Ja som v Španielsku používala nakrájanú mrazenú cibuľu z obchodu. Neviem ako sa mrazí, nemáte niekto skúsenosť? Dík.
@zareagujDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 53 najnovší komentár dnes 15:16
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár 14. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 734 najnovší komentár dnes 11:11
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 53 najnovší komentár dnes 15:16
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 734 najnovší komentár dnes 11:11
- Ancicka: Zelená káva. 26 najnovší komentár 29. mája 2025
- Ivanluky: Zrazená kyslá polievka 22 najnovší komentár 27. mája 2025
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 346 najnovší komentár dnes 11:11
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 53 najnovší komentár dnes 15:16
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 1 najnovší komentár 23. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Bublanina s čerstvými jahodami
-
Moravský vrabec s dusenou novou hlávkovou kapustou +fotopostup
-
Dvojmakový koláč s čerešňami +fotopostup
-
Jednoduchá brokolicová polievka so syrovými haluškami +fotopostup
-
Balkánsky plameň +fotopostup
-
Pagáče s údenou slaninou a jarnou cibuľkou
-
Brioche col tuppo (sicílske briošky)
-
Viete, na čo ešte slúži háčik na konzerve? Tento trik oceníte, keď ste neminuli celý jej obsah VIDEO
-
Že vaše domáce hranolky pečené v rúre nikdy nie sú chrumkavé? Tento malý trik všetko zmení! VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Nepečená jahodová stracciatella torta VIDEO
-
Orechovo-lekvárový veniec z cesta na pizzu VIDEO
-
Pečené cibuľové kolieska so syrom VIDEO
-
Vyprážané pirohy s tvarohom a údeným syrom VIDEO
-
Overené recepty: Chutné obedy, jednoduché večere aj niečo sladké. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Dobré rady: Plné šťavy a takmer bez tuku. Ako pripraviť bravčové karé, aby nebolo tuhé ako podošva
-
Na večeru aj k telke: 12 tipov, čo si urobiť, keď máte chuť na niečo malé, ale výdatné
-
Kuchynskí upíri: Tieto spotrebiče by ste mali po použití odpojiť od siete. Kvôli bezpečnosti aj peňaženke
-
Sladký poklad: 9 receptov na výborné zákusky s kondenzovaným mliekom
-
Sobotný obed: Dnes budú kolienka. A s čím? Mäsové guľky, perkelty, omáčky, ktoré k nim dokonale pasujú
-
Toto oceníte: 12 praktických rád skúsenej cukrárky, ako urobiť perfektný piškótový korpus na roládu
Takto podobne sa mrazi aj cesnak: cerstvy cesnak pretlacit, rozmackat nozom a na jemne nasekat. Mensi plech vystlat foliou, nalozit cesnakom asi tak na 3 - 5 cm, rozotriet a zamrazit. Ked je zamrazeny, tvrdy, pokrajat na kocky. Rozdelit po 6 kociek, zabalit tieto do cistej folie a potom do alobalu a do mrazaku. Nejake kocky si vlozim do maleho poharika, napriklad od detskej zeleninky a takto mi to vydrzi v chladnicke, aj ked bol cesnak zamrazeny dlho, kym to nevyuzijem. Cesnak, ked sa potom da na mast alebo maslo zapenit, meni sa ako na cerstvo roztlaceny a krasne voni aj chuti.
Niekedy som mrazila aj cibuľu, ale tú som prv po nakrájani podusila na oleji alebo popražila na slaninke, podľa toho na čo boli určené pri ďalšom varení.
Cesnak som mrazila len v jednej sezóne, očistené strúčiky v menších dávkach uložené v mrazáku, ale zdalo sa mi ako by stratili intenzívnu chuť cesnaku, preto som to viac nepraktizovala. Teraz čo sa mi urodí, časť rozdám v rodine ktorí nemajú záhradu a z časti upletiem copík a zavesím v kuchyni .
Cesnak je lepšie uložiť v soli, na 1 kg cesnaku je potrebné 20 dkg soli.
Očistený cesnak pretlačiť alebo zomlieť, rozmiešať so soľou a v malých pohároch napr. od detskej výživy uložiť na chladnom mieste. Nič s tým nie je potrebné robiť, soľ to konzervuje tak sa nepokazia. Môžu zmeniť farbu na zelenú od kovu cez ktorý sa pretlačili, ale to nie je na závadu. Pri varení už jedlo nesolím, keď tam dávam ten soľou zmiešany cesnak. (Množstvo si každý určí podľa chuti.)
Ale potom ju treba nechať voľne rozmraziť, nijako to neurýchľovať. Alebo ju hodiť zmrazenú rovno do polievky.
Ja si mrazím svoju zeleninu už roky a to takto:
Načistenú zeleninu - mrkvu, petržlen, paštrnák, kaleráb,
zeler, cibuľu, cesnak, vňaťku zelerovú, aj petržlenovú -
všetko si namiešam do sáčkov na mrazenie v primeranom
množstve /aby to bolo na jeden raz do polievky/. Zamrazím
a mám na použitie až do novej zeleniny. Keď je zelenina správne zamrazená, je naozaj veľmi dobrá. Treba ju zmrazenú dávať do varenia, nerozmrazovať.