Ja som v Španielsku používala nakrájanú mrazenú cibuľu z obchodu. Neviem ako sa mrazí, nemáte niekto skúsenosť? Dík.
@zareagujDiskusie
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1025 najnovší komentár včera 18:36
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1025 najnovší komentár včera 18:36
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 13 najnovší komentár 8. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 643 najnovší komentár včera 18:36
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 2 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Pravá retro kokosová roláda z roku 1965, rodinný originál -
Domáce bezlepkové opekance „bobaľky“ s makom +video -
Chrumkavé slané praclíky +fotopostup -
Karamelové košíčky (šuhajdy) -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky +video -
Jemné vanilkové pečivo s orieškovým krémom -
Opekance s makom
-
Grilážové kocky Jožky Zaukolcovej -
Vianočné pečivo - plnené orechy -
Apsheron - lieskovoorieškový zákusok +fotopostup -
Jednoduchá orechovo-kávová torta -
Poctivá domáca hubová kapustnica s mrveničkou. Pochutnáte si, aj keď je bez mäsa +video -
Pravá retro kokosová roláda z roku 1965, rodinný originál -
Kysnutý koláč s karamelizovanou jablkovou náplňou +fotopostup
-
Štedrák z lineckého cesta, bohatý vianočný koláč plný chutí VIDEO -
Trojfarebné šuhajdy plné čokolády a orechov VIDEO -
Mramorovaná poleva na sušienky a koláčiky. Jednoduchý spôsob, ako dosiahnuť wau efekt VIDEO -
Jednoduché triky, efektný výsledok. Takto zdobiť koláčiky ste ešte určite neskúšali! VIDEO -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky VIDEO -
Vianočné pečivo pre lenivé gazdinky. Rýchlo hotové a bez vykrajovania! VIDEO -
Biela čokoládová saláma, jednoduchá cukrovinka, ktorú zvládne každý VIDEO
-
Sviatočný zákusok: 12 receptov na medové rezy. Od nehynúcej klasiky až po nové variácie -
Vianočná klasika: 13 receptov na vanilkové rožky. Máme tip aj pre lenivé gazdinky, ako ich urobiť raz-dva! -
Jemné a krehké: 11 receptov na strojčekové pečivo. Toto vám vydrží až do Silvestra -
Popraskané sušienky: 11x crinkles, jednoduché, ale efektné, hodné aj vianočného stola -
Ježe, rožteky, laskonky či medvedie labky: 13 receptov na vianočné dobroty s kokosom -
Použite tie správne: Tieto zemiaky sú najlepšie na zemiakový šalát. Prečo nie všetky druhy fungujú? -
TOP rebríček: 15 najčítanejších vianočných receptov všetkých čias. Upečte si na sviatky to najlepšie
Takto podobne sa mrazi aj cesnak: cerstvy cesnak pretlacit, rozmackat nozom a na jemne nasekat. Mensi plech vystlat foliou, nalozit cesnakom asi tak na 3 - 5 cm, rozotriet a zamrazit. Ked je zamrazeny, tvrdy, pokrajat na kocky. Rozdelit po 6 kociek, zabalit tieto do cistej folie a potom do alobalu a do mrazaku. Nejake kocky si vlozim do maleho poharika, napriklad od detskej zeleninky a takto mi to vydrzi v chladnicke, aj ked bol cesnak zamrazeny dlho, kym to nevyuzijem. Cesnak, ked sa potom da na mast alebo maslo zapenit, meni sa ako na cerstvo roztlaceny a krasne voni aj chuti.
Niekedy som mrazila aj cibuľu, ale tú som prv po nakrájani podusila na oleji alebo popražila na slaninke, podľa toho na čo boli určené pri ďalšom varení.
Cesnak som mrazila len v jednej sezóne, očistené strúčiky v menších dávkach uložené v mrazáku, ale zdalo sa mi ako by stratili intenzívnu chuť cesnaku, preto som to viac nepraktizovala. Teraz čo sa mi urodí, časť rozdám v rodine ktorí nemajú záhradu a z časti upletiem copík a zavesím v kuchyni .
Cesnak je lepšie uložiť v soli, na 1 kg cesnaku je potrebné 20 dkg soli.
Očistený cesnak pretlačiť alebo zomlieť, rozmiešať so soľou a v malých pohároch napr. od detskej výživy uložiť na chladnom mieste. Nič s tým nie je potrebné robiť, soľ to konzervuje tak sa nepokazia. Môžu zmeniť farbu na zelenú od kovu cez ktorý sa pretlačili, ale to nie je na závadu. Pri varení už jedlo nesolím, keď tam dávam ten soľou zmiešany cesnak. (Množstvo si každý určí podľa chuti.)
Ale potom ju treba nechať voľne rozmraziť, nijako to neurýchľovať. Alebo ju hodiť zmrazenú rovno do polievky.
Ja si mrazím svoju zeleninu už roky a to takto:
Načistenú zeleninu - mrkvu, petržlen, paštrnák, kaleráb,
zeler, cibuľu, cesnak, vňaťku zelerovú, aj petržlenovú -
všetko si namiešam do sáčkov na mrazenie v primeranom
množstve /aby to bolo na jeden raz do polievky/. Zamrazím
a mám na použitie až do novej zeleniny. Keď je zelenina správne zamrazená, je naozaj veľmi dobrá. Treba ju zmrazenú dávať do varenia, nerozmrazovať.