Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 126 najnovší komentár dnes 19:35
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 3 najnovší komentár 28. júna 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 766 najnovší komentár 1. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 126 najnovší komentár dnes 19:35
- Tinca: Kustovnica čínska - GOJI 29 najnovší komentár 4. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 766 najnovší komentár 1. júla 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 3 najnovší komentár 28. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 240 najnovší komentár 1. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 126 najnovší komentár dnes 19:35
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 3 najnovší komentár 28. júna 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Strúhaný tvarohový koláč s višňami podľa Petry Tóthovej VIDEO
-
Super nápad, ako využiť staré gumené rukavice. Tieto praktické tipy sa vám hodia do života VIDEO
-
Čo so zvyškom paradajkového pretlaku v konzerve? Toto urobí správna gazdinka VIDEO
-
Kurací pekáč so zemiakmi v citrónovej omáčke VIDEO
-
Minipizze z cottage syra VIDEO
-
Minichuťovky z lístkového cesta VIDEO
-
Slaninový džem, unikátna delikatesa, ktorá vás nadchne VIDEO
-
Babky, toto im navarte: 10 jedál pre vnúčatá na prázdninách, nad ktorými nebudú ohŕňať nos
-
Strúhaný syr, mleté korenie, čaj vo vrecúšku: Toto sú dôvody, prečo by ste ich mali nechať radšej v obchode
-
To naj z Varecha.sk: 7 najčítanejších receptov na marhuľový džem. Topkou je recept bývalej konzervárky, len z ovocia a cukru
-
Sladký obed na koniec školského roka: 11 receptov na domáce parené buchty
-
Obedy aj večere: Cestoviny, mäso, polievky aj trenčianske párky s fazuľou. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Maškrtenie bez rúry: Falošné slivkové knedle aj kokosové ježe a ďalšie recepty na nepečené krupicové zákusky
-
11x milované rezne: Prešporské, holandské aj čiernohorské, v cestíčku aj v trojobale
Neznasam tie "namky, polievocky, dobroty". Ved niesme v materskej skolke.
Juj...a ešte keby tu niektorí slizko nedakovali a v dakovnej " reči" znovu nechválili svoje dielo:-)
Zasnežený Paradajz.
Ohníček v prachárni.
Poprávka po šachtágu.
Slovenský hamburger.
A teraz si daj, čo je to. Ani jedno nie je s broskyňkou, lebo som zabudla, ako sa to volalo. Takže áno, názov robí jedlo.
19 jídel ztracených v českém překladu
Česká gastronomie je plná překvapení. Dokonce si ani nemusíte objednávat nějakou tu tajuplnou šmakuládu. Ono stačí, když se budete řídit překladatelskými perlami, které na vychucené talíře servírují naše hospody. Takže mňamky mňam, mrkejte perličky z jídelních lístků.
a fotky su tu:
cilichili.cz/blog/19-jidel-ztracenych-v-ceskem-prekl...
@vsetci bratia Cesi Varechaci prepacia. podobny vyskyt je urcite aj na Slovensku.
Čo sa týka názvov jedál,voľakedy v reštauráciách vyšších cenových skupín na jedálnych lístkoch bolo zvykom vedľa názvu jedla udávať popis surovín a aj menej znalý sa dozvedel,čo na tanieri bude.Hlavne u jedál à la Mozart,Edison,Savarin,Balzac...to hostia oceňovali.Mňa dostala špecialita Zbojnícka ihla (niekde pod názvom Jánošíková šabľa),kde šťava je z červ. vína,šampiňónov a oliv ☺☺☺.A aj halušky s bryndzou som už videla,kde tanier zdobilo zeleninové obloženie.To už ani nepotrebuje komentár.