Varenie

MMF, pochvaly aj otázky

moli - fotkamoli, 20. februára 2011

Od kedy som na "varechu" pridala foto recept na MMF -falošný marcipán, a ponechala som Vám i link na môj verejný album pre inšpiráciu s mojimi tortami, tak mi chodia od vás samé pochvaly, uznania ale aj často otázky týkajúce sa práce s marcipánom a postupom s poťahovaním!Tak sa stalo i dnes popoludní, keď náš milý a známy z "varechy" "kucharronald"mi kládol otázku ako marcipán po obvode torty pekne vyhladiť.Tak mi prišlo na um, že skúsim na nete pozrieť nejaké video, kde by bol znázornený samotný postup a spoťahovaním.A našla som.Pridávam Vám link všetkým tím, ktorý by prácu s marcipánom radi vyskúšali, len ich odrádza jeho ťažká technika.Dúfam že Vám pomôže a opäť vás niečo nové naučí :o)
 www.akosatorobi.sk/video/1500/ako-potiahnut-tortu-marcipan...

@zareaguj


Diskusia k téme

kucharronald
@moli , Linda. Veľmi pekne Ti ďakujem :)) Dodala si mi silu, aby som spravil tú tortu :) Ešte raz ďakujem! :)
babidka
@moli aj ja dakujem - aj mne to pomohlo . rozmyslala som akoze len upravim to zvlnenie na bokoch - ci nenarobim zahyby ktore sa nebudu dat skryt a potom to alebo vyhodim alebo nikomu neukazem :-))))
honestka
A ked nemate tu paradnu umelu "zehlicku" pouzite normalny kuchynsky biely papierovy obrusok prilozte ho hladkou stranou k marcipanu a vyhladte dlanou ruky. Je to na nerozoznanie.
moli
Ja som začínala bez pomoci, bez jedinej rady.No na vlastných skúsenostiach som sa naučila!Som rada, že sa ma viacerý pýtali a ja som im ochotne vysvetľovala to čo som sama zistila praxou.Dnešná @kucharronald-ova otázka ako vyhladiť marcipán mi dopomohla k tomu, aby som touto formou opäť poradila.I keď nie z vlastných zdrojov pochádza video, no som naozaj rada, že video viacerým pomôže!Tak vám všetkým prajem dobré vypekanie a veľa úspechov pri práci s marcipánom.A budem rada ak ma svojimi fotografiami o vašich výtvoroch prekvapíte na mojej e-mailovej adrese! :o)))
tonicka53
@moli , ty si taká zlatá že sa s nami podelíš o skúsenosti.
Moja kamoška mi poradila používať pri práci s marcipánom tenučké /chirurgické/ rukavice a tak sa dá torta krásne vyhladiť :D
moli
Robí mi radosť ak inému môžem spraviť radosť :o)))
No všetky rady sú na nezaplatenie a je super, že každý má svoje vychytané metódy a je dobré sa o ne podeliť! :o)
marikasu
@moli si úžasná, že sa s nami tak ochotne delíš o skúsenosti. Prajem ti, nech sa ti darí :))
zitar
@moli , ja sa síce také pre mňa zložité torty neodvážim robiť, ale sa teším, že si zase tu, častokrát som na Teba myslela a rozmýšľala, prečo si sa z Varechy stratila.
moli
Nestratila som sa a je naozaj milé od vás že na mňa takto spomínate!!!Skončila mi materská koncom júna, šla som hneď späť do roboty, po pri tom aj doma som robila, potom aj škôlka od septembra...A teraz som opäť tehu :o) Opäť budem rodiť v júni, keď môj starší synček bude mať 4 rôčky.Tehotenstvo žiaľ nie je bez komplikácií a síce som na PN ale musím veľa ležať a aj sedenie pri PC mi robí ťažkosti.Ale mám s láskou pripravované foto postupy na niekoľko mojich obľúbených receptov, tak že sa chystám ich sem aj pridať! :o)
gittka
@moli ,gratulujem a prajem ti,aby všetko dobre dopadlo a ty si sa mohla tešit z malého drobčeka.inak ten link je perfektný...
moli
Ďakujem veľmi pekne (aj) vám @gittka ! Určite sa prídem pochváliť ak už budeme šťastne štyria 1 malá rodinka :o)
mariaklara
Ahoj moli, náhodou sa nechystáš na stretnutie " Amatérskych cukrárok " v Šuranoch? Bude 20.marca.
mariaklara
Prepáč zabudla som, že čakáš bábo, želám ti veľa zdravia, nech všetko dobre dopadne!
moli
@mariaklara , o tej súťaži v Šuranoch neviem, ale aj v NZ bude súťaž v pečení sladkých a slaných dobrôt!Ešte som sa neregistrovala, lebo je čas do 15.-ého marca a chcem počkať do poslednej chvíle, podla toho ako sa budem cítiť...
Ale ma všetcia známy a priatelia povzbudzujú, že moje miesto je v ten deň tam :o)))
A veľmi pekne ďakujem za pozitívne slová! :o) Všetko dobré dobré žienky aj vám!!!
jarka21
Ahoj moli :) mohla by som ta poprosit o recept na MMF...jednoducho ho neviem najst lebo mi vobec nezobrazuje tvoje recepty :(...dnes som objavila tuto stranku a hned sa mi zapacil tvoj recept na tortu prsia kt je minochodom super...je uzastne ako vies tie torty vyzdobit a su krasne nielen zvonka ale aj znutra...kukla som si link a zasla som :) ( planujem priatelovi na narodeniny upiect prsia ;) )..mohla by si mi ten recept na MMF prosim poslat na moj mail?...bola by som ti vdacna moc :)...a vela zdravia tebe aj babatku prajem ;) nech to dobre dopadne! :)
jarka21
Ahoj moli :) uz mi to nemusis poslat :) aj ked som si ista ze by si bola taka zlata :)..konecne mi to zobrazilo po dvoch hodinach skusania :D nikdy mi to nenacitalo :)
smejko2304
Ahoj, prosim Ta vies mi poslat ako si si pripravila hmotu na potiahnutie torty? Manzel bude mat 30ku tak by som to chcela vyskusat :)
zuzkasipkova
Pekný deň. Mám na Vás veľkú prosbu, práve som sa zaregistrovala a neviem nájsť ten Váš recept na MMF. Prosím Vás poraďte mi ako sa tam dostanem. Ďakujem pekne :-)