Diskusie
- Daniela15: Prívarok - rednutie 0 zatiaľ bez komentárov
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 4 najnovší komentár včera 08:37
- Rasto147: Šípkové víno 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 764 najnovší komentár dnes 20:38
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 11 najnovší komentár 3. novembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 764 najnovší komentár dnes 20:38
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 4 najnovší komentár včera 08:37
- Sovka62: Kukurica s makom 10 najnovší komentár 14. novembra 2025
- Ocko: konfirmacia 26 najnovší komentár 13. novembra 2025
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 11 najnovší komentár 3. novembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 494 najnovší komentár dnes 20:38
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 4 najnovší komentár včera 08:37
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Zabudnite na hubky a kefky. S týmto trikom bude ponorný mixér čistý za pár sekúnd VIDEO -
Slané krekry z pár surovín, ktoré zvládne upiecť aj začiatočník VIDEO -
Jednoduché zemiakové placky VIDEO -
Pečené tekvicové nugetky VIDEO -
Parmezán pre vegánov? Áno, takto jednoducho si ho urobíte VIDEO -
Rýchly segedín s mletým mäsom VIDEO -
Tvarohovo-makový koláč s mandarínkami VIDEO
-
Fastfood za totality: Na toto sme pred revolúciou chodili do mliečnych barov a lahôdok. Starší si pamätajú, mladší neuveria -
Bez škrupinky: 13 receptov na orechové koláče. Tradičné, aj o akých ste ešte nepočuli -
12x chutná večera z minima surovín: Nemusíte mať napratanú chladničku, aby ste uvarili výborné jedlo! -
Niečo na nakopnutie: 11 receptov na kávové koláče, ideálne sladké povzbudenie -
Pečie celé Slovensko: Na rade sú lokše, buchty a medovníky, babičkine dobroty, ktoré milujú celé generácie -
Overená metóda z Ázie: Koľko vody pridať k ryži, aby nebola tvrdá ani rozvarená? Tento trik s prstom zaručene funguje -
Tajomné hurmikaki: Ako trpký plod premeniť na šťavnatú sladkú explóziu chuti
Neznasam tie "namky, polievocky, dobroty". Ved niesme v materskej skolke.
Juj...a ešte keby tu niektorí slizko nedakovali a v dakovnej " reči" znovu nechválili svoje dielo:-)
Zasnežený Paradajz.
Ohníček v prachárni.
Poprávka po šachtágu.
Slovenský hamburger.
A teraz si daj, čo je to. Ani jedno nie je s broskyňkou, lebo som zabudla, ako sa to volalo. Takže áno, názov robí jedlo.
19 jídel ztracených v českém překladu
Česká gastronomie je plná překvapení. Dokonce si ani nemusíte objednávat nějakou tu tajuplnou šmakuládu. Ono stačí, když se budete řídit překladatelskými perlami, které na vychucené talíře servírují naše hospody. Takže mňamky mňam, mrkejte perličky z jídelních lístků.
a fotky su tu:
cilichili.cz/blog/19-jidel-ztracenych-v-ceskem-prekl...
@vsetci bratia Cesi Varechaci prepacia. podobny vyskyt je urcite aj na Slovensku.
Čo sa týka názvov jedál,voľakedy v reštauráciách vyšších cenových skupín na jedálnych lístkoch bolo zvykom vedľa názvu jedla udávať popis surovín a aj menej znalý sa dozvedel,čo na tanieri bude.Hlavne u jedál à la Mozart,Edison,Savarin,Balzac...to hostia oceňovali.Mňa dostala špecialita Zbojnícka ihla (niekde pod názvom Jánošíková šabľa),kde šťava je z červ. vína,šampiňónov a oliv ☺☺☺.A aj halušky s bryndzou som už videla,kde tanier zdobilo zeleninové obloženie.To už ani nepotrebuje komentár.