Rodina a deti

Obľúbené knihy pre deti

patriciaz - bez fotkypatriciaz, 6. augusta 2016

Ahojte, hlavne maminy, dcerka pojde teraz do skoly a pismenka ju velmi zaujimaju, pozna ich a niektore uz vie aj napisat. Knizky miluje a tu je otazka, mate nejake oblubene tituly? Pripadne odkial a kde ich kupujete?

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
Nekupujeme, chodíme do knižnice a deti si vyberajú samé. A naše najobľúbenejšie? Sú od N. Nosova Nevedkove dobrodružstvá, prípadne české Dobrodružstvá Ferdu Mravenca.
1x malusa
methi
Suhlasim s hubatou. naucte deti chodit do kniznice, to je dobry zvyk :) Ja som tiez mala rada Nevedka a este Babku Robotku a jedna krasna knizka od Hany Zelinovej a o zvieratkach, co zili na jednom strome, ale neviem si spomenut na jej nazov, skoda. Ale to je uz citanie asi skor pre druhakov, tretiakov. Tiez mam doma jednu taku citatelku, co ma vlastny svet v knizkach. Moja dcerka ma kindle na citanie. Je to lepsie ako jej davat telefon, ci tablet, kedze jedine, co na tom moze robit, je citat. Zaroven nemusim skladovat kopec knih, na ktore potom len sada prach a chranime tak aj stromy :)
1x malusa
smejkad
suhlasim s Methi
ja som tu moju prihlasila do kniznice, aj sme par krat boli, ale ako som ja bola knihomol, ona prelistuje a koniec
maximalne ak nejake navody na tvorive cinnosti
ale ak jej niekto cita, ma rada pribehy, kde dvojica ( skupinka ) vyraba hluposti - danka a janka, lujza a lotka, psicek a macicka, kocurkovo...
1x seanka
smejkad
inak posledne som jej kupila knizku Laskave rozpravky a tu ako prvu precitala celu - lebo tam boli rozpravky o laske k neporiadku, k lenivosti, dokonca k vrtaniu v nose ... :-))))
a po castiach precitala aj knizku pre spravne dievcata, lebo tam su navody ako sa spravat, ako si vyrobit ruz, ako sa obliect , ako si urobit penu do kupela a taketo veci - tu precitala pocas druhej triedy po troske
babidka
Som babicka a sama som vasniva citatelka , takze vnucatam aj dost knih kupujem . Nieco si vyberu sami v knihkupectve ale -ako deti- idu skor za vabivymi obrazkami ako za kvalitou .Dalsia je kniznica , tam poradia aj tety co tam pracuju . Ale najradsej kupujem knihy na www.martinus.sk , tam sa daju vybrat knihy presne podla veku , je k tomu aj kratky obsah a aj ohlasy od citatelov /skor ich rodicov :-)/ Nasa predskolacka zatial zvlada knihy od Podjavorinskej , Razusovej -Martakovej , aj Ferda mravca , Mimi a Liza ...s citanim jej obcas musime pomoct lebo je neodbytna a ako samouk ma obcas problem s dlhsimi slovami :-) Starsej vnucke som kupila e-citacku ktoru mam aj ja a doporucujem ju kazdemu knihomolovi . Presne ako vravi@methi - neskladujeme kopy knih .Ale pre mensie deti su klasicke knihy vhodnejsie .
1x julica
petuska11
Ako už spomínali baby vyššie, určite ju zober do knižnice, keď má rada knihy, tak bude radosťou bez seba. tiež doma neskladujem kopu kníh, keď už však chcem niečo objednať, tak volím egmont.cz, majú tam naozaj krásny výber kníh a rôznych kreatívnych zošitov :)
methi
@Babidka (7.8.2016 16:38)

Mas pravdu, ze pre mladsie je kniha do ruky a nie na citacku vhodnejsia. Moja mladsia je teraz tretiacka a az teraz sa zacina zaujimat o knizky, tak som jej kupila jej prve tri, na ktore si vyupratovala suplicek a skladuje ich tam ako poklady :) Este ma napadol Macko Pu. To je krasna knizka. A potom, ked bude vacsia, tak odporucam knihy od Roalda Dahla, deti ich zboznuju.
patriciaz
Dakujem za velmi mile a uzitocne komentare. Urcite sa na odporucane knizky pozriem. Vylet do kniznice planujeme, urcite sa jej tam bude pacit. Pekny vecer zelam! :)
gitka61
Určite odporúčam knižnicu ,ale dám ešte jednu radu .Dá sa kúpiť aj na mimiaukciach za pár euro.Moj vnuk je už 9 tak ,ale rád číta .Podarilo sa nám kúpiť celú sadu od Tomasa Brezinu .Knihy boli lacné a v perfektnom stave.Precitane knihy pre 1 triedu cera tiež predala .Hlavne pred vianocami sa dajú predať a aj lacno kúpiť.Nemusia sa doma skladovať.Hlavne je to ,aby každé dieťa čítalo a dostávalo knižky ,ktoré ho bavia .
katka78
Dievčatá, všetky ste úžasné, že vediete deti a vnučky/kov k čítaniu. Odomňa máte palec hore a od nich, hlavne v budúcnosti, určite poďakovanie za tento vklad, pretože knihy im neskutočne pomáhajú rozvíjať sa v mnohých smeroch, hoci o tom teraz ešte asi netušia. Neoceniteľné.
1x hubata
marianne
Je to jedna z najlepších vecí čo môže urobiť rodič pre svoje deti. Naučiť ich k láske ku knihám. Mnohonásobne sa im to v živote vyplatí. Moja dcéra nebola ešte na svete, ale knižnicu mala už pripravenú. To isté som urobila pre svoje vnúčatá. Má cez dva rôčky, ale bez prečítania rozpravky sa jednoducho spať nejde a to od pol roka, ani sedieť nevedela. Držíme sa aj klasiky na ktorej dom bola ja odčítana, no ale musíme držať krok s dobou, tak naposledy sa čítala Máša a medveď a Snehové kráľovstvo.:-) To sú dobre investované peniaze. Knižnice samozrejme len vrelo odporúčiť. Chodím do troch.
lizatko
Okrem kniznice, samozrejme, najdes najkrajsie klasické a najmilsie stare a starsie knihy v ANTIKVARIATOCH , za pár centov. Nové sú už dnes fakt drahé, aj ked mnohé krásne.
gabona1
My máme teraz obľúbené knihy s takým interaktívnym perom, malý strašne rád číta a tam sa aj veľa naučil. Je aj pre maličkých, aj pre starších. Napríklad zvieratká, Poznaj Slovensko, atlas sveta...Je to tuším od albi.