Rôzne

Mikrovlnná rúra

lba - fotkalba, 15. januára 2013

Chcem Vás poprosiť o odovzdanie skúseností s mikrovlnnou rúrou
Whirpool VT265.
Má funkciu rozmrazovania, cripsovania, gril a mikro..práve "pristála
"v našej kuchyni a neviem čo s ňou ďalej .
Určite by ma zaujímali aj drobnosti s jej skúsenosťou-používaním, aj
vaše negatívne,ako rozmrazovať, grilovať a ako využiť crips funkciu.
Ďakujem veľmi pekne za každú vašu skúsenosť, prosím, nepíšte
negatívne názory na používanie mikrovnky.

@zareaguj


Diskusia k téme

klaura
Presne táto mikrovlnka pristála v našej kuchyni pred mesiacom. Vystriedala moju milú starú Whirpoolku ktorú sme hojne používali cca 14 rokov ... doslúžili na nej dvierka ...
Iba mikrovlnky tejto značky majú zapekaciu funkciu chrisp ... výborne sa na nej robí mrazená pizza, mrazené (ale pravdaže aj cerstvé) hranolky . Chrisp znamená, že opekacia panvica zapeká pokrm odspodu, zvrchu ho zapeká gril a zvnútra mikrovlny ...
a ako rozmrazovať ? máš tam tabuľku a podľa toho čo ideš rozmrazovať (chlieb, zeleninu, mäso) si zvolíš program a gramáž ... pokrm sa pekne rozmrazí ...
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
milá @klaura , dakujem, prosím môžete mi presnejšie popísať postup, ako napríklad robíte tie hranolky? treba vymazať cripsový tanier, alebo nahriať, treba hranolky premiešat a koľko času asi treba, alebo sa používa na prípravu hranoliek gril?
Ano mám naštudované z návodu, aj rozmrazovanie, ale akosi mám asi málo odvahy :-)) preto som chcela poprosiť o osobné skúsenosti. Vraj sa tam dajú piecť aj múčniky..myslíte, že áno? Ďakujem.
duschko
Je to vynikajuci pomocnik v nasej kuchyni. Netreba sa bat a treba trosku aj experimentovat. Napr. pri rozmrazovani cca 1kg masa davam bezne 160w na 15 az 18 min. Ked je masko este slabo rozmrazene tak dam este par min. Co sa tyka zapekanych hranolcekov tak vzdy dam na dno nadoby trosku oleja, aby sa neprilepovali. Lepsie sa potom umyva. Tak isto aj pecene zemiacky. Cas davam podla mnozstva od 15 do18 min. Vyborne sa upecie aj pizza a to nielen mrazena, ale aj nemrazena. Nemrazenu davam na cca 12 az 14 min. Uz tu na Vareche bol popisany recept na vynikajuce dukatove buchticky z mikrovlnky. Vhodne na tento typ MW.
sairaam
Milá @Iba neoľutuješ že si si ju kúpila. Ja som skonštatovala, že pre dvoch ľudí ani nie je potrebné do kuchyne nič iné. Takáto mikrovlnka asi dokáže urobiť všetko. Ja v nej rozmrazujem, dusím zeleninu v pare, varím, zapekám, grilujem, pečiem /piškótu z dvoch vajíčok napríklad/. Všetko je hotové raz-dva, netreba ju dopredu vyhrievať. Ryžu robím iba v nej / 2,5 l hrnček ryže, toľko isto vody, ochutiť, nastaviť varenie na 15 min/. Vyberiem z rúry, nechám ešte pol hodinky postáť a je to. Varím v mise z jenského skla v pokrievkou. Len si treba dávať pozor na zapekací tanier, aby sa nepoškriabal, lebo je nepostrádateľný a neviem či sa dá samotný kúpiť. Neboj sa, všetko sa postupne naučíš, len musíš skúšať. Najskôr si nastavuj menej minút, veď pridať sa vždy dá. A dá sa v nej robiť aj bez tuku. Ja ju používam už dlhé roky /asi 13-14/a som veľmi spokojná.
dodo46
@sairaam
2,5 l hrnčok ryže a 2,5 l vody uvaríš za 15 minút ? Dobrá rúra !!!
medulienka122
dobrá rada nad zlato - slušné množstvo, litrík sem, litrík tam "nám už je to všechno jedno, nám už je to fuk!"
olga42
Mila iba,Ja mám taku istu mikrovolnu ako aj vy.Pečiem v nej aj kolače na crips platni.Porzite si moje recepty Olga42.Ak budete chcieť sa niečo ptýtať moj meil.rumpelovaolga@gmail.com rada poradím.
olga42
Ešte som zabudla crips platene sa daju kupiť cez inretnet.
klaura
@Iba keď som robievala hranolhy mrazené, také hneď z mrazničky som ich vysypala na chrisp platňu, pofŕkala trošku olejom stlačila chrisp tlačidlo a nastavila asi 10 - 15 min. ... Z čerstvých zemiakov je to podobné, nakrájaš si hranolky vysušíš utierkou, rozložíš na platňu, pofŕkaš olejom a trvá to o niečo viac, asi 20 - 25 mini. To vidíš sama, aké ich chceš mať zapečené ... samozrejme že treba občas premiešať, hlavne na začiatku aby hranolky neostali zlepené ... soliť až nakoniec ...
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Milá @klaura , @olga42 ďakujem za Vaše rady, každú privítam a dokonca som už niečo aj vyskúšala:-)
Pani Oľga, z Vašich stránok mi pomohli receptíky na tortu a tá sa mi tiež vydarila-ďakujem:-)
tiginko
@Iba ja crisp funkciu na tejto mikrovlnke využívam pomerne často a zbožňujem ju. Tanier nie je potrebne vymazávať, dokonca ak ho nechceš umývať, môžeš použiť kruh z papiera na pečenie na jej dno. Hranolky z mrazničky stačí nasypať, netreba mastiť. Syn si tam zapeká hamburgery, mrazená pizza nemá chybu, je parádne chrumkavá. Robievam takto aj fašírky (cca 7min z jednej strany a 7 z druhej), tiež len na papieri. Aj ryby, tie sú tiež raz dva. Čas si musíš odsledovať, ja tiež experimentujem a pridávam podľa potreby. Nie je problém s prepečením, lebo čiastočne sa využívajú pri tejto funkcii aj mikrovlny, skôr s farbou. Môžeš napríklad na záver použiť ešte gril, keď sa ti zdá jedlo bledé. Zospodu tanier super zapeká. Piekla som už aj jablkový koláč, štrúdľu. Nejaké tipy si nájdeš dokonca aj vo videách na YouTube, daj si tam vyhľadávať názov a typ mikrovlnky. Väčšinou je to v cudzej reči, ale bývajú napísane na obrazovke napr.časy, ktoré ti môžu pomôcť pri niektorých typoch jedál.
micanela
mala som mw whirlpool s funkciami ake mas ty - pouzivala som ju 5 rokov a bola som maximalne spokojna

