Mili vareskari!skuste si zaspominat na dobu,ked ste nepoznali supermoderne grily s termometrom a dizajnom ktory vyraza dych..na dobu,ked ste sa stretavali s kamaratmi v lese a zalozili si ohen aby ste si na nom mohli opekat “sproste spekacky”,slaninku,zemiaky v pahrebe,zivansku v alobale..to ako vam obcas ten spekacok spadol z dreva a vy ste nadavali na cele bozstvo pretoze ste ho pred tim 10 minut hipnotizovali s hladnymi ocami..je dnesne barbeque krajsie???
Ešte niečo...také špekáčky aké sme zažili my už sa žiaľ nerobia,To čo dnes výrobcovia vydávajú za špekáčky, nad ohňom neurobíte.Vyskúšala som veľa výrobcov a všetky sa rozpadajú.
Keďže bývame v paneláku, tak barbeque jedine na balkóne. Preto sa tešíme na víkend do prírody a naozaj prídeme poriadne vyúdený.
1- Opekacka = vylet priroda + jednoducha priprava + kamarati
2- BBQ = kedykolvek +zahrada+ terasa +priprava nad otvorenym ohnom aj komplikovanejsie.
U nas je bbq aspon raz do tyzdna lebo robit stejky na sporaku je skoro nemozne plus je spojene so zadymenou kuchynou.
PS: Ked bbg treba aj poklop aby sa dalo piect a udit.