Kuchyňa a vybavenie

Panvice na vysmážanie a palacinky

larja - bez fotkylarja, 30. novembra 2022

Ahojte, viem, že je tu viac takýchto podobných tém, ale sú trošku staršie, preto zakladám novú. Nutne potrebujem kúpiť panvice. Jednu takú univerzálnu, na vysmážanie, varenie, pečenie a druhú na palacinky. Mám nejakú vyhliadnutú, od firmy Belis, modrý smalt vo vnútri so sklenenou pokrievkou. Chcela by som Vás poprosiť o názory, ak máte skúsenosti s týmto druhom riadu, prípadne liatinové... Budem vďačný za každú radu od Vás skúsených Varecháčov. Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

mirop
ja mam najlepsie skusenosti s Tefalom, ine uz nekupujem... hlavne nedoporucujem Tescoma... uz nikdy viac... po prvom pouziti sa "vyboulili"
viera1
@larja

Mám liatinový riad od r.1974 a prežije ma.Ak by som dnes kupovala,tak kúpim toto:
 www.ikotliky.sk/Liatinova-panvica-double...
...môžte v tom variť,dusiť,opekať mäso,tým že nie je nepriľnavá,viete si v tom urobiť perfektný základ na šťavy,môže ísť do rúry na dusenie ryže,zapekanie francúzskych zemiakov,pečenie chleba,mäsa,žemľovku,sviečkovú v tom urobíte atď. ☺
larja
@viera1 (1.12.2022 08:11)

Veľmi pekne ďakujem za tip, Vierka. Tá pokrievka sa dá používať ako druhá panvica? Trošku mám obavy z toho, že tá rúčka sa tiež rozohreje a bude páliť. Aj je to dosť ťažké. Ale liatina je kvalita, dlho vydrží pri správnej starostlivosti, pouvažujem nad tým.
viera1
@larja (1.12.2022 08:47)

Áno,ako pokrievka a zároveň panvica.A čo sa týka popálenia,je to vec zvyku,mne sa to za tých 48 rokov nestalo a to ju používam často.Mám aj oceľové panvice,ktoré nemajú izolant na rúčke a pre mňa je to v pohode.A áno,sú ťažké,ale ja ani v mojom veku s tým problém (zatiaľ) nemám.Konieckoncov,ak by ste si to objednali a nebude vám vyhovovať,môžte to do 14 dní vrátiť a neviem,odkiaľ ste,ale je na stránke aj osobný odber v Bratislave,takže sa dá pozrieť pred kúpou,či vám vyhovuje veľkosťou.
1x larja
evanaaa
Na palacinky je vhodná plytká panvica na ne určená, dobrá by mala byť aj Delimano.....ja mám obyčajnú teflonovú a vyhovuje mi.
1x larja