Diskusie
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 209 najnovší komentár dnes 08:18
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 209 najnovší komentár dnes 08:18
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Nyja: Dubčekove rožky 34 najnovší komentár 5. mája 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 354 najnovší komentár 1. mája 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 42 najnovší komentár 29. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 209 najnovší komentár dnes 08:18
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 37 najnovší komentár 1. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Pečená krkovička - nebíčko v papuľke +fotopostup
-
Jablková palacinka pečená v rúre +fotopostup
-
Krémové rezy s jablkovo-smotanovo-pudingovou plnkou +fotopostup
-
Jemný krupicový jablčník bez tuku
-
Pečený bôčik s dusenou kyslou kapustou a so zemiakovou knedľou
-
Pečené kuracie stehná na zelenine +fotopostup
-
Čerešňová štrúdľa
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Chrumkavé čokoládové veľkonočné hniezda VIDEO
-
Od pondelka do nedele: Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Recepty od srdca: 15 jedál, ktoré nás naučili variť naše mamy a robíme ich dodnes
-
13x špagety: Od úplne jednoduchých až po nadupané kombinácie skvelých chutí
-
Strúhaný, sypaný aj linecký: 11 receptov na tvarohové koláče, ktorými sa zavďačíte celej rodine
-
TOP rebríčky: Pečenie na sviatky, sezónne bylinky aj vajíčka. Pozrite si tie najlepšie recepty uplynulého mesiaca
-
Jemné mäsko: 12x bravčová panenka. Vyskúšajte ju aj podľa receptu moderátorky Karin Majtánovej a rovno s dvoma plnkami
-
K mäsu, cestovinám aj fazuli: Marry Me, omáčka, ktorú si zamilujete. Hodí sa takmer ku všetkému!
Neznasam tie "namky, polievocky, dobroty". Ved niesme v materskej skolke.
Juj...a ešte keby tu niektorí slizko nedakovali a v dakovnej " reči" znovu nechválili svoje dielo:-)
Zasnežený Paradajz.
Ohníček v prachárni.
Poprávka po šachtágu.
Slovenský hamburger.
A teraz si daj, čo je to. Ani jedno nie je s broskyňkou, lebo som zabudla, ako sa to volalo. Takže áno, názov robí jedlo.
19 jídel ztracených v českém překladu
Česká gastronomie je plná překvapení. Dokonce si ani nemusíte objednávat nějakou tu tajuplnou šmakuládu. Ono stačí, když se budete řídit překladatelskými perlami, které na vychucené talíře servírují naše hospody. Takže mňamky mňam, mrkejte perličky z jídelních lístků.
a fotky su tu:
cilichili.cz/blog/19-jidel-ztracenych-v-ceskem-prekl...
@vsetci bratia Cesi Varechaci prepacia. podobny vyskyt je urcite aj na Slovensku.
Čo sa týka názvov jedál,voľakedy v reštauráciách vyšších cenových skupín na jedálnych lístkoch bolo zvykom vedľa názvu jedla udávať popis surovín a aj menej znalý sa dozvedel,čo na tanieri bude.Hlavne u jedál à la Mozart,Edison,Savarin,Balzac...to hostia oceňovali.Mňa dostala špecialita Zbojnícka ihla (niekde pod názvom Jánošíková šabľa),kde šťava je z červ. vína,šampiňónov a oliv ☺☺☺.A aj halušky s bryndzou som už videla,kde tanier zdobilo zeleninové obloženie.To už ani nepotrebuje komentár.