Diskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 92 najnovší komentár dnes 17:11
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 4 najnovší komentár 10. marca 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 92 najnovší komentár dnes 17:11
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 4 najnovší komentár 10. marca 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 41 najnovší komentár 25. februára 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 92 najnovší komentár dnes 17:11
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 19 najnovší komentár 3. marca 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 2 najnovší komentár 10. marca 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Vyhadzujete túto drobnú zátku z fľaše oleja? Nerobte to, má svoje využitie! VIDEO
-
Trik, ako jednoducho odstrániť etikety z dóz a fliaš VIDEO
-
Nepečené kokosovo-čokoládové kocky VIDEO
-
Piškótový zákusok Včelie bodnutie VIDEO
-
Zemiaková pizza, žiadne cesto ani múka, aj tak chutí perfektne VIDEO
-
Potrebujete vyčistiť zanesenú termosku? Tieto obyčajné kuchynské suroviny vám pomôžu VIDEO
-
Pečené kuracie nugetky VIDEO
-
TOP rebríčky: Veľkonočné rezy, veterník na plechu aj kysnuté koláče ako pierko. Pozrite si všetky najlepšie februárové recepty
-
Upečte na želanie: 12 receptov na kysnuté záviny. Pozrite sa na tie plnky, každý si príde na svoje
-
Svetový fenomén: Ošiaľ menom dubajská čokoláda. Neušla sa vám v obchode? Takto si ju môžete vyrobiť doma
-
Popolcová streda: Dnes sa začína predveľkonočný pôst. 13 tipov, čo variť bez mäsa
-
Praktické riešenie: 10 receptov, s ktorými pripravíte mäso s prílohou naraz v jednom hrnci
-
Na posledný fašiangový víkend: 11x slané chuťovky v znamení oškvarkov a klobás
-
Domáce sú naj: 10x chlebové placky a posúchy, perfektné na zahryznutie k polievke aj prívarku
Vidím jedinú možnosť a to, aby sa komentáre nezjavovali hneď po pridaní, ale až po preverení redakciou. Môžete si to nazvať hoci aj cenzúrou, ktorá by mala slúžiť určite k udržaniu dobrej atmosféry na tejto stránke. Veľa používateľov aj predošlých prispievateľov nemá odvahu ani chuť čokoľvek pridávať v obave, aby nebol zosmiešnený a ponížený. Rozmohla sa zábava na úkor iných.
Redakcia má mať kompetenciu kontrolovať komentáre a na verejnosť púšťať také, ktoré majú výpovednú hodnotu k receptu (typu: robila som, je to dobrý recept, robila som, nesedelo mi to a to, chýba v surovinách to a to, lepšie je použiť inú surovinu, doba tepelnej úpravy sa mi zdá krátka/dlhá, páči sa mi využitie sezónnosti surovín, je to novinka, teším sa, že som znovuobjavila tento recept, rozširujem si obzory vďaka tomuto receptu, vyjadrenie svojho obdivu k zručnosti či vkusu autora, opodstatnená kritika pri odfláknutom recepte, zjavne nekvalitnom výsledku a pod.) alebo prispievajú k priateľskej nálade, témy zo života, rodina, domáci miláčikovia, príroda, hobby, čokoľvek, čo nám prináša radosť a chceme sa o ňu podeliť.
Určite by tu nemali byť komentáre napádajúce, zosmiešňujúce, ironizujúce a kto nie je disciplinovaný napriek upozorneniam, toho sa treba jednoducho zbaviť, nedať mu už prístup na túto stránku. V súčasnosti sa redakciou mažú len komentáre hanlivé a hrubo urážajúce, aj to niekedy dosť neskoro alebo po upozornení. Nebudem menovať, je tu viac nickov, a tisíc percent, že sa ozvú ako prví proti mne teraz. Vopred upozorňujem, že hanlivé, ironické, deštruktívne a k ničomu nevedúce komentáre budem mazať.
Nemá mať prednosť zverejnenie komentára z časového hľadiska pred jeho obsahom! Ani v prípade otázok, lebo aj na tie vie odpovedať redakcia, a to aj vtedy, ak treba kontaktovať autora kvôli položeniu otázky. Myslím, že nie je problém taký komentár poslať v upozorneniach na mail, ako to je aj teraz.
V sporných prípadoch, ak si redakcia nevie rady, kontaktovať autora, aby ten dal súhlas/nesúhlas so zverejnením komentára, je to predsa jeho recept a sme tu preto, aby sme tvorili kvalitný obsah Varechy.
Ak niekto bazíruje na pluralite názorov, nech sa páči, môže sa realizovať tak, že aj on niečo pridá a čaká reakcie, iste to bude niečo ohromné, ak vie byť tak kritický k receptom iných. Je nás tu viac, ktorí pridávajú a vedia si povedať názor aj k tomu, ak sa im niečo nepáči. Ale dá sa to slušne, v rámci toho, že sa jedná o naše skúsenosti v kuchyni, vidíme chyby, ideme si poradiť alebo upozorniť na niečo.
Dajte si otázku, načo vlastne slúžia komentáre?
Verím, že môj návrh padne na úrodnú pôdu a Redakcia aj Varecháči o ňom popremýšľajú, rozvinú, zdokonalia ho a nakoniec sa udeje zmena k lepšiemu.
Pekný deň vám želám.
Mám mnohem jednodušší návrh. Co kdyby lidé, kteří neunesou ani náznak kritiky, prostě na tenhle portál vůbec nepřispívali?
Co se týče zábavy, lidská pitomost je nesmrtelná, a ano, je třeba se na tom alespoň pobavit, protože přivést někoho zcela nedotčeného rozumem k moudrosti je zpravidla nemožné.
A pro mě je mnohem důležitější upřímnost než nějaká zcela falešná přátelská nálada.
dakujem za názor. Prispievať treba, o tom je tento portál. Je na redakcii, aby určila priority. Či zábava na úkor druhých je znakom úprimnosti, to pochybujem.
Čo je pre teba falošné, môže byť pre niekoho úprimné a čo je pre teba úprimné, môže byť pre iného zraňujúce a dehonestujúce. Nie sme rovnakí, ale ak tu chceme spolu fungovať, musíme nájsť kompromis.
Pridaj recept a uvidíme ako ty budeš znášať,,kritiku".Ja by som ku komentu dal tlačítko blokovať užívateľa a môže sa ísť baviť inde a nie na mojich receptoch,alebo na receptoch iných varecháčov.
nech to redakcia skusi,a potom pride na to,ze tretina novych receptov ubudne.su tu totiz osoby ktore pridavaju recepty len koli komentom,aby si precitali pochvalu.su to hlavne taki,u ktorych vidis podakovanie za komentar kazdemu samostatne a osobitne.,pritom staci zdvorilo podakovat vsetkym v jednom prispevku.
Zatial dobru chut k obedu. Inak, co ste dnes varili? :)
Varím práve šošovicový eintopf;-)
Aj vám dobrú chuť, milá redakcia.
Karfiolové placičky. Dobrou chuť přeji všem!
stotožňujem sa..podpisujem..
ak túžite po zlu-choďte na politické debaty..tam je tých frustrovaných..psychicky nevyrovnaných habadej..vulgárností..útokov..
zlo nerieši nič-len plodí nové zlo..
negatívne komentáre po skúsenosti môžu byť..prečo by nie..posúvajú autora i ostatných..
tak sa už teším na novú tvár Varecha.sk..:-)
@Hadik , Vas komentar obsahoval vulgarizmy, preto sme ho vymazali my.
Tie vulgarizmy boli iba obyčajnou CITÁCIOU včerajšieho komentára od @mesiar50 !!!
V tom prípade sa @kukulienka71 ospravedlňujem.
Ale stale to boli vulgarizmy, ktore my ani ostatni nechceme citat.
Co sa tyka Vasej novozalozenej diskusie na rovnaku temu, bola skryta z toho isteho dovodu.
A čo tak sa vyjadriť k meritu mojej diskusie? Založil som znovu, ale už s cenzurovanými vulgarizmami, hádam to už bude prijateľnejšie.
PS: Týmto jednaním len potvrdzujete, že máte rozdielny meter na rôznych užívateľov.
Odpoved najdete pod Vasou diskusiou.
PS: Napiste nam, aky meter by sme si mali najst na Vas? Dlhy, kratky, klukaty? :)
Zatiaľ sme urobili prvý krok. Príspevky budú môcť pridávať iba aktívni používatelia Varechy, ktorí už predtým prispeli niečim poriadnym.
V druhej fáze budeme inšpirovaní vašim nápadom "Redakcia má mať kompetenciu kontrolovať komentáre a na verejnosť púšťať také, ktoré majú výpovednú hodnotu k receptu" - to síce nevieme spustiť operatívne dnes, lebo to je na viac dní, ale to bude ďalší krok.
Verím, že to skvalitní úroveň diskusií. Diskusie sú ostatne problémom takmer na celom internete. A neexistuje jediné správne riešenie.
Mnoho ľudí si v diskusiách kompenzuje svoj život (hlavne na politických weboch), a zároveň konkurencia rada vyháňa používateľov z Varechy. My sa k takému kroku nikdy neskloníme. Veríme, že pozitívnymi zmenami dokážeme urobiť ľuďom pozitívne prostredie pre recepty a varenie.
Mám to chápať tak, že pravidelne prispievajúci môžu byt aj vulgarni a občasne prispievajúci najmä v rámci diskusie dostali ban en bloc, aj keď je väčšina z nich slušná? žeby kolektívny trest? Nie je to náhodou diskriminácia?
7. Používateľ môže po registrácii využívať služby Varecha.sk vrátane uverejňovania textu, fotografií, obrázkov a ďalšieho obsahu (ďalej len "obsah"), ktoré nie sú rozpore so zákonmi SR a podmienkami poskytovania služby.
Potom by ste mali upravit aj bod 7 Podmienok, vidim v tom rozpor.
1. zväčšíme limit na 3 recepty, počas celej histórie Varechy (čiže nie za 3 roky). A ešte nájdeme spôsob ako toto aktivujeme aj ďalším ľuďom. Len musíme vymyslieť nejaký automatický spôsob.
2. NIE, to znamená, že NIKTO nemôže byť vulgárny. Tomu dáme BAN. A z našich skúseností sú v 99% prípadoch sú vulgárni ľudia, ktorí NIKDY nepridali žiaden recept, a len si sem chodia niečo kompenzovať urážkami.
áno môže pridávať obsah, ale niektoré veci mu budú dostupné až neskôr. ale preformulovať to môžme.
varecha.pravda.sk/diskusie/nove-pravidla-diskutovania-pod...