Varenie

Pagáče jednoduchšie

braxi - fotkabraxi, 23. septembra 2019

Prosím o radu... Nedajú sa mleté oškvarky zamiesiť hneď do cesta a potom prekladať? To natieranie ma otravuje a nemám odvahu skúsiť oškvarky zamiešať do cesta... Budem vďačná za Váš názor.

@zareaguj


Diskusia k téme

12 komentáre k článku
Určite áno, už som to aj ja tak robila keď som mala menej oškvarkov. Chuťovo to bolo ok, aj vizuálne. Ako písala @smejkad , lístkovanie bude menej výrazné. Len odvahu braxi
ja tlmočím skôr nápad ako ich vykrajovať pre uložením na pekáč, niekde som videl, rozvaľkaný plát rádielkom rozkrájať na štvorce a tak uložiť na plech, nie sú žiadne zbytky, ktoré treba znovu premiesiť a rozvaľkať, čo na tom, že tvar je trošičku iný (trochu vzdialené od tradície, ale nemá chybu) ušetrí čas
Ja som tiež skúšala dat priamo do cesta, neboli zle, ale tie prekladané sú lepšie, dostaneš do cesta viac vzduchu:) asi jedine na čo by som si dala pozor je pomer múky a skvarkov, raz som mala recept kde išlo na 500g múky 400g skvarkov, čistá katastrofa, odvtedy dávam na 500g múky max 250g, tak aj pekne vyzerajú a pomer je akurát (teda aspoň u nás)
@Braxi , robievam podľa receptu, kde sa zamiesi cesto, nechá sa cca 30 min. podkysnúť a potom sa do neho primiešajú škvarky. Následne sa klasicky 3x prekladá po 15 minútach. Sú výborné bývalá kolegyňa ich pekáva na svadby a rôzne oslavy. Vždy sú zlatým klincom. Keď ich budem piecť nabudúce, pridám recept.
baby, klobuk dole pred vami, lebo ja vobec neviem piect, takže teraz sa to ešte len učim a to som sina to kupila aj kucharske knihy a nejake to oblečenie, lebo ako sa poznam, bola by som špinava až za ušami

Pridaj komentár do diskusie: