Rôzne

Mladá jahňacina.

trencanka - bez fotkytrencanka, 26. marca 2013

Dnes som kupila 2 zadné štvrte z mladeho jahniatka. Chcela by som to upiecť. Máte nejake dobré rady ako na mladú jahňacinku? Alebo dobrý recept. Na velkonočnú nedelu by som chcela paradny obed. Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

mijaita
Recke kleftiko v balickach !



Receptu na nej najdes mnoho na netu, je to lahudka.
Jinak jehneci je z meho pohledu nejlepsi jen na cesneku pecene. Nedavam ani cibuli.
renulienka
@trencanka , ja namocim jahnacinku na 1-2 dni do mlieka, oplachnem , osolim, cesnak, cibulka a rozmarin uplne staci,podlejem a pomaly peciem, davaj pozor, aby sa nevysusilo, na to su dobre tie balicky ako poradila @mijaita.Tiez som dnes kupila mlade jahniatko a bude v nedelu na obed, uz sa tesim;-)
silvi
dali by sme si doma lenže nemá kto zaplatiť
lasocka
chovam si barance a skoro všetko maso len pečiem prešpikovane s cesnakom, sol, rasca a navrch platky klasickej udenej slaniny. aby sa nevysušilo pečiem v pekači,alebo v mise z jenskeho skla zakryte,po celu dobu pečenia..vždy k tomu jeme halušky s kyslou kapustou poliate vypekom..mnam. na salašoch to ponukaju pod nazvom "salašnícka baranina"
neposed
recept od lasocky poznam, je to fakt super papanicko, mozem len doporucit. Neobanujes.
trencanka
Dakujem za tipy. Kleftiko poznam, chuti nam, casto ho jedavame v Grecku na dovolenke. Sme totiz milovnici greckych ostrovov. Na kleftiko sa mi zda skoda toho maska, su to dve pekne stehienka s celou kostou, ma to asi 1800g spolu. Kupila som jahnacinu v klasickom masiarstve, myslim, ze cena bola celkom prijatelna, i ked samozrejme vyssia. Ale raz do roka....
Zrejme to uvarim podla lasocky, len tie halusky zrejme vynecham. Dala by som si sice ale z dietnych dovodov by som nemala. Keby som isla potom lyzovat alebo turistika....to ano, ale vyvalim sa zrejme na gauc po dobrom obede :))
slavka2012
Jahnacie stehno najskor odblanim, posolim, potriem cesnakom a pridam cerstve bylinky, ktore mam v kvetinacoch, takze su k dispozicii aj v zime: salvia, rozmarin, tymian a bobkovy list. Necham od vecera do rana marinovat, rano pridam ocistenu cibulu, podlejem bielym vinom a trochou vody a peciem bud v zatvorenom pekaci z jenskeho skla alebo v zeleznom pekaci (creusot) prikryte az kym nie je makke. Takto pripravene maso sa rozpadava na jazyku a zaroven je na povrchu chrumkave. Podavam bud s opekanymi alebo stouchanymi zemiakmi a cerstvym zeleninovym salatom. Nepridavam slaninu ani udene maso, pretoze je to podla mna skoda prerazit prirodzenu chut jahnaciny udeninou. K tomuto sposobu pripravy ma inspiroval pobyt na dovolenke v stredomori.
lasocka
@trencanka tie halušky s tým maskom maju svoje čaro!
Chceš urobiť paradny obed..a ked je to len raz za rok, tak si dopraj:)
Alebo si daj ako prílohu len kapustu bez halušiek..
P.S. bude už ubudajuci mesiac,tak sa tak nepribera ako v dorastajucom:)
2010
Jahnacina moze byt hotova aj za 5 minut, slovenske meno rezu neviem ale v anglictine je to lamb loin chop. Namarinujeme cez noc bylinky, cesnak, dame na grill, bolo servirovane s teplym patizonovym salatom a pyre z tekvice s mozarellou.