Rôzne

Otázka na Tomáša,člena tímu Varecha

babkamt - fotkababkamt, 26. augusta 2011

Nedávno som si klikala na jednej stránke a upútalo ma,že keď som
chcela prejsť na ďalšiu stranu, pod šípkou sa ukázalo okienko a ja
som si mohla napísať,na ktorú stranu chcem ísť.U nás na Vareche
sa musíme pracne preklikávať stranu po strane, keď si chceme
prezrieť staršie recepty.Myslím,že by to uľahčilo nielen mne,ale aj
ďalším .

@zareaguj


Diskusia k téme

evusik
absolútny súhlas, už sa o tom písalo... a čo je najhoršie keď sa konečne preklikám napr. k str.10 a tam kliknem na recept, pozriem si ho, vrátim sa naspäť ale nevráti ma to na str.10 ale na prvú stranu a môžem začať odznova
tomas
čiže tam kde je napríklad: << 1 2 3 4 ... 444 >>
tam by ste chceli pridať okienko kde dáte nejaké číslo napr. 77 a hodí vás na 77. stranu?
evanaaa
No, nie je to zlé, ale ako by ste vedeli, na ktorej strane je to, čo chcete vyhľadať? Tiež si nepamätáte, že ten, či onen rcp je na str.77.
babkamt
to malé okienko bolo pod číslami strán,malo tvar obdľžnika,na ľavej strane sa napísalo číslo stránky,na ktorú chcem ísť,na pravej strane bolo napísané GO.Keď som napísala číslo stránky,stlačila som Go,tam som sa tam ľahko dostala a nemusela som sa vracať na začiatok.
babkamt
Ešte sa chcem spýtať,či by sa nedalo k receptu pridávať poznámky.Napríklad v komentároch pod receptami dávajú niekedy výborné rady a tie by som chcela pridať k danému receptu.
sovka62
Vidím, @tomas , že nuda ti rozhodne nehrozí. Nápad za nápadom, ale možno práve vďaka tomu bude (a možno už je) úplne výnimočný portál.
domci4
ten nápad s poznámkou receptu je super...zišlo by sa na zapísanie, či to mam vytlačené...ale vyskúšané a tak :)
mijaita
A ja bych se chtela zeptat, proc nelze do diskuzi vkladat fotky a proc zverejneni vlozeneho receptu trva tak dlouho?
alexola
mne by sa páčila pri recepte možnosť vybrať si dátum, kedy ho chcem pripraviť a v ten deň by sa mi buď emailovou notifikáciou alebo tu na vareche zvolený recept pripomenul... to by bolo... :) pretože niekedy toho nabrowsujeme viac a inokedy zas v kuchárskej knihe recept tak ľahko nemusíme nájsť (pokiaľ sme ho tam vôbec predtým uložili:)
tinca
@tomas ešte tak dve ruky, aby ti nárastli, veď ho neumordujte v tomto teple. ale ten výber č. stránok bude super vecička
bozulka
@tinca , keby len ruky...ale ja si myslím že určite ho potešia všetky naše nápady ,aspoň vie že jeho snaha nieje marná !!!
zvoncek
ozaj musíme Tomášovi len poďakovať, že nad každým naším nápadom sa zamyslí a hneď aj reaguje, tak to vyzerá, že on ani
nespáva a bol on vôbec tohot roku na dovolenke?
kimlo
Ja už len čakám kedy Tomáš zahlási bozajte ma v riť... :-)
angelheart
@tomas Ešte jedna prosba - nedalo by sa nejako nastaviť, že by nám prišiel mail o tom, že sa náš recept už zverejnil?
babkamt
@tomas ,už pár dní si čítam staré diskusie,hľadala som diskusie o pečení chleba,aj som našla,no keď chcem na druhý deň pokračovať,musím ísť znovu od začiatku.Preto nesmelo navrhujem,ak prídete na systém ako to urobiť s receptami,možno by sa to dalo spraviť i s diskusiami.Viem,že pre tých,čo nám Varecha prirástla k sdrcu ,sme na nej denne,by to pomohlo.Srdečne ďakujem za snahu ešte vylepšiť túto stránku.
evanaaa
