Rôzne

Nakladaný cesnak

bukvicka - bez fotkybukvicka, 11. júla 2011

vie mi niekto poradiť dobrý a hlavne osvedčený recept na cesnak naložený v oleji-nie marinovaný, ktorého trvanlivosť bude pri vhodnom skladovaní aj rok?

@zareaguj


Diskusia k téme

kata50
No, tak toto aj mňa zaujíma. Vďaka za otázku @ bukvicka :-))
kadely
Není to přímo odpověď na danou otázku, ale třeba se taky někomu může hodit: Předloni jsem zjistil, že je nutno rychle zpracovat česnek, očistil jsem jej, prohnal ručním lisem, naporcoval do mini skleniček a zalil horkým sádlem. Je fajn dodnes.
evanaaa
Nemám síce skúsenosť, ja som mala cesnak v oleji vložený len tak, kvôliu zaromatizovaniu toho oleja ( oivového) na grilovanie, ale na dlhšiu trvanlivosť by som tiež dala do masti, lebo neviem, či by olej po roku nezatuchol. Možno ešte niekto pridá svoju skúsenoť, chcela by som aj ja vedieť.
Kadely, ako to myslíš tým ručným lisom, nen si ošúpal, alebo aj pretlačil cesnak?
bukvicka
... nadia56 ďakujem, bude to ten posledný recept, lebo to čo som chutnala a chcem urobiť bolo približne podľa toho receptu: bez soli, olivový olej ochutený rôznym korením a hlavne vôbec nemá chuť a vôňu cesnaku. Cesnaku sa u nás dobre darí, tak už mám nový recept, ako ho lepšie využiť. Ešte raz ďakujem.
nadia56
som rada, bukvicka, ze som ti pomohla, nech sa ti nakladanie vydari a vsetkym chuti :-)
cceeccyyll
robila som nakladany cesnak v olivovom oleji a oba pohare mam asi pokazene???olej stuhol a v jednom je pena....dala som ich po uzavreti do chladnicky....je pokazeny aj ten,co nie je speneny??dakujem za radu