Zdravá výživa

Medvedí cesnak

ostriez - fotkaostriez, 17. mája 2015

Prosím vás na akých miestach sa dá nájsť medvedí cesnak????

@zareaguj


Diskusia k téme

radost
už je asi neskoro..nám už kvitne..pozri v diskusiách..už to tu riešili..aj mapku výskytu ktosi dal..
viera1
Ja som dala mapu a už je zmazaná (ochrancovia prírody).Ak si z Levíc,tak už je neskoro,tam je v druhej polovici marca,u nás zbierame ešte teraz,ešte nekvitne.
rennatte
uz je po sezone, cerstvy uz nezozenies, jedine spracovany, bud mrazeny, pesto alebo tinkturu, pesto sa mi uz minulo, mam uz len pre svoju potrebu ale tinkturu este mam volnu ak by bol zaujem :-)
evanaaa
Sezóna trvá asi dva mesiace - marec, apríl, trochu aj v máji, kým nejde do kvetu. Ak by si bol z BA a okolia, snáď by som vedela alebo aj v Hlohovci rastie, to viem.
meraxes
Ja som zbierala medvedí cesnak na Železnej studničke ešte v prvej polovici apríla ak si pamätám, ale bolo to v hodine 12 a už strácal vôňu a mal veľké listy. Takže pochybujem, že by sa dal v prírode ešte zohnať, treba bohužiaľ počkať o rok a zapísať si to do kalendára, držím palce.:)
marika21
Tu u nás už dávno kvitne, vtedy už nemá liečivé účinky. Má pekný biely kvietok. Teraz sa dajú vykopať cibuľky a zasadiť do záhrady.
marikafil
ja si "pre istotu" pestujem doma v záhrade, v kúte pri plote, kde veľmi nesvieti slnko. ale ako už písali iní, tu na juhu už pomaly aj odkvitol, takže tie listy už nechám na pokoji, aby cibuľky zmocneli, treba nechať listy, kým sa zatiahnu. ale ak teda máš kam zasadiť, dajú sa objednať cibuľky.
lidia3
ja som si dala do guglu medvedi cesnak-mapa a hned viete na ktorych miestach rastie medvedi cesnak
janazjarku
Medvedí cesnak bol na Donovaloch pred 4 týždňami a už končil takže zase až o rok .-)
vladkaku
...už som spomínala niekde pri receptoch, že sa dá zasadiť a potom, po 3 - 4 rokoch kosíš... my sme vysadili v prírode pri vode v tôni a ide to. Divé svinky to nepapajú, behajú tu v hojnom množstve, aj sa bojíme, ale tak sa napapáme my :-)
snehurka1
na Klaku to je pri Prievidzi ešte minulý týžden ho bolo hojne.vyskytuje sa aj v Strážovských vrchoch.