Varenie

Názov tvorí jedlo

tom1372 - bez fotkytom1372, 17. mája 2015

Diskusia k téme

radost
zaujímavý názov láka..kým človek nepozná-čo ho pod ním čaká..:-)
64209_1478536347 - profilový obrázok
plv
plv
Ja osobne mam radsej ked je jedlo pomenovane podla toho z coho je, alebo co v nom je
amelie
@tom , podľa môjho názoru je to presne naopak: jedlo tvorí názov, v čom súhlasím s @piv... určite by ma nikto nenalákal na "supermňamku či dobrotu" ...
ubka
@jerica súhlas,prívlastky su subjektívne pocity,alebo spôsob,ako za každú cenu recept dať do pozornosti.
Juj...a ešte keby tu niektorí slizko nedakovali a v dakovnej " reči" znovu nechválili svoje dielo:-)
bubaya
Kúsok striebra z morky rebra.
Zasnežený Paradajz.
Ohníček v prachárni.
Poprávka po šachtágu.
Slovenský hamburger.
A teraz si daj, čo je to. Ani jedno nie je s broskyňkou, lebo som zabudla, ako sa to volalo. Takže áno, názov robí jedlo.
zolik
teraz som to citala a myslim, ze sa to hodi aj sem. aked nie aspon sa zasmejete:
19 jídel ztracených v českém překladu


Česká gastronomie je plná překvapení. Dokonce si ani nemusíte objednávat nějakou tu tajuplnou šmakuládu. Ono stačí, když se budete řídit překladatelskými perlami, které na vychucené talíře servírují naše hospody. Takže mňamky mňam, mrkejte perličky z jídelních lístků.

a fotky su tu:
 cilichili.cz/blog/19-jidel-ztracenych-v-ceskem-prekl...
elixir
:) Najviac sa mi páči "Free desert to main curse" :))
zolik
@elixir je tam viac skvostov. ani vybrat som si nevedela. Toto je taka klasika. a videna aj na vlastne oci v Skalici "Obloha / sky / himmel".
@vsetci bratia Cesi Varechaci prepacia. podobny vyskyt je urcite aj na Slovensku.
viera1
@zolik máš veru pravdu...skvosty.To svedčí o tom,ako sa "profesionáli" rozmnožili v tejto branži.Nedávno som na raňajkovom lístku čítala Ovsené vločky-Haferflocken-Cornflakes ☺Asi sa niektorí veľmi čudovali,čo im priniesli.
Čo sa týka názvov jedál,voľakedy v reštauráciách vyšších cenových skupín na jedálnych lístkoch bolo zvykom vedľa názvu jedla udávať popis surovín a aj menej znalý sa dozvedel,čo na tanieri bude.Hlavne u jedál à la Mozart,Edison,Savarin,Balzac...to hostia oceňovali.Mňa dostala špecialita Zbojnícka ihla (niekde pod názvom Jánošíková šabľa),kde šťava je z červ. vína,šampiňónov a oliv ☺☺☺.A aj halušky s bryndzou som už videla,kde tanier zdobilo zeleninové obloženie.To už ani nepotrebuje komentár.