Rôzne

ovocná torta

fany1602 - bez fotkyfany1602, 4. októbra 2013

ahojte už som tu zase s prosbou! boli sme na návšteva a tam sme
jedli takú tortu že korpus bol v podstate nakrajaná roláda a krém bol
taký zvláštny ako pena.nebol to tvarohový krém ale neviem akí bolo
to ozdobené želatínou ovocí a šľahačkou. nevie mi niekto poradiť
ten krém?vopred dakujem :)

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
A tá návšteva boli stáli známi, žeby si sa ich spýtala a potom aj sem dala recept? Alebo sa to nedá? Lebo je to podobné ako "charlotta", či ako sa volá ten dezert, asi to niekto bude vedieť.
veronika353
Asi to bude ta "Šarlota",výborný recept je od @tothka "Jahodová Šarlota".Už jsem to několikrát dělala a je to fakt výborné!
fany1602
práve že aj oni si ju objednali a nebola to šarlota.toto bolo len na spodku tortovej formy na tom bol naliaty ten zaujmavý krém na tom naukladané ovocie zaliate želatínou a dozdobené šľahačkou .ale ten krém mi nejde do hlavy ten bol ako želatínová pena alebo neviem čo.
manya
párkrát som robila zákusok- že piškóta a na to som dávala želatínovú plnku - 4 smotanové ovocné jogurty, 250g pochúťková smotana 250g šľahačková smotana. Jogurty som zmiešala s poch.smotanou a vanilkovým cukrom, šľahačku vyšľahala do tuha, práškovú želatínu som urobila podľa návodu, do napučanej som primiešala asi 2 lyžice z jogurtovej zmesi, rozmiešala a pridala do jogurtov a rýchlo som vmiešala aj vyšľahanú šľahačku a natrela na piškótu, tú som piekla na veľkom plechu zo 6 vajec.Piškótu som natrela lekvárom podľa príchute jogurtu a na to jogurtovú zmes. Na tuhnúcu zmes som poukladala zavárané ovocie podľa druhu jogurtu a zaliala som dvoma dávkami tortového želé, na ktoré som použila šťavu z kompótu, robila som ho podľa návodu.Najväčší úspech mala čučoriedková kombinácia .Vďaka za pripomenutie, už som ho dávnejšie nerobila. S roládou som ešte neskúšala, inšpiráciu som isto našla v nejakom časopise.
evanaaa
No, čakám, že sa @fany1602 vyjadrí, či je to ono, ale asi nemá čas, pečie....možno aspoň poďakuje.
fany1602
tak som to skúšala ozaj som nemala čas sa skôr ozvať asi je to ono lebo je to výborné a ešte som skúšala aj tieto šári rezy a sú tiež naozaj dobré takže dakujem pekne @manya za receptík budúci týždeň prídu na návštevu tí kde som to jedla a prekvapím ich som zvedavá na reakciu :) škoda že neviem pridávať fotky lebo sú ozaj pekné tie zákusky no ja som antitalent k počítaču :(
manya
ja som podobný prípad,čo sa týka počítača, tie čučoriedkové som piekla na moje meniny, priniesla som aj do roboty a náš inšpektor sa napráskal, že také a také fajné, aj som mu recept napísala, jeho mama je profesionálna cukrárka, ten krém je naozaj ľahučký. Niečo podobné som robila aj na makovú tortu, ale recept v tom mojom kvante neviem nájsť, možno raz náhodou a dovtedy sa naučím aj pridávať.
fany1602
@manya tak to som rada že som neni sama :) ešte šťastie že sa pečeniu rozumiem oveľa viac ako počítaču :) no dúfam že sa to raz naučím :)