Diskusie
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 0 zatiaľ bez komentárov
- Smejkad: Polotovary 6 najnovší komentár 27. októbra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Október 2025 1068 najnovší komentár včera 22:12
- Siskaa77: Hľadám stratený recept na kysnuté cesto s BB pudingom 4 najnovší komentár 6. októbra 2025
- Daniela15: Stratený? 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Október 2025 1068 najnovší komentár včera 22:12
- Haji: Moudrosti našich starkých, aj rodičov 60 najnovší komentár 29. októbra 2025
- Smejkad: Polotovary 6 najnovší komentár 27. októbra 2025
- 2010: Medzinárodná svadba 40 najnovší komentár 26. októbra 2025
- Herculles: Prvé príkrmy pre bábätko 6 najnovší komentár 23. októbra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Október 2025 649 najnovší komentár včera 22:12
- Smejkad: Polotovary 6 najnovší komentár 27. októbra 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- 
 Ako spraviť úhľadné, rovnako veľké fašírky či burgery? Túto pomôcku máte určite doma VIDEO Ako spraviť úhľadné, rovnako veľké fašírky či burgery? Túto pomôcku máte určite doma VIDEO
- 
 Syrové tyčinky v slaninke, super tip na chuťovku z toastového chleba VIDEO Syrové tyčinky v slaninke, super tip na chuťovku z toastového chleba VIDEO
- 
 Slané mafiny so šunkou a s kukuricou VIDEO Slané mafiny so šunkou a s kukuricou VIDEO
- 
 Polievka z pečenej cvikly VIDEO Polievka z pečenej cvikly VIDEO
- 
 Kapustové lokše VIDEO Kapustové lokše VIDEO
- 
 Jablkovo-škoricové slimáčiky z mafinovej formy VIDEO Jablkovo-škoricové slimáčiky z mafinovej formy VIDEO
- 
 Zapekané gnocchi s hubami a klobásou VIDEO Zapekané gnocchi s hubami a klobásou VIDEO
- 
 Nájdite odpoveď: Premývať ryžu pred varením alebo nie? Toto by ste mali vedieť, aby ste sa rozhodli správne Nájdite odpoveď: Premývať ryžu pred varením alebo nie? Toto by ste mali vedieť, aby ste sa rozhodli správne
- 
 Čo variť tento týždeň: 14 tipov na všedné dni, Halloween aj dušičkový víkend Čo variť tento týždeň: 14 tipov na všedné dni, Halloween aj dušičkový víkend
- 
 6x zázračný koláč: Stačí len zamiešať cesto, naliať na plech a upiecť. Ale ten výsledok vás zaručene prekvapí 6x zázračný koláč: Stačí len zamiešať cesto, naliať na plech a upiecť. Ale ten výsledok vás zaručene prekvapí
- 
 Sladké opojenie: 10 makových zákuskov, ktoré si vás podmania na prvé ochutnanie Sladké opojenie: 10 makových zákuskov, ktoré si vás podmania na prvé ochutnanie
- 
 Do školy aj do práce: 12x voňavé škoricové koláče do ruky Do školy aj do práce: 12x voňavé škoricové koláče do ruky
- 
 Známe aj nové: 11 výborných tipov, čo navariť z mletého mäsa Známe aj nové: 11 výborných tipov, čo navariť z mletého mäsa
- 
 10x rybacia nátierka: Z konzervy sardiniek či tuniaka, kúska údenáča aj lososa 10x rybacia nátierka: Z konzervy sardiniek či tuniaka, kúska údenáča aj lososa

SAK TO, CO SI NA HALUSKY DAVAS
Admini, prosím, buď to opravte, alebo zablokujte. Oči plačú....
U mňa palec nahor. :-))
predtým tam bolo "I"
no vôbec nie si zaujímavý , radšej pridaj recept , aj s tým čo si napiekol, alebo navaril a nie tu rýpať. Hamba !!
@kopretina - správne je - bryndza, ale v češtine asi len brynza, myslím si.
ano mas pravdu mila@Evanaaa , v cechach sa pise brynza, no je jedno ake kto napise i-y, vzdy je velmi chutna, prajem vsem krasne vellikonoce:)
@bubaya aj zo Slatiny je dobrá, a majú miešanú aj čistú
Ja viem, ale chcela som Zvolenčana trochu podštrbiť. :))) Okrem toho, ja ako 75% Liptáčka nemôžem chváliť slatinskú, kluknavskú, červenokamenskú, turčiansku.........
na nete je dost receptov ale budem sa drzat asi takehoto.
Ako robia doma bryndzu
Doma položili ovčí syr na dosku, prikryli ho čistým obrúskom a nechali ešte dva-tri dni dozrievať. Dozrieva tak, že vypúšťa srvátku a robia sa na ňom diery ako na špongii. Je veľmi dôležité vystihnúť pravý čas, kedy syr dozrel. Keď sa zomelie ešte nedozretý, je bryndza horká a nedá sa jesť. Či už dozrel, skúša Ján Hlavienka tak, že do neho strčí paličku. Keď sa syr na ňu nelepí, znamená to, že dozrel.
„Keď ho rozrežem na polovicu, má diery ako ementál. Zvrchu ho oškriabem, odvážim, na jeden kilogram syra dám jednu polievkovú lyžicu soli a pomeliem ho na mäsovom mlynčeku s najmenšími dierkami. Potom ho ručne miesim ako chlieb až dovtedy, kým sa nelepí. Urobím naň krížik ako na chleba, zakryjem a uložím na 24 až 48 hodín do špajze.
prave vo vyzretom syre sa nachadzaju tie miliony prospesnych bakterii dolezite pre ludsky organizmus.
dost vyrobcov to robi z nevyzreteho syra koli malym skladovym priestorom a väsciemu zisku-cerstvy syr te tazsi ako vyzrety s okami.
liptov.sme.sk/c/4884958/bryndzu-nekupuju-robia-si-ju-...
Zadajte si tu na Vareche do vyhladavaca majova bryndza od @Dvorka je pekne popisany poistup:-)
pocuj, tebe preskocilo?
a tiež od @egresky varecha.pravda.sk/recepty/domaca-bryndza/6503-recept.html...