Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 93 najnovší komentár dnes 08:33
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár 14. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 734 najnovší komentár 3. júna 2025
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 93 najnovší komentár dnes 08:33
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 734 najnovší komentár 3. júna 2025
- Ancicka: Zelená káva. 26 najnovší komentár 29. mája 2025
- Ivanluky: Zrazená kyslá polievka 22 najnovší komentár 27. mája 2025
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 233 najnovší komentár 3. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 93 najnovší komentár dnes 08:33
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 1 najnovší komentár 23. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Viete, na čo ešte slúži háčik na konzerve? Tento trik oceníte, keď ste neminuli celý jej obsah VIDEO
-
Že vaše domáce hranolky pečené v rúre nikdy nie sú chrumkavé? Tento malý trik všetko zmení! VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Nepečená jahodová stracciatella torta VIDEO
-
Pečené cibuľové kolieska so syrom VIDEO
-
Vyprážané pirohy s tvarohom a údeným syrom VIDEO
-
Kalerábové rezne s uhorkovým šalátom VIDEO
-
Overené recepty: Chutné obedy, jednoduché večere aj niečo sladké. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Dobré rady: Plné šťavy a takmer bez tuku. Ako pripraviť bravčové karé, aby nebolo tuhé ako podošva
-
Sladký obed: 12 receptov na tvarohové knedličky. Aj s tipom, ako ich robí herečka Hana Gregorová
-
Na večeru aj k telke: 12 tipov, čo si urobiť, keď máte chuť na niečo malé, ale výdatné
-
Sladký poklad: 9 receptov na výborné zákusky s kondenzovaným mliekom
-
Sobotný obed: Dnes budú kolienka. A s čím? Mäsové guľky, perkelty, omáčky, ktoré k nim dokonale pasujú
-
Rýchla chuťovka: Ostali vám kyslé uhorky? Spravte si jednoduchý snack, ktorý valcuje internet
Vidím jedinú možnosť a to, aby sa komentáre nezjavovali hneď po pridaní, ale až po preverení redakciou. Môžete si to nazvať hoci aj cenzúrou, ktorá by mala slúžiť určite k udržaniu dobrej atmosféry na tejto stránke. Veľa používateľov aj predošlých prispievateľov nemá odvahu ani chuť čokoľvek pridávať v obave, aby nebol zosmiešnený a ponížený. Rozmohla sa zábava na úkor iných.
Redakcia má mať kompetenciu kontrolovať komentáre a na verejnosť púšťať také, ktoré majú výpovednú hodnotu k receptu (typu: robila som, je to dobrý recept, robila som, nesedelo mi to a to, chýba v surovinách to a to, lepšie je použiť inú surovinu, doba tepelnej úpravy sa mi zdá krátka/dlhá, páči sa mi využitie sezónnosti surovín, je to novinka, teším sa, že som znovuobjavila tento recept, rozširujem si obzory vďaka tomuto receptu, vyjadrenie svojho obdivu k zručnosti či vkusu autora, opodstatnená kritika pri odfláknutom recepte, zjavne nekvalitnom výsledku a pod.) alebo prispievajú k priateľskej nálade, témy zo života, rodina, domáci miláčikovia, príroda, hobby, čokoľvek, čo nám prináša radosť a chceme sa o ňu podeliť.
Určite by tu nemali byť komentáre napádajúce, zosmiešňujúce, ironizujúce a kto nie je disciplinovaný napriek upozorneniam, toho sa treba jednoducho zbaviť, nedať mu už prístup na túto stránku. V súčasnosti sa redakciou mažú len komentáre hanlivé a hrubo urážajúce, aj to niekedy dosť neskoro alebo po upozornení. Nebudem menovať, je tu viac nickov, a tisíc percent, že sa ozvú ako prví proti mne teraz. Vopred upozorňujem, že hanlivé, ironické, deštruktívne a k ničomu nevedúce komentáre budem mazať.
Nemá mať prednosť zverejnenie komentára z časového hľadiska pred jeho obsahom! Ani v prípade otázok, lebo aj na tie vie odpovedať redakcia, a to aj vtedy, ak treba kontaktovať autora kvôli položeniu otázky. Myslím, že nie je problém taký komentár poslať v upozorneniach na mail, ako to je aj teraz.
V sporných prípadoch, ak si redakcia nevie rady, kontaktovať autora, aby ten dal súhlas/nesúhlas so zverejnením komentára, je to predsa jeho recept a sme tu preto, aby sme tvorili kvalitný obsah Varechy.
Ak niekto bazíruje na pluralite názorov, nech sa páči, môže sa realizovať tak, že aj on niečo pridá a čaká reakcie, iste to bude niečo ohromné, ak vie byť tak kritický k receptom iných. Je nás tu viac, ktorí pridávajú a vedia si povedať názor aj k tomu, ak sa im niečo nepáči. Ale dá sa to slušne, v rámci toho, že sa jedná o naše skúsenosti v kuchyni, vidíme chyby, ideme si poradiť alebo upozorniť na niečo.
Dajte si otázku, načo vlastne slúžia komentáre?
Verím, že môj návrh padne na úrodnú pôdu a Redakcia aj Varecháči o ňom popremýšľajú, rozvinú, zdokonalia ho a nakoniec sa udeje zmena k lepšiemu.
Pekný deň vám želám.
