Parížsky krém na plnenie zákuskov

Parížsky krém na plnenie zákuskov
samodexterSamodexter, recept pridal: 24. decembra 2012 16:13Ďalšie jeho recepty

Tento krém používame doma už 3 generácie na plnenie všakovakých zákuskov, ale len za predpokladu že nám ho deti nestihnú zjesť skor ako sa dostaneme k pečeniu :-)

Suroviny

1
porcia
5
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Čokoládu polámeme na malé kúsky (čím menšie, tým skôr sa rozpustí), pridáme ostatné suroviny a za stáleho miešania uvaríme do husta.

2

Hotovú zmes po vychladení (najlepsie 7°C) vyšľaháme ručným šľahačom do jemna

3

Plníme medzi piškótové cesto .. alebo kamkoľvek podla chuti



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 5 ľudí (3,4 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 24. decembra 2012 o 20:57
    skúsim tento spôsob...


  • isabel2, 25. decembra 2012 o 07:11
    Lahodná plnka,už som ju chutnala,musím skúsiť.


  • sovka62, 25. decembra 2012 o 07:59
    Uvarenú smotanu zvyknem vychladiť a uložiť do chladničk. Šľahám až na druhý deň.
    Nezrazí sa, takto za čerstva?


  • dogagador, 25. decembra 2012 o 15:01
    nie je to privela cokolady na tak malo slahacky? a tiez cukru? nikdy som nepirdavala maslo k slahacke, vyslaha sa to???


  • evanaaa, 25. decembra 2012 o 22:14
    Ani ja by som maslo do parížskeho krému nedala, veď tá šľahačka má 33% tuku. Vo všetkých receptoch na ňu sa ochladí a dá ešte do chladničky, najlepšie ak sa šľahá až na druhý deň. Preto by ma zaujímalo, ako sa dala vyšľahať hneď.


  • askadaniela, 26. decembra 2012 o 20:59
    Už som robila takto plnku do pečiva, ale nad parou, išlo tam aj jedno vajce. Len som miešala do rozpustenia čokolady a zmiešania surovin, vznikne polotekuty krem, po vychladnuti sa vymieša do peny. Vymieša sa aj bez pridania masla do základnych surovín.


  • samodexter, 28. decembra 2012 o 22:29
    mate pravdu, zabudol som poznacit ze pred slahanim zmes nechame vychladit aspon na 7`C .. idem opravit recept

    inak s maslom ju robime odkedy si pamatam a vdaka nemu lepsie drzi "tvar"


  • nitokreje, 21. júna 2013 o 08:53
    robila som to presne podľa receptu, ale nezhustlo mi to, kde je problém? :((


  • basha107, 23. júla 2013 o 13:11
    Da sa vyslahat aj rucne len metlickou? Lebo som na dovolenke a nemam tu mixer.


  • dorotinka, 19. februára 2014 o 23:20
    mám recept, kde vôbec nie je potrebná šľahačka a je dobrý-vyskúšajte: 0,5dcl vody, 6PL kryšt.cukru, 2PL kakao zvariť na niť potom odstaviť z ohňa, pridať l žĺtok a 1 celé maslo a vyšľahať.


  • pietruskaa, 29. augusta 2014 o 13:51
    robila som uz velakrat na tento sposob akurat bez masla a da sa slahat aj za cerstva vzdy sme ju vyslahali do husta


  • evanaaa, 21. novembra 2014 o 17:48
    @dorotinka , môže byť dobrý, ale to už nie je parížska šľahačka a ani parížsky krém.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist