Nepodaril sa mi fondan

an3da - fotkaan3da 18. mája 2013 o 21:56

Nie že sa nepodaril, ale tie cukríky sa nedali rozdvojiť a kedže boli
biele, ružové, žlté a modré - ked sa mi ztopilo a ked som pridala
cukor, bolo to takej, akoby špinavej zelenej farby a trochu mi
vypadlo tvrdšie. Teraz je v zmrazovači. Ked ho vyberiem, mohla by
som pridať vodu, či radšej maslo aby som zmiesila ručne, aby bolo
mäkšie? Nie je to tak veťmi špatné a mohlo by sa využiť.

@zareaguj


5 odpovedí:
  • používateľ nemá avatarstefik 18. mája 2013 o 22:53

    no ono to budeš mať takej farby jak sú tie cukríky, keď pomiešaš všelijaké farby tak si čakala jakú farbu ? nepíšeš podla jakeho receptu si robila ale keď je tvrdšia tak si dala asi veľa cukru, skús si potrieť ruky cerou a trochu hmotu ešte premiesiť, prípadne keby bola velmi tvrda roztopiť ešte pár cukríkov a tie primiesiť. a čo to znamená, že v zmrazovači ?
    @zareaguj
  • an3da - fotkaan3da 18. mája 2013 o 23:27

    Tak - nepoužila som ju a aby sa mi nepokazila, položila som do zmrazovača. Marshmallow cukríky som ztopila vo vodnom kúpeli, vlastne, mám taký hrniec s pípkom, tam sa naleje voda - v ňom varím aj žľtka na plnku. Potom som pridala kúsok margarína, nemala som maslo, a práškový cukor. Asi bolo málo margarínu a mnoho toho cukru.
    @zareaguj
  • juliana - fotkajuliana 19. mája 2013 o 17:15

    @an3da , ja si radšej kúpim hotový fondán. Kúpila som si do zásoby a tak čaká v celofáne na ďalšie použitie. Je to super!!!
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarmarula 19. mája 2013 o 18:01

    Cukor nedávaj všetok naraz, iba polovicu. Dosku
    posyp cukrom a vylej hmotu. Na doske prehnetieš hmotu a pridaš cukor podľa potreby, aby si ti s tým dobre pracovalo.
    @zareaguj
  • an3da - fotkaan3da 19. mája 2013 o 19:29

    Našla som recept kde ide mletý cukor, želatína, fruktoza, glicerín, voda - ste už niekto robili?
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist