoreho ide maslo....bezpodmienecne.
Krem, ktory tvori len uvarena slahacka s kakaom alebo s cokoladou, nie je parizsky krem, ale parizska slahacka.
Viem, ze nazov parizsky krem, tak nejako prischol na parizsku slahacku a mnoho gazdiniek je svatosvete presvedcena, ze nim aj naozaj je. Parizsky krem sa prave pouziva na naplnenie tortovych platov z tazkych olejovych piskotov a maslo je tam nutne, aby ich krem udrzal.
evanaaa
@vybusna , ale ak vyšľaháš šľahačku, môžýeš ju použiť do zákuskov ako krém a takisto, aj parížsku ak na druhý deň vyšľaháš, máš krém aj bez použitia masla. To tam nie je treba dať, a ak máš dojem, že ti to nebude držať, môžeš dať stužovač. Ale maslo - do 30 - 33%-nej šľahačky dať, veď už len ona je sama z masla robená! To by bolo príliš veľa tuku, len si pozri recepty s použitím par. šľahačky, asi tam veľa s pridaním masla nebude.
vybusna
@evanaaa ja sa nechcem hadat, takze OK. Kazda gazdinka vie co im chuti a nech si tam da co chce. Chcela som len ozrejmit pojmy parizska slahacka a parizsky krem...nic viac
vybusna
Moj parizsky krem robim podla tohto receptu:
2,5 dcl slahackovej smotany, 350 g kr. cukor, 100 g kakao, 500g maslo.
Do smotany pridame cukor s kakaom a nechame zovriet. Nechame dokonale vychladnut. Maslo vymiesame do penista a po trochach primiesavame uvareny krem. Vyslahame.
Tymto kremom plnim napriklad bohemku, svojho casu som nim striekala aj parizske rozky.

scharlott
vybusna
Vyskúšam Váš, parížsky krém, páči sa mi, fajn, že ste ho napísali.Ď:)
deria
Úzašný recept, vyskúšam.
Myslím, že dámy hore pri debate o rozdieloch v parížskom kréme a parížskej šlahačke nevzali do úvahy, že v čokoláde je viac tuku ako v čistom kakau, takže maslo tam nechýba pri 33% šlahačke. Naopak ak sa varí krém s kakaovým práškom maslo sa hodí. Tak, či tak, je to výborný krém