Bbakamt, trochu vyššie som niečo podobné už písala. Ale to, čo by chcela Alexola, mi pripadá ( aspoň mne ) trochu zbytočné, aby mi recept prišiel na určitý dátum, veď málokedy sa dá dopredu predvídať, kedy chcem to, či ono variť alebo piecť, a ak už, trak si to vyhľadám v mojich uložených receptoch. To mi úplne stačí. A tak isto, prosba Angelheart - ak ti chodia na mail denné výpisy receptov, pozrieš si ich a uvidíš, či je tam už aj ten tvoj, ak nie, treba chvíľočku vyčkať, ono sa to ukáže. To sú podľa mňa zbytočné funkcie, ak sa vezme v úvahu, že niektoré sú žiadané už dávnejšie a sú viac potrebné. A prepáčte mi, ak som sa vás dotkla.
evanaaa
Hneď na začiatku preklep, má byť ....Babkamt...
babkamt
evanaaa,máš pravdu,že dopredu neviem čo budem variť o 3 dni,o týždeň.Pýtaš sa,že ako budem vedieť na ktorej strane mám hľadať?Napríklad,keď dnes skončím s prezeraním receptov na strane 77,zajtra začnem od strany 78 a nebudem sa musieť preklikávať od začiatku.
Zmyslela som si piecť chlieb.Prezerala som si staré diskusie.Sú v nich šikovné poznámky,rady.Hoci pečiem dlho,chlieb sa len teraz učím piecť.V sobotu som si skombinovala svoj recept s využitím rád varecháčov a chlieb sa mi podaril.Nehanbím sa priznať,že sa ešte stále učím a čo neviem,snažím sa zistiť .Mám síce novú pekárničku od apríla,no ešte som v nej nepiekla chlieb,ignorujem ju.Chlieb si zarábam ručne a pečiem v rúre.Tento týždeň som piekla 2 krát.
bibia1
@babkamt neviem, či tomu dobre rozumiem, ale ak sa pridajú nové recepty do témy, neposunú sa aj recepty a teda sa im zmenia strany?
alexola
@evanaa mňa ste sa určite nedotkli, ale tá funkcia by sa mi hodila najmä minulý týždeň, keď som sa snažila pestro variť pre celú rodinu, popri tom pracovať a mať na starosti dom a záhradu. Ráno som si skontrolovala mail a na dlhé vysedávanie pri PC nebol čas. Keď som mala čas niektorý večer, presurfovala som viac receptov... Alebo ak nájdem skvelý slávnostný rez či tortu, no v blízkej dobe nikto nemá sviatok alebo nie je iná príležitosť na jeho prípravu. V KK by sa mi stratil... a keby sa mi pripomenie napr. dva dni pred otcovými narodeninami, pre mňa by to bolo super.. vyriešila by to síce aj nová dočasná kolónka v KK, ale ako ste asi čítali, na niečom podobnom sa pracuje a veľmi sa na to teším. Ako na všetky vylepšenia varechy. Ďakujeme vám, varechotvorcovia :)
evanaaa
Bibia, máš pravdu , dnes je recept pod poradovým číslom 205, zajtra už môže byť pod č. 328, asi tak to myslíš, nie Recepty každým dňom pribúdajú, tak sa to mení.Alexola, prečo mi vykáš, sme na Vareche, tu sme si rovní. A chápem, ako to myslíš s tými receptami. Ja som už zvedavá na všetky novinky.
bibia1
@babkamt jednu možnosť tu ešte vidím, ako začať pri skončenej prezeranej stránke. Tú stránku, na ktorej je recept, pri ktorom ste skončili, si môžete uložiť do Záložiek, môžete si tam priamo vytvoriť adresár napr. s názvom Varecha a do neho si takto ukladať stránky, na ktorých ste skončili prezeranie. Potom už len stačí otvoriť v Záložkách uloženú stranu a otvoriť, otvorí sa vám na tej strane, ktorú ste skončili v prezeraní, napríklad aj na strane 78. Neviem, či je to zrozumiteľné.
babkamt
bibia1,včera mi syn ukázal,ako mám spraviť záložku,chvíľu som to trénovala,dúfam,že to nezabudnem dovtedy,kým to budem znovu potrebovať,ďakujem za radu