Rôzne

Nepodaril sa mi fondan

an3da - fotkaan3da, 18. mája 2013

Nie že sa nepodaril, ale tie cukríky sa nedali rozdvojiť a kedže boli
biele, ružové, žlté a modré - ked sa mi ztopilo a ked som pridala
cukor, bolo to takej, akoby špinavej zelenej farby a trochu mi
vypadlo tvrdšie. Teraz je v zmrazovači. Ked ho vyberiem, mohla by
som pridať vodu, či radšej maslo aby som zmiesila ručne, aby bolo
mäkšie? Nie je to tak veťmi špatné a mohlo by sa využiť.

@zareaguj


Diskusia k téme

stefik
no ono to budeš mať takej farby jak sú tie cukríky, keď pomiešaš všelijaké farby tak si čakala jakú farbu ? nepíšeš podla jakeho receptu si robila ale keď je tvrdšia tak si dala asi veľa cukru, skús si potrieť ruky cerou a trochu hmotu ešte premiesiť, prípadne keby bola velmi tvrda roztopiť ešte pár cukríkov a tie primiesiť. a čo to znamená, že v zmrazovači ?
an3da
Tak - nepoužila som ju a aby sa mi nepokazila, položila som do zmrazovača. Marshmallow cukríky som ztopila vo vodnom kúpeli, vlastne, mám taký hrniec s pípkom, tam sa naleje voda - v ňom varím aj žľtka na plnku. Potom som pridala kúsok margarína, nemala som maslo, a práškový cukor. Asi bolo málo margarínu a mnoho toho cukru.
juliana
@an3da , ja si radšej kúpim hotový fondán. Kúpila som si do zásoby a tak čaká v celofáne na ďalšie použitie. Je to super!!!
marula
Cukor nedávaj všetok naraz, iba polovicu. Dosku
posyp cukrom a vylej hmotu. Na doske prehnetieš hmotu a pridaš cukor podľa potreby, aby si ti s tým dobre pracovalo.
an3da
Našla som recept kde ide mletý cukor, želatína, fruktoza, glicerín, voda - ste už niekto robili?