Rôzne

Nadmerné množstvo vápnika

mariaklara - fotkamariaklara, 23. februára 2013

Píšete tu o anémii, o kŕčových žilách, o kur. oku, dúfam, že ma neukrižujete, ak sa spýtam na radu o nadmernom ukladaní vápnika. Síce neviem, či sa to tak správne volá. Mám opuchnutý kĺbik pri palci a aj to pobolieva, škoda, že sa to nedá ukázať. Vyše roka ma to bolelo, lekár mi do toho dal obstrek, prestalo to bolieť, ale objavilo sa to na inom mieste. Ak niekto viete niečo o tejto chorobe, podeľte sa so mnou zo skúsenosťami. Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

violeta
neviem isto, moze to byt aj DNA, ta sa v zaciatkoch prejavuje bolestou palca, az neznesitelnou, treba vtedy pit vela tekutin, nejest vnutornosti....viac na internete, ale existuje aj hyperkalcifikacia(alebo tak nejak)
viera1
@mariaklara písala som ti tajnú správu,mrkni,aspoň to odskúšame,stačí,keď napíšeš :mám.
marianne
@klarka opytaj sa svojho lekara,ale poznam takyto pripad v rodine..pri stitnej zlaze su pristitne telieska,ktore pri zvysennej cinnosti zvysuju vyplavovanie vapnika z kosti do krvi a vtedy nastava porucha metabolizmu vapnika a fosforu.Vapnik sa vtedy nadmerne vylucuje.skus poziadat o vysetrenie u lekara.A v tych pristitnych telieskach sa tvori hormon Parathormon a on je zodpovedny za regulaciu metabolizmu vapnika...nech vysetria ci je v poriadku,oni to budu vediet uregulovat,alebo neviem ako to liecia...To je vsetko, co viem o regulacii vapnika.Ale rozhodne si zajdi na endokrinologiu.
marianne
ale je mozne,ze to moze byt uplne iny problem @klarka ,ja som len napisala skusenost, co sme mali...to by mal riesit lekar
viera1
@mariaklara vpravo hore je červený krížik a pod ním kolonka Tajná správa,klikni na to.Ja tiež ešte tomu nerozumiem,prečo vyžaduje prihlásenie,keď som prihlásená,ale snáď sa zorientujeme.
rulik
@mariaklara aj podľa mňa skôr vyzerá na DNU,treba sa vyvarovať jedál , ktoré spôsobujú ukladanie solí hlavne do kĺbov a tie potom bolia,tam je toho viac čo sa neodporúča-vnútornosti všeobecne,čokoláda,špenát, hydina ...
irenaw
@mariaklara tiež som ti napísala tajnú správu, možno v niektorej z rád spoznáš príznaky a potom konzultovať s lekárom, najlepšie so známym, ak máš.
paploska
@mariaklara daj si spraviť reumatologické odborné vyšetrenie, nielen to u obvodného lekára, nestačí len ASLO :-) Môže to by nevinný zápal, alebo DNA (ako bolo spomínané) no mohol by to byť aj reumatický zápal (artritída). Nedávno som tu na vareche natrafila na tohto lekára  www.lecitel-janvas.cz/cz/p/bolest-kloubu-lecba/...
a dáva jednoduchý recept na vyčistenie kĺbov od "neporiadku". Ja sa čisteniu kĺbov hlbkovo venujem :-)
paploska
@mariaklara a nemáš niekedy pocit, že tá bolesť putuje po celom telo a vždy sa objaví na inom mieste a kĺbe? (takto začína reumatoidná artritída)
mariaklara
Ďakujem, za príspevky, @irenaw , @viera1 , len sa neviem dostať na tú tajnú správu, neviem to otvoriť, Urobila som si opätovne registráciu a nefunguje to. @paploska , ďakujem za link, nie, nie, mňa to bolí len na tom kĺbe, na ruke, predstav si, keď držíš v ruke počítačovú myš, alebo keď by si chcela písať sms-ku, tak palec na pravej ruke. No a ešte ma ukrutne bolí pravá bedrová kosť, najmä keď vstávam zo stoličky. Budem musieť k nejakému odborníkovi. :-((
viera1
@mariaklara tak ti to napíšem tu.Ja som mala presne takéto bolesti a diagnostikovali mi osteoartrózu.Keďže sa nechcem kŕmiť tbl.,ktoré predpisujú ortopédi (záťaž na žalúdok,kt. mám zatiaľ OK)tak to riešim gumenými cukríkmi s agar-agarom alebo bravč. želatínou + zelenina,ovocie a vit.C.Aj huspenina je výborná. Choď za lekármi,lebo lepšie to nebude a keď nič nepodnikneš,tak bude horšie.Keď budeš mať diagnózu,potom sa už dopátraš aj k liečeniu.Držím ti palce.
viera1
Lekár by ťa mal poslať aj na nefrológiu,či nie je problém s ľadvinami.
irenaw
niekedy sú bolesti kĺbov spojené s ukladaním solí pri dlhodobom prekyslení tela. najmä ak nie sú špecifické príznaky pre iné ochorenie. želám ti, nech čím skôr začneš so správnou liečbou.