Rôzne

Môžu sa zamraziť plnené rožky?

grejsy - fotkagrejsy, 15. decembra 2018

Varecháči ! Prosím o radu. Zamrazené lístkové cesto som kúpila a keď si z neho upečiem plnené rožky už teraz , môžu sa potom dať do mraziaku tie rožky ? A nechať do Vianoc ? Máte niekto skúsenosť s týmto ? ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

kecupicek
Môj sused robí v pekárni a nosí rôzne pečivo už naplnené a zabalené vo vreckách, ktoré si dávame do mrazničky. Keď máme chuť, rozložím si rožteky večer na plech, do rána nakysnú a ráno ich upečiem. Vôňa čerstvo upečených rožtekov a čerstvo pomletej a uvarenej kávy sa nedá
ničí nahradiť. Upečené z mrazničky už nie sú také chutné.
luwinka
Ja by som mala takýto nápad. Ak niekto by teraz v najbližšom čase piekol z lístkového zamrazeneho cesta nejaké rožteky, tak zopár kúskov by ich dal len tak na skúšku do mraziaku na par hodín, potom ich vybral odmrazil a vtedy by videl ten výsledok aké by boli. Môžu sa sypať, možno by boli moc vlhké, no neviem ťažko povedať, keď nie je to vyskúšané, to je len môj názor. A potom napísať sem ako to vlastne je.
luwinka
@Kecupicek (16.12.2018 16:28)

Ale toto sa jedna o lístkové cesto už upečené, aké by bolo keď sa vyberie z mraziaku.
bubaya
V obchodoch dostať kúpiť mrazené aj upečené, aj surové,na dopečenie. Lenže v mraziarňach to zmrazia najprv na -40°, horšie je to s našimi mrazničkami. Závisí ale aj od toho, čím budú rožky naplnené. Maková napríklad by to podľa mňa prežila bez úhony v mrazničke.
1x haji
haji
Těsto bude 2x rozmrazené a 2x zamrazené. Upečené v mraze může dojít k jeho vyschnutí,, sypání a nebo ke zgumovění . Když už bych se tak chtěla namáhat, koupila bych listové těsto chlazené. Naplnila rohlíčky, zamrazila tak, aby se neslepily. Vytáhla z mrazáku a upekla podle potřeby, aby byly čerstvé. Vzhledem k tomu, co se dnes do kupovaného listového těsta dává, bych byla opatrná - každé se chová jinak. A po rozmrazení, upečení a zamrazení může pozlobit. Mně by to upečené z mrazáku nechutnalo. Nechala bych na štrúdl, po sviatkoch.
Jak píše Luwinka, jde to vyzkoušet. Výsledek nejspíš valný nebude.
haji
@Bubaya (16.12.2018 16:44)
Souhlas. Na hluboké zamražení v domácích podmínkách nedosáhneme. Tím pádem ani na tu kvalitu zmraženého výrobku.
evanaaa
Ja zasa súhlasím s @Haji , lebo tiež som tak podobne chcela napísať....vzhľadom k tomu, že to cesto už raz bolo zmrazené, tak by som ho znovu v žiadnom stave, ani v surovom, ani v upečenenom znova nemrazila, nielen z estetických či chuťových, alebo vizuálnych dôvodov, ale hlavne zo zdravotných - nemraziť, čo už raz zmrazené bolo. Jedine vyskúšať s tým chladeným cestom, ako by sa to správalo, čo by aj mňa zaujímalo......
mirop
@Kecupicek (16.12.2018 16:28)

Bud si neprecitas otazku, alebo jej nerozumies... Snaz sa pisat k veci alebo nepis radsej vobec...
radost
@Kecupicek (16.12.2018 16:28)

aj ja chcem takého suseda..!!!
Ps.:kupuje či .....??
:-)))))))))))))
rulik
@Grejsy podľa mňa v tom to prvé mrazenie nehrá rolu, mrazené cesto bolo rozmrazené a potom tepelne spracované, dostalo úplne inú štruktúru, preto by mu ďalšie mrazenie nemalo uškodiť, len mám skúsenosť, že takéto výrobky sa už po rozmrazení dosť líšia chuťou, výzorom aj trvanlivosťou, poviem na rovinu pripadali mi gumené
grejsy
Ďakujem všetkým za rady. Rozhodla som sa tak, že ich upečiem tesne pred sviatkami, tak to bude najlepšie.
1x haji
babidka
Ja sama vela veci mrazim ale s upecenym listkovym cestom nemam dobre skusenosti. Skusala som plnene aj neplnene - ale cesto po rozmrazeni nebolo chutne , bolo tvrde a vlhke .Nemalo tu spravnu chrumkavu chut ako ked ho upecies cerstve .
kecupicek
Mokré a gumené ako špongia, možno by sa v rúre spamätali ale mne už také nechutia. @Luwinka (16.12.2018 16:34)