Ja som v Španielsku používala nakrájanú mrazenú cibuľu z obchodu. Neviem ako sa mrazí, nemáte niekto skúsenosť? Dík.
@zareagujDiskusie
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 1 najnovší komentár 20. februára 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár dnes 04:47
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 276 najnovší komentár dnes 08:26
- Alena45: Poznáte pánsku tekvicu ? 15 najnovší komentár 12. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 276 najnovší komentár dnes 08:26
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár dnes 04:47
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 1 najnovší komentár 20. februára 2025
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 28 najnovší komentár 16. februára 2025
- Siisa: Vie niekto čo sú v skutočnosti kvasnice - droždie ? 10 najnovší komentár 15. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 119 najnovší komentár dnes 08:26
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár dnes 04:47
- Alena45: Poznáte pánsku tekvicu ? 3 najnovší komentár 12. februára 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 1 najnovší komentár 20. februára 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Veľkonočné rezy +fotopostup
-
Fantastické bravčové stehno v horčicovej omáčke +fotopostup
-
Jablkový koláč s orechovým a lístkovým cestom +fotopostup
-
Vláčna jablková torta s čoko-jogurtovou polevou
-
Fánky +fotopostup
-
Kysnuté šunkové a pudingové rožky +fotopostup
-
Sladké kolieska podľa receptu zo stredoveku +fotopostup
-
Nepečené kokosovo-čokoládové kocky VIDEO
-
Paprikové kura s ryžou z jedného pekáča VIDEO
-
Zemiaková pizza, žiadne cesto ani múka, aj tak chutí perfektne VIDEO
-
Domáci zázvorový sirup na zahriatie, na podporu trávenia aj proti bacilom VIDEO
-
Potrebujete vyčistiť zanesenú termosku? Tieto obyčajné kuchynské suroviny vám pomôžu VIDEO
-
Že vyšľahaná šľahačka do mrazničky? Aj keď to znie neuveriteľne, funguje to! VIDEO
-
Zemiakové ružičky, efektná príloha k slávnostnému jedlu VIDEO
-
Na každý deň: 10 jednoduchých koláčov, v ktorých zahviezdia všetky vaše džemy
-
Chutné voľno: Čo variť deťom cez jarné prázdniny? 10 tipov na jedlá, ktoré milujú
-
Porazte neduhy: Židovský penicilín, zázrak či bojovníčka proti chrípke. 11 receptov na polievky, ktoré liečia
-
Pre celú rodinu: Cestoviny, ktoré milujú všetky deti, jedlá z jedného pekáča aj sýta polievka. 11x sobotný obed z mletého mäsa
-
Lákavé a lahodné: Recepty na najlepšie zákusky s bielou čokoládou. Na slávnostné príležitosti, aj jednoduché bez pečenia
-
Bude to raz-dva: 11 receptov na mrveničkové koláče. Toto je skvelé riešenie, keď sa vám nechce piplať s cestom
-
Šťavnaté a plné chuti: Trhané mäso, super do žemlí, tortíl, aj na šalát. 10 receptov, s ktorými sa vám určite podarí
Takto podobne sa mrazi aj cesnak: cerstvy cesnak pretlacit, rozmackat nozom a na jemne nasekat. Mensi plech vystlat foliou, nalozit cesnakom asi tak na 3 - 5 cm, rozotriet a zamrazit. Ked je zamrazeny, tvrdy, pokrajat na kocky. Rozdelit po 6 kociek, zabalit tieto do cistej folie a potom do alobalu a do mrazaku. Nejake kocky si vlozim do maleho poharika, napriklad od detskej zeleninky a takto mi to vydrzi v chladnicke, aj ked bol cesnak zamrazeny dlho, kym to nevyuzijem. Cesnak, ked sa potom da na mast alebo maslo zapenit, meni sa ako na cerstvo roztlaceny a krasne voni aj chuti.
Niekedy som mrazila aj cibuľu, ale tú som prv po nakrájani podusila na oleji alebo popražila na slaninke, podľa toho na čo boli určené pri ďalšom varení.
Cesnak som mrazila len v jednej sezóne, očistené strúčiky v menších dávkach uložené v mrazáku, ale zdalo sa mi ako by stratili intenzívnu chuť cesnaku, preto som to viac nepraktizovala. Teraz čo sa mi urodí, časť rozdám v rodine ktorí nemajú záhradu a z časti upletiem copík a zavesím v kuchyni .
Cesnak je lepšie uložiť v soli, na 1 kg cesnaku je potrebné 20 dkg soli.
Očistený cesnak pretlačiť alebo zomlieť, rozmiešať so soľou a v malých pohároch napr. od detskej výživy uložiť na chladnom mieste. Nič s tým nie je potrebné robiť, soľ to konzervuje tak sa nepokazia. Môžu zmeniť farbu na zelenú od kovu cez ktorý sa pretlačili, ale to nie je na závadu. Pri varení už jedlo nesolím, keď tam dávam ten soľou zmiešany cesnak. (Množstvo si každý určí podľa chuti.)
Ale potom ju treba nechať voľne rozmraziť, nijako to neurýchľovať. Alebo ju hodiť zmrazenú rovno do polievky.
Ja si mrazím svoju zeleninu už roky a to takto:
Načistenú zeleninu - mrkvu, petržlen, paštrnák, kaleráb,
zeler, cibuľu, cesnak, vňaťku zelerovú, aj petržlenovú -
všetko si namiešam do sáčkov na mrazenie v primeranom
množstve /aby to bolo na jeden raz do polievky/. Zamrazím
a mám na použitie až do novej zeleniny. Keď je zelenina správne zamrazená, je naozaj veľmi dobrá. Treba ju zmrazenú dávať do varenia, nerozmrazovať.