Mám mnohem jednodušší návrh. Co kdyby lidé, kteří neunesou ani náznak kritiky, prostě na tenhle portál vůbec nepřispívali?
Co se týče zábavy, lidská pitomost je nesmrtelná, a ano, je třeba se na tom alespoň pobavit, protože přivést někoho zcela nedotčeného rozumem k moudrosti je zpravidla nemožné.
A pro mě je mnohem důležitější upřímnost než nějaká zcela falešná přátelská nálada.
dakujem za názor. Prispievať treba, o tom je tento portál. Je na redakcii, aby určila priority. Či zábava na úkor druhých je znakom úprimnosti, to pochybujem.
Čo je pre teba falošné, môže byť pre niekoho úprimné a čo je pre teba úprimné, môže byť pre iného zraňujúce a dehonestujúce. Nie sme rovnakí, ale ak tu chceme spolu fungovať, musíme nájsť kompromis.
Pridaj recept a uvidíme ako ty budeš znášať,,kritiku".Ja by som ku komentu dal tlačítko blokovať užívateľa a môže sa ísť baviť inde a nie na mojich receptoch,alebo na receptoch iných varecháčov.
nech to redakcia skusi,a potom pride na to,ze tretina novych receptov ubudne.su tu totiz osoby ktore pridavaju recepty len koli komentom,aby si precitali pochvalu.su to hlavne taki,u ktorych vidis podakovanie za komentar kazdemu samostatne a osobitne.,pritom staci zdvorilo podakovat vsetkym v jednom prispevku.
Zatial dobru chut k obedu. Inak, co ste dnes varili? :)
Varím práve šošovicový eintopf;-)
Aj vám dobrú chuť, milá redakcia.
Karfiolové placičky. Dobrou chuť přeji všem!
stotožňujem sa..podpisujem..
ak túžite po zlu-choďte na politické debaty..tam je tých frustrovaných..psychicky nevyrovnaných habadej..vulgárností..útokov..
zlo nerieši nič-len plodí nové zlo..
negatívne komentáre po skúsenosti môžu byť..prečo by nie..posúvajú autora i ostatných..
tak sa už teším na novú tvár Varecha.sk..:-)
@Hadik , Vas komentar obsahoval vulgarizmy, preto sme ho vymazali my.
Tie vulgarizmy boli iba obyčajnou CITÁCIOU včerajšieho komentára od @mesiar50 !!!
V tom prípade sa @kukulienka71 ospravedlňujem.
Ale stale to boli vulgarizmy, ktore my ani ostatni nechceme citat.
Co sa tyka Vasej novozalozenej diskusie na rovnaku temu, bola skryta z toho isteho dovodu.
A čo tak sa vyjadriť k meritu mojej diskusie? Založil som znovu, ale už s cenzurovanými vulgarizmami, hádam to už bude prijateľnejšie.
PS: Týmto jednaním len potvrdzujete, že máte rozdielny meter na rôznych užívateľov.
Odpoved najdete pod Vasou diskusiou.
PS: Napiste nam, aky meter by sme si mali najst na Vas? Dlhy, kratky, klukaty? :)
Zatiaľ sme urobili prvý krok. Príspevky budú môcť pridávať iba aktívni používatelia Varechy, ktorí už predtým prispeli niečim poriadnym.
V druhej fáze budeme inšpirovaní vašim nápadom "Redakcia má mať kompetenciu kontrolovať komentáre a na verejnosť púšťať také, ktoré majú výpovednú hodnotu k receptu" - to síce nevieme spustiť operatívne dnes, lebo to je na viac dní, ale to bude ďalší krok.
Verím, že to skvalitní úroveň diskusií. Diskusie sú ostatne problémom takmer na celom internete. A neexistuje jediné správne riešenie.
Mnoho ľudí si v diskusiách kompenzuje svoj život (hlavne na politických weboch), a zároveň konkurencia rada vyháňa používateľov z Varechy. My sa k takému kroku nikdy neskloníme. Veríme, že pozitívnymi zmenami dokážeme urobiť ľuďom pozitívne prostredie pre recepty a varenie.
Mám to chápať tak, že pravidelne prispievajúci môžu byt aj vulgarni a občasne prispievajúci najmä v rámci diskusie dostali ban en bloc, aj keď je väčšina z nich slušná? žeby kolektívny trest? Nie je to náhodou diskriminácia?
7. Používateľ môže po registrácii využívať služby Varecha.sk vrátane uverejňovania textu, fotografií, obrázkov a ďalšieho obsahu (ďalej len "obsah"), ktoré nie sú rozpore so zákonmi SR a podmienkami poskytovania služby.
Potom by ste mali upravit aj bod 7 Podmienok, vidim v tom rozpor.
1. zväčšíme limit na 3 recepty, počas celej histórie Varechy (čiže nie za 3 roky). A ešte nájdeme spôsob ako toto aktivujeme aj ďalším ľuďom. Len musíme vymyslieť nejaký automatický spôsob.
2. NIE, to znamená, že NIKTO nemôže byť vulgárny. Tomu dáme BAN. A z našich skúseností sú v 99% prípadoch sú vulgárni ľudia, ktorí NIKDY nepridali žiaden recept, a len si sem chodia niečo kompenzovať urážkami.
áno môže pridávať obsah, ale niektoré veci mu budú dostupné až neskôr. ale preformulovať to môžme.
varecha.pravda.sk/diskusie/nove-pravidla-diskutovania-pod...