Varenie

Panko strúhanka

skillet - fotkaskillet, 31. mája 2015

Rada by som sa spýtala na čo všetko okrem klasického vysmážania používate panko strúhanku. Dostala som od kamarátky kilové balenie a než skončí záruka, treba ju minúť. Vďaka za tipy :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

viera1
Môžeš zahustiť polievky,pridať do mletého mäsa,opražiť nasucho a posypať šaláty,použiť ako základ do koláčov (pod mokrú plnku) naslano aj nasladko.
radost
tuk a sú veľmi ľahko stráviteľné.
ani ja som netušila...čo a ako..tu je to:

"Panko strúhanka - panko je japonská strúhanka tradične používaná pri vyprážaní zeleniny, mäsa a rýb. Rozdiel medzi štandardnou a panko strúhankou, okrem spôsobu spracovania je aj to, že panko strúhanka je vyrobená z chleba bez použitia kôrky. Sú to veľké vzdušné vločky, ktoré dodajú jedlu ľahkosť a chrumkavosť."

2010
Je to vyrobena inym sposob , ked sa pouzije spravene - teplota oleja tak na rozdiel od slovenskej odpudzuje olej.Rezne su chrumkavejsie a suchsie - sudruhom v japonsku to vyslo.
babav
Pouzivam na vysmazanie pre chut , ale treba s nou pracovat rychlo , pretoze ma tendenciu z obaleneho masa opadavat , nedrzi tak dobre ako tradicna struhanka.
skillet
Juj ďakujem vám všetkým veľmi pekne, aj za to video :-)
radox1
da sa vyrobit panko doma?lebo za tu sumu,co tu predavaju,dokonca v zlozeni som si precital skrobovu mucku,si dobre rozmyslim ,ci zaplatim.
2010
@skillet tato rebarborova anglicka klasika je super este ti aj bude chybat struhanka



radost
@2010
vidím dobre..nerozumiem nič..o stručný preklad-aspoň surovín-môžem poprosiť..??
amelie
robím si doma strúhanku zo striedky čerstvého bieleho chleba a naozaj je lepšia ako zo suchého pečiva, najmä tá z obchodu...
skillet
@2010 ďakujem ti veľmi pekne za to video, presne takéto niečo som hľadala.
babav
@2010 , v tomto videu bola pouzita posypka z masla cukru a muky , nie struhanka ....
@radost , je to rebarbora zapecena s posypkou . 8-10 stebiel rebarbory kuchar nakrajal na kusky, vlozil do hlbsieho pekaca ,posypal 6-8 PL bieleho cukru a
pridal troska vody.Vlozil do rury vyhriatej na 180 stupnov C na 10 minut.
Posypku si pripravil z hnedeho cukru , masla a muky . Po 10 minutach vybral predpecenu rebarboru z rury , pridal k nej pomlety zazvor a med , prelozil ju do ohnovzdornej misky , navrstvil na nu pripravenu posypku a piekol dalsich 10 minut . Servoval so zmrzlinou.

radost
@babav
tvoja ochota..empatia..mi vohnala slzy do očí..ďakujem..dobrý človek..želám dobrý deň..
babav
@radost , tesim sa. Ty nam vsetkym na Vareche prinasas usmevy kazdym prispevkom ,zasluzis si pozornost:-).
@2010 ,nevadi . Vdaka nepozornosti tu mame recept na este lepsi
"crumble".