Parížsky krém na plnenie zákuskov

Parížsky krém na plnenie zákuskov
samodexterSamodexter, recept pridal: 24. decembra 2012 16:13Ďalšie jeho recepty

Tento krém používame doma už 3 generácie na plnenie všakovakých zákuskov, ale len za predpokladu že nám ho deti nestihnú zjesť skor ako sa dostaneme k pečeniu :-)

Suroviny

1
porcia
5
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Čokoládu polámeme na malé kúsky (čím menšie, tým skôr sa rozpustí), pridáme ostatné suroviny a za stáleho miešania uvaríme do husta.

2

Hotovú zmes po vychladení (najlepsie 7°C) vyšľaháme ručným šľahačom do jemna

3

Plníme medzi piškótové cesto .. alebo kamkoľvek podla chuti



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 24. decembra 2012 o 20:57
    skúsim tento spôsob...


  • isabel2, 25. decembra 2012 o 07:11
    Lahodná plnka,už som ju chutnala,musím skúsiť.


  • sovka62, 25. decembra 2012 o 07:59
    Uvarenú smotanu zvyknem vychladiť a uložiť do chladničk. Šľahám až na druhý deň.
    Nezrazí sa, takto za čerstva?


  • dogagador, 25. decembra 2012 o 15:01
    nie je to privela cokolady na tak malo slahacky? a tiez cukru? nikdy som nepirdavala maslo k slahacke, vyslaha sa to???


  • evanaaa, 25. decembra 2012 o 22:14
    Ani ja by som maslo do parížskeho krému nedala, veď tá šľahačka má 33% tuku. Vo všetkých receptoch na ňu sa ochladí a dá ešte do chladničky, najlepšie ak sa šľahá až na druhý deň. Preto by ma zaujímalo, ako sa dala vyšľahať hneď.


  • askadaniela, 26. decembra 2012 o 20:59
    Už som robila takto plnku do pečiva, ale nad parou, išlo tam aj jedno vajce. Len som miešala do rozpustenia čokolady a zmiešania surovin, vznikne polotekuty krem, po vychladnuti sa vymieša do peny. Vymieša sa aj bez pridania masla do základnych surovín.


  • samodexter, 28. decembra 2012 o 22:29
    mate pravdu, zabudol som poznacit ze pred slahanim zmes nechame vychladit aspon na 7`C .. idem opravit recept

    inak s maslom ju robime odkedy si pamatam a vdaka nemu lepsie drzi "tvar"


  • nitokreje, 21. júna 2013 o 08:53
    robila som to presne podľa receptu, ale nezhustlo mi to, kde je problém? :((


  • basha107, 23. júla 2013 o 13:11
    Da sa vyslahat aj rucne len metlickou? Lebo som na dovolenke a nemam tu mixer.


  • dorotinka, 19. februára 2014 o 23:20
    mám recept, kde vôbec nie je potrebná šľahačka a je dobrý-vyskúšajte: 0,5dcl vody, 6PL kryšt.cukru, 2PL kakao zvariť na niť potom odstaviť z ohňa, pridať l žĺtok a 1 celé maslo a vyšľahať.


  • pietruskaa, 29. augusta 2014 o 13:51
    robila som uz velakrat na tento sposob akurat bez masla a da sa slahat aj za cerstva vzdy sme ju vyslahali do husta


  • evanaaa, 21. novembra 2014 o 17:48
    @dorotinka , môže byť dobrý, ale to už nie je parížska šľahačka a ani parížsky krém.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovensko má 17 rôznych názvov pre jeden malý kúsok uvareného čreva
Aký máme vlastne my Slováci vzťah k zabíjačkovým špecialitám, aké preferujeme chute, aké sú pre ten-ktorý kraj tie pravé jaternice, klobásy, tlačenky, čo vonia viac mužom a čo ženám a rezonuje ešte pojem zabíjačková sezóna medzi Dunajom a Tatrami tak, ako tomu bolo kedysi?

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist