Rôzne

Natierky

micanela - bez fotkymicanela, 1. mája 2014

ahojte varechaci,

preco je tu 100 receptov na natierky... nie je ucinnejsie natriet chleba maslom a na to si da kazdy vajca kolko chce /preco robit natierku ked ju pol znamych nechce - lebo je tam niecoho malo, niecoho vela , kazdy podla svojej chuti/.
tak ma tu ubite varechami ale toto mi proste nedoslo lebo mi to pripada ako zbytocna robota a mizivym vysledkom.

@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
moj sposob :
1. bud dam na stol vsetko, co chcem, aby sa jedlo a kazdy si berie co chce a kolko chce
2. alebo spravim natierku, aby nepadalo ( hlavne malej ) z peciva ci chleba
vyber si sama
ja rozumiem tomu, ze niekedy su komenty tak jedovate, ze pokazia den aj cloveku, ktorého sa vôbec netykaju, ale s tym asi vela neurobime
proste sprav tak, ako maju radi ludia, ktorých chces nakrmit a hotovo :-)
alena45
@micanela , ak hovoríš len o vajíčkovej pomazánke, možno máš pravdu, ale takú baklažánovú alebo cícerovú si neviem dosť dobre predstaviť jesť po vrstvách.
babidka
Niekedy sa to da - natriet chlieb s maslom a oblozit vselicim .Niekedy sa /ako vravi @alena / to jednoducho neda . Napr. mas malo surovin a vela hladosov - tak zoberies maslo a zmiesas ho s tym malom "vselicoho" co mas a bude .To ze to niekomu nechuti - nech ta netrapi :-) Kto je hladny , tak zje ...
Ja napriklad robievam na ranajky trochu nezvycajne natierky - z ovocia v kombinacii s makom, orechami ,avokadom .Alebo s dusenou zeleninou a bylinkami , uvarenymi zemiakmi , roznymi syrami . Tieto suroviny by sa urcite nedali iba tak poklast po chlebiku :-)
sovka62
Nátierky mám naozaj rada, je rozdiel, či si čosi nakladieš na maslový chlieb, alebo to zmiešaš a necháš odležať, aby sa chute spojili. A niektoré, napr. chrenová, by po vrstvách asi ani nechutili.
Takže ja som za nátierky, aj keď ich robievam raz-dva razy do roka, lebo spraviť jej na dva krajce sa nedá a ak spravím viac, musíme ju zjedať tri dni,
evanaaa
Ja mám bryndzu - ano, mohla by som si ju natrieť na chlieb, na to nakrájať reďku, alebo niečo iné, ale ak si spravím nátierku z nej ( maslo, ml.červ.paprika, cibuľka či pažítka, ap.) už je to aj o inej chuti, proste, tie isté suroviny ak zmiešaš, inak chutia ako jednotlivo, a aj vyzerajú. Takže zajtra si namiešam dobrú nátierku z bryndze a ostatných surovín.
jozka2
Na natierky nedam dopustit, robim natierky vymiesane s majonezou,alebo smotanou namiesto masla ,I ked ako hovorite su pracne,ale o to je chlebik chutnejsi a k tomu potom este kopec zeleniny.
finczi
pre Kimlo: väčšinou nereagujem na provokácie, ale Tvoja reakcia ma dobre pobavila. Niečo v tom zmysle si asi pomyslia viacerí, ako si Ty reagoval. Zlú náladu, alebo frustráciu si ľudia zvyknú ventilovať rôzne, ale aby niekto rozoberal aj zmysel nátierok, to je pre mňa nóvum...
pre micanela: niektoré potraviny sa nedajú konzumovať vo vrstvách a povedzme si rovno, aj v príprave jedla to chce niekedy zmenu, lebo najprv ,,jedia" oči. Pekný a hlavne pokojný deň!
micanela
nakolko varecha straca uroven a uz ma nebavi citat sproste komentare, tak prajem pekny den a zbohom

nasla som dost kvalitnych stranok o vareni - ale v anglictine, takze pre @kimlo nic /lebo podla tvojich reakcii mas tak ledva zakladnu skolu a nepredpokladam, ze snad ovladas nejaky cudzi jazyk/

@finczi... ked niekto nevie uvarit caj z vrecka bez toho aby ho potom lovil v kanvici ale urazlivo komentuje ostatnych, tak nemam co dodat
eldina
@alena45 zaujalo ma,že si spomenula práve baklažánovú a cícerovú nátierku..:)
moje obľúbené, práve som obe naraz predvčerom robila..:)
finczi
urážlivo sa nevyjadrujem, zato vy-micanela ste zabŕdli riadne, asi bolo trafený klinec po hlavičke. ja som varila už vtedy, keď ste vy, drahá ťahali za sebou kačičku.
pusta
nátierky a to už akéhokoľvek druhu sú vždy vítaným spestrením a obľúbeným domáceho jedálnička a dokonca i vynikajúcim pohostením.
nie je sa mieste byť pohodlným a radšej ich nerobiť.
nesúhlasím s autorkou diskusie @micanella
letisia
Natrieť chlieb maslo, položiť šunku, vajíčko, zeleninu. Hmmm. To dokáže každý. Ale nátierky nie sú len o zamiešaní surovín dokopy, ale aj o pridaní rôznych ingrediencií, korenín. A výborne dochutiť nátierku už nedokáže každý. Teda pokiaľ nechce len obyčajnú osolenú.
ericka
Ani ja si neviem predstaviť kuchyňu bez nátierok, ktoré veľmi rada pripravujem. Už nie síce tak často, ako keď boli deti menšie, ale stále sú u nás s čerstvým pečivkom veľmi obľúbené. A žiadne oslavy sa bez nich tiež nezaobídu. Už teraz sa teším na májovú bryndzu, pažítku, cuketu a brokolicu zo záhradky, pretože cuketová, brokolicová, baklažánová, či bryndzová nátierka patria tiež medzi tie, ktorými sa zavďačím nielen svojej rodine.
mijaita
:-) taková baba ghanoush po vrstvach? Upecu lilek, vyskrabu, natru na placku, posolim, pocitronuju, pomazu tahinou, na to pokrajim cesnek? @micanela si asi spletla pomazanky s oblozenym chlebicekm, ne? Ale zpusobila alespon usmev na tvarich a to je dobre, ne?