Rôzne

Parižske rožky

mimka946 - fotkamimka946, 30. novembra 2014

Už som zúfala...Vyskušala som vela receptov aj z varechy aj z inych kucharských stránok ale ešte sa mi nepodarili..Cesto sa vždy bud rozpadavalo alebo sa s nim nedalo pracovať alebo bol iny problem...ku krému som sa vlastne ešte ani nedostala a kedze orechy niesu najlacnejšie prosiim o pomoc... Poprosila by som OVERENY!!! OVERENY!!! recept na pariské rožky. Dakujem vopred.Nemusi byt z varechy ak mi napisete vlastny ale overeny tak dakujem 2-nasobne :)

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
@mimka946 , a už si hľadala aj tu, na vyhľadávači? Skús a podľa recenzií a komentárov uvidíš......
evanaaa
Pozrela som sa teraz, je ich tam dosť na výber, myslím, ak sa tam píše - tieto rožky robievam roky....tak asi je to overený recept. Ale píšeš, že si aj odtiaľto skúšala, tak kde je chyba? Možno to niekto poradí tak, ako to robieva on(a), ale nie je záruka, že tebe to vyjde.
vlasatka
neviem, aké by podľa tvojich predstáv mali byť parížske rožky. ale podľa mňa, keď sú odstáte, musia sa rozpadať- až rozplývať na jazyku.
ja robím podobný recept- rozrátam si suroviny podľa toho, koľko mám bielkov
 www.mimibazar.sk/recept.php?id=57573...

sú fakt rozplývajúce sa na jazyku a také majú byť
vlasatka
na originál parížske rožky sa majú šľahať bielky nad parou s cukrom, do toho po vychladnutí orechy a iba troška múky, strúhanky (fakt iba poliev.lyžica, alebo podobné množstvo). robila som aj také, kde sa cesto iba zmiesilo so surovín, ale efekt nie je ten správny, čo od nich očakávam. vtedy sú rožky tvrdé, nezmäknú až tak veľmi ani po dlhšej dobe
marika9
Nezúfaj si, trpezlivo pokračuj v pečení. Po naplnení a poliatí čokoládou na druhý deň cesto zmäkne a nedrolí sa tak. Peč na pečiacom papieri alebo špeciálnej podložke na pečenie. Ja som tiež s nimi maturovala a už sa mi daria. Tak veľa šťastia.
mimka946
@rennatte skusala a rozpadavali sa mi po upečeni :( Vraj ma ist do cesta aj muka ale taky recept som tu nenasla.. :(
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@mimka946 , áno to isté cesto aj na laskonky aj na parížske rožky, robila to v Dámskom klube nejaká cukrárka a bolo to vysielané minulý týždeň vo štvrtok alebo v piatok, dá sa to pozrieť aj na STV1 z archívu myslím.
elenamm
Pozri si recept od @tinca. Su perfektne! Len sa do bodky drz receptu a urcite sa podaria. Mne sa podarili vzdy.