Diskusie
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 0 zatiaľ bez komentárov
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 2 najnovší komentár 11. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár včera 16:20
- Kvetinka72: Potrebujem pomoc s grilážkami 4 najnovší komentár 5. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 181 najnovší komentár dnes 16:39
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 181 najnovší komentár dnes 16:39
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár včera 16:20
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 13 najnovší komentár včera 12:30
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 2 najnovší komentár 11. decembra 2024
- Katka75: Ktory je najlepsi Smoothie maker/mixer? 56 najnovší komentár 6. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 181 najnovší komentár dnes 16:39
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 28 najnovší komentár 3. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 8 najnovší komentár včera 12:30
- Kamilkoo: Ako môžem vyrásť aspoň tých 10 cm za nejaké mesiace 7 najnovší komentár 5. decembra 2024
- Kvetinka72: Potrebujem pomoc s grilážkami 4 najnovší komentár 5. decembra 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Chcete si urýchliť pečenie vanilkových rožkov? Super tip, ako ich urobiť raz-dva VIDEO
- Hľadáte perfektné cesto na vykrajované koláčiky? Skúste toto naše len zo 4 surovín! VIDEO
- Nadýchané pivné cestíčko na vyprážanie rezňov, rýb, zeleniny aj húb VIDEO
- Ako z papierových tanierov vyrobiť škatuľky. Hodia sa na servírovanie aj na výslužku VIDEO
- Skvelá bielková citrónová poleva na všetky vianočné koláčiky VIDEO
- Jednoduchý trik, ako expresne ozdobiť drobné pečivo VIDEO
- Vanilkové mini veterníčky s marcipánom a višňovým džemom VIDEO
- Skúste a neobanujete: Top recepty, ktoré zabodovali na Vareche minulé Vianoce. Dobrá inšpirácia, keď neviete, čo na sviatky upiecť
- Odolná trinástka: Výborné recepty na trvanlivé vianočné koláče, ktoré vám vydržia až do Silvestra
- Overené, odskúšané: Stále hľadáte ten najlepší recept na medovníky? Máme! Toto je 20 najúspešnejších receptov všetkých čias
- Pred pečením: Orechy nestačí len pomlieť. Spravte s nimi toto a vaše vianočné koláčiky budú ešte chutnejšie
- Medové rezy, parížske rožky, linecké aj laskonky: 12 obľúbených vianočných dobrôt v karamelovej verzii
- Pečie celé Slovensko: Zabudnutý dezert spod Tatier. Súťažiaci o ňom ani nepočuli a čo vy, poznáte Lohengrin?
- Baba na plechu: 11x haruľa, úžasné jedlo zo zemiakov, ktoré majú gazdinky radšej než placky. Prečo?
Neznasam tie "namky, polievocky, dobroty". Ved niesme v materskej skolke.
Juj...a ešte keby tu niektorí slizko nedakovali a v dakovnej " reči" znovu nechválili svoje dielo:-)
Zasnežený Paradajz.
Ohníček v prachárni.
Poprávka po šachtágu.
Slovenský hamburger.
A teraz si daj, čo je to. Ani jedno nie je s broskyňkou, lebo som zabudla, ako sa to volalo. Takže áno, názov robí jedlo.
19 jídel ztracených v českém překladu
Česká gastronomie je plná překvapení. Dokonce si ani nemusíte objednávat nějakou tu tajuplnou šmakuládu. Ono stačí, když se budete řídit překladatelskými perlami, které na vychucené talíře servírují naše hospody. Takže mňamky mňam, mrkejte perličky z jídelních lístků.
a fotky su tu:
cilichili.cz/blog/19-jidel-ztracenych-v-ceskem-prekl...
@vsetci bratia Cesi Varechaci prepacia. podobny vyskyt je urcite aj na Slovensku.
Čo sa týka názvov jedál,voľakedy v reštauráciách vyšších cenových skupín na jedálnych lístkoch bolo zvykom vedľa názvu jedla udávať popis surovín a aj menej znalý sa dozvedel,čo na tanieri bude.Hlavne u jedál à la Mozart,Edison,Savarin,Balzac...to hostia oceňovali.Mňa dostala špecialita Zbojnícka ihla (niekde pod názvom Jánošíková šabľa),kde šťava je z červ. vína,šampiňónov a oliv ☺☺☺.A aj halušky s bryndzou som už videla,kde tanier zdobilo zeleninové obloženie.To už ani nepotrebuje komentár.