Ahojte, viem, že je tu viac takýchto podobných tém, ale sú trošku staršie, preto zakladám novú. Nutne potrebujem kúpiť panvice. Jednu takú univerzálnu, na vysmážanie, varenie, pečenie a druhú na palacinky. Mám nejakú vyhliadnutú, od firmy Belis, modrý smalt vo vnútri so sklenenou pokrievkou. Chcela by som Vás poprosiť o názory, ak máte skúsenosti s týmto druhom riadu, prípadne liatinové... Budem vďačný za každú radu od Vás skúsených Varecháčov. Ďakujem.
@zareaguj
Mám liatinový riad od r.1974 a prežije ma.Ak by som dnes kupovala,tak kúpim toto:
www.ikotliky.sk/Liatinova-panvica-double...
...môžte v tom variť,dusiť,opekať mäso,tým že nie je nepriľnavá,viete si v tom urobiť perfektný základ na šťavy,môže ísť do rúry na dusenie ryže,zapekanie francúzskych zemiakov,pečenie chleba,mäsa,žemľovku,sviečkovú v tom urobíte atď. ☺
Veľmi pekne ďakujem za tip, Vierka. Tá pokrievka sa dá používať ako druhá panvica? Trošku mám obavy z toho, že tá rúčka sa tiež rozohreje a bude páliť. Aj je to dosť ťažké. Ale liatina je kvalita, dlho vydrží pri správnej starostlivosti, pouvažujem nad tým.
Áno,ako pokrievka a zároveň panvica.A čo sa týka popálenia,je to vec zvyku,mne sa to za tých 48 rokov nestalo a to ju používam často.Mám aj oceľové panvice,ktoré nemajú izolant na rúčke a pre mňa je to v pohode.A áno,sú ťažké,ale ja ani v mojom veku s tým problém (zatiaľ) nemám.Konieckoncov,ak by ste si to objednali a nebude vám vyhovovať,môžte to do 14 dní vrátiť a neviem,odkiaľ ste,ale je na stránke aj osobný odber v Bratislave,takže sa dá pozrieť pred kúpou,či vám vyhovuje veľkosťou.