Varenie

Naložení sušených rajčat

mijaita - fotkamijaita, 4. apríla 2014

Prosím o radu, jak naložit už usušená rajčata. Dostala jsem jich kilo, jsou uplně suchá, tuhá, slaná. Obávám se, že ani v zahřátém oleji nezměknou. Máte někdo zkušenost nebo ověřený recept, aby rajčata v oleji změkla?

@zareaguj


Diskusia k téme

rulik
spýtaj sa v nejakej talianskej alebo gréckej reštike, Masimo na Jojke
evusik
ja si sušené paradajky nakladám do oleja... do pohára dám sušené paradajky, cesnak nakrájaný na plátky, bazalku, petrželku a zalejem dobrým olivovým olejom... ostatné sušené paradajky dávam do mrazáku, keď miniem tie naložené, doložím mrazené a mám celú zimu
alena45
tak ja si myslím, že vo vriacom oleji zmäknú. Veď vyskúšaj najprv cesnak opraž, hoď tam pár kúskov rajčín a potom zamiešaj cestoviny. Posyp parmezánom.
A zvyšok zalej olejom tak uskladni. Alebo poslúchni @evusik.
alena45
Ak Ti v horúcom oleji zmäknú, tak daj do oleja prehriať aj zvyšok, a ľahšie sa Ti potlačia v pohári, nechaj vychladnúť a daj do chladničky.
mijaita
Tak bohuzel, potvrdila se moje obava, ze tahle tuha, hodne susena rajcata, v oleji nezmeknou. Ve vode ano,ale ztraci chut. Musi se vymyslet nalev. Ale dik za snahu!!
enerrgizer
teda neviem či je to dobrý nápad, ale skús ich dať na chvíľku do pary...asi budú veľmi presušené a v pare by mohli zmäknúť...potom ich nalož do oleja...ale ešte som to neskúšal :)
gubics
Ja si sama nasuším paradajky (rajčata), recept som našla tu na nete.ja ich potom zalievam v tých najmenších pohároch do olivového oleja, dochutím podľa chuti,a keď potrebujem tak z nich vyberám. Obyčajne ich dávam pokrájané do talianského chlebíka a sú veľmi dobré. Keď sa minú z jedného pohára, tak ten olej tiež používam na varenie a pečenie, dáva to jedlu veľmi dobrú chuť. Tak vysušené paradajky o ktorých píšeš som ešte nemala, lebo ja hotové nekupujem, držím ich v chladničke, nepokazia sa. Sterilizované nie sú.
mijaita
Odpovím souhrnně. Na základě vašich rad jsme ona suchá, lisovaná rajčata máčeli v horkém oleji, v horké vodě, napařovali. V oleji se ani nehnula, pára nic moc, jedině horká vada. Alespon pár minut, i když nezměkla úplně, ale jakž tak a pak jsme to zalili jeste horkým olejem s lehce opraženym česnekem. Všem děkuji za snahu!
mijaita
@feromon skoda, ze tenhle recept jsem neznala v sobotu. Ale ulozim, muze se hodit!! DEKUJU !