Mrazíte si čerstvú vňať?

silvia16 - fotkaSilvia16 10. novembra 2018 o 20:34

Milujem chuť čerstvej vňate. Niet nad jej chuť. Ale keď si v obchode kúpim príliš veľkú kyticu, tak si polovicu nechám v chladničke a tu druhú si nakrájam a dám v umelej krabičke zmraziť. Nie je to tá istá chuť, ale stále lepšia než sušená na dni keď nemám v chladničke čerstvú. Robíte to isté? Ja si zmiešam vňať koriandra aj petržlenovú dokopy.

@zareaguj


16 odpovedí:
  • silvia16 - fotkaSilvia16 10. novembra 2018 o 20:35

  • silvia16 - fotkaSilvia16 10. novembra 2018 o 20:35

  • finczi - fotkaFinczi 10. novembra 2018 o 20:45

    Mrazím petržlenovú vňať, aj zelerovú a mrazila som aj kôprovú. Vyhovuje mi viac mrazená ako sušená.
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 10. novembra 2018 o 20:54

    Mrazím petržlen aj kôpor, mala som aj zeler, aj medvedí cesnak.......
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 10. novembra 2018 o 22:08

    Mrazím bylinky a ráda.
    @zareaguj
  • torticka - fotkaTorticka 10. novembra 2018 o 22:17

    Aj ja mrazim zelerovu aj petržlenu vňať.
    @zareaguj
  • klukodvody - fotkaKlukodvody 11. novembra 2018 o 11:04

    Také mrazíme. Jen si ji nasekáme, dáme do formiček na led, zalijeme vodou a dáme zamrazit. Potom když ji potřebujeme, vydloubneme kostičku nebo víc kostiček, podle potřeby a šoupneme do polévky nebo kam potřebujeme a hotovo. Tak hezký den všem přejeme.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarEvelynba 11. novembra 2018 o 13:34

    Pridám sa aj ja s mojou skúsenosťou - mrazím a všetko. Petržlenovú, zelerovú vňať, medvedí cesnak, kôpor, pažítku aj mladú cibuľkovú vňať. Hlavne na zimu, ale mám ich celý rok, aj v sezóne sa môže stať, že človek čerstvú nemá alebo nemá čas sa tomu venovať. Sú určite lepšie ako sušené, aj keď aj tie mám doma. Osvedčilo sa mi to už po dlhé roky, ale na rozdiel od @Klukodvody nedávam do vody, lebo napr. do uvarených či opečených zemiakov sa mi to nehodí. A keďže my starší sme vychovaní že nič nevyhodiť, mrazím aj stopky zeleru, petržlenu a kôpru, pridávam do vývarov (napr. keď mám málo koreňového petržlenu či zeleru) alebo do kvasákov či sterilizovaných uhoriek (kôpor). Peknú nedeľu všetkým.
    @zareaguj
     1x silvia16
  • klukodvody - fotkaKlukodvody 11. novembra 2018 o 14:48

    @Evelynba (11.11.2018 13:34)

    Jasně tam to nedávám také, vlastně do brambor na vaření dám jen snítečku libečku a nebo kmín.
    @zareaguj
  • silvia16 - fotkaSilvia16 11. novembra 2018 o 15:05

    @Evelynba (11.11.2018 13:34)

    Super. Ostatne ma ešte nenapadlo zmraziť. Super nápad. Hlavne cibuľkov u vňať a pažítku. Ta by sa mi hodila v mrazničke.
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 11. novembra 2018 o 17:10

    Môj švagor mrazí tak, že celú vňať bez hrubých stopiek pekne poskladá do zákrytu, urobí takú pevnú rolku a zabalí natesno do alobalu Rolku šupne do sáčku na mrazenie. Keď potrebuje, vyberie z mrazničky, trochu odbalí a nožom odkrojí, koľko potrebuje. Netreba nechať rozmrazovať, krája sa to ľahko. A keď treba, dá nový alobal alebo sáčok. Je to oveľa praktickejšie, ako krájať a dávať do krabičiek, nezaberie to veľa miesta, hlavne sa človek rýchlo dostane k bylinkám. Tohto roku som tak urobila kôpor. Kto má malú mrazničku, alebo veľa druhov byliniek, ocení tento nápad.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarAjkadajka22 11. novembra 2018 o 23:21

    Ja si robím také balíčky do polievky,ktoré obsahujú petržlenovú vnať,por,zelerovú vnat a kúsok papriky.Toto všetko spolu skrútim,previažem nitkou a dám do sáčku.Ked mám dostatok materiálu,tak na zimu si spravím aj 60,takýchto balíčkov.V mrazničke mi to vydrží až do čerstvej, A na krájanú akúkolvek vnatku,mám taký zlepšovák. Vnatku oberiem zo stoniek,dám do sáčku a do mrazničky. Na druhý den vyberiem z mrazničky,a sáčik v rukách jemne požmolím. Tým,že je vnatka zmrazená,je krehká a ona sama sa rozpadne na drobné kúsky.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarEvelynba 12. novembra 2018 o 15:37

    @Ajkadajka22 (11.11.2018 23:21)

    Super nápad s tým pomrvením mrazenej vňate, to musím vyskúšať, lebo práve to krájanie, sekanie ma najviac otravuje. Ď.
    @zareaguj
     1x finczi
  • babidka - fotkaBabidka 14. novembra 2018 o 07:26

    Ja vnat nesekam , iba z par listkov alebo kuskov vnate urobim maly balicek ktory zabalim do alobalu.Kazdy druh dam ineho do zip- sacku .Nezabera to vela miesta, dobre sa s tym manipuluje a mam dobry prehlad kolko coho mam.Mrazim petrzlen, koriander, trebulku, bazalku, kopor, saturejku, tymian,ligurcek...Obcas aj majoran aj pamajoran a rozmarin.Tie aj susim , susene maju vyraznejsiu chut.
    @zareaguj
     1x silvia16
  • používateľ nemá avatarMalinaa 18. novembra 2018 o 12:27

    ano, mrazím a nie len to, ale aj pažitku, kopor, kanadsky zeler. Dám to do dozy a šup do mrazaku
    @zareaguj
     1x silvia16
  • používateľ nemá avatarNicia 20. novembra 2018 o 09:14

    :) ja mrazím trochu inak - využívam nádoby od kávy (Lavazza) - (akúkoľvek) vňať dávam do tej nádoby, zavriem viečkom (práve preto nádoby od kávy, lebo kvalitne držia vrchnáky a tým aj dobre aromu:) a tak vňať necítiť po celej mraznici a naopak, vňať necítiť po celom obsahu mrazničky:))) A je na mne ako vňať do nádoby dám - vôbec nekrájam - presne ako v predošlých príspevkoch odlamujem, alebo dokonca vyberám celistvé, ak chcem:) Výhodou oproti baleniu v alobale je, že neskrúcam stále dokola dokrkvaný alobal:), nič sa nechcene nevysýpa. Takto mrazím aj iné veci* Na vrchnáčik permanent fixou píšem, čo tam je:)- je prehľad a priestorovo s tým nie je žiadny problém
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




TOPlist