O Varecha.sk

Ovocný chlebíček

bubaya - fotkabubaya, 17. decembra 2012

Prosím o pomoc. Hľadám recept na suchý trvanlivý ovocný chlebíček. Bol to recept z takého českého receptového zošitku na rôzne pečivá, koláče a torty, z cca 60 rokov. V rubrike trvanlivé pečivo na výlety bol recept na ovocný chlebíček. VIem, že všetkého tam išlo po 14 dkg - cukru, múky, hrozienka, orechy.....plus nejaké vajcia a múka. Pieklo sa to v chlebíčkovej forme a čím dlhšie ten zázrak stál, tým to bolo lepšie. Všetci sa na mňa pozerajú, či nemám halucinácie, ale ja si pamätám ten zošitok aj to, že som to kedysi piekla. A častujú ma receptami na kadejaké šľahané biskupské nechutnosti. Ak to niektorá z vás viete, napíšte mi, budem veľmi vďačná. Bubaya.

@zareaguj


Diskusia k téme

bubaya
Všetkým vám pekne ďakujem, milé dámy. Nie je to ani jeden, ale recepty vyzerajú super, jeden z nich určite upečiem.
maminka54
ja som volakedy robievala pod názvom medovník v srnčom chrbte, ale tam sa upálil karamel s kávou a potom žltka s cukrom a veľa ovocia a orieškov a tiež vydržal dosť dlho...večer ho napíšem do receptov
bubaya
Nadia, ďakujem, to je ono, nie je to tých 14 dkg, čo ma mátalo, ale ten prvý čo do surovín, a ten posledný podľa vzhľadu. Hurá, hurá, ďakujem, a tiež prajem príjemné pečenie, nech sa Ti všetko darí.
nadia56
@bubaya , ani nevies, ako som rada, ze som ti pomohla, zelam ti krasny predvianocny cas:-)