na crispovej panvici hranolky alebo krokety bez zbytocneho tuku, detto pizza
rastlinka78
Ahojte. Viem, že táto diskusia je staršia, ale chcem sa opýtať. Mikrovlnku som kúpila pred 2- mi dňami v alze. Kupovala som najmä kvôli funkcií Crisp. No, nepozrela som na rozmery. Teraz dva dni na ňu pozerám, kde ju dám. .. :-( Je v kuchyni, ale zavadzia. Ako bojujete s týmto problémom?
kimlo
@rastlinka78 (27.2.2020 09:30)
S takýmto problémom sa nebojuje. Pred kupou čohokoľvek do kuchyne si treba najprv zistiť kde to bude aby to nezavadzalo.
1x luss44
45678
@kimlo (27.2.2020 14:56)

Ale Ona ju už má doma:-))) teraz už je to realita, určite sa treba niečoho starého zbaviť a nahradiť novým pomocničkom:-)
1x haji
haji
@45678 (27.2.2020 16:50)
Někdy je to rubikova kostka. Stojím před pořízením nové lednice s mrazákem. Díky menší spotřebě jsou lednice "kredenciózní", neboli širší, hlubší, uf. A to je pak víc než treba sa starého zbavit.... zvlášť když jediné vhodné místo je to původní a nová bude trčet do cesty. Tož tak...
45678
@haji (27.2.2020 17:46)

... ale dnes sú aj rôzne rozmery chladnicky:-)) treba najskôr vybrať správny rozmer a je to:-), alebo vymeniť celú kuchyňu??? :-))) co Ty na to?
1x haji
haji
@45678 (27.2.2020 17:59)
Jojo, už jsem šla podle rozměru, značka nic moc a přesto i ta nejméně hluboká bude trčet. Vyměnit celú kuchyňu je dobrý nápad, i se mi líbí. Ale neprojde, bo tam finančně nejsem. Možná by to spíš chtělo vyměnit účet, haha
rastlinka78
Tiež som rozmýšľala nad kúpou bytu kvôli mikrovlnke. chi-chi :-) Nakoniec ju vrátime v lehote do 14 dní keďže išlo o nákup cez internet. Ľutujem, pretože tie funkcie sa mi veľmi páčia.
1x 45678