Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 354 najnovší komentár dnes 09:25
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár 9. júla 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 766 najnovší komentár 1. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 354 najnovší komentár dnes 09:25
- Mariena1: Candida albitas-protikvasinkova dieta. 28 najnovší komentár 9. júla 2025
- Tinca: Kustovnica čínska - GOJI 31 najnovší komentár 9. júla 2025
- Marienka54: Teplovzdušná fritéza Delimano 40 najnovší komentár 9. júla 2025
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár 9. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 354 najnovší komentár dnes 09:25
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 77 najnovší komentár 1. júla 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 1 najnovší komentár 9. júla 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Chrumkavý kapustový šalát s kuracími kúskami
-
Ľahučká maková bublanina s ovocím +video
-
Škoricové rolky na štýl cinnabon +fotopostup
-
Cuketový koláč s marhuľami a mrveničkou +fotopostup
-
Šamrole s vanilkovým snehom podľa Josefa Maršálka
-
Kysnutý marhuľový koláč s tvarohom a mrveničkou +fotopostup
-
Provensalský olivový chlieb
-
Strúhaný tvarohový koláč s višňami podľa Petry Tóthovej VIDEO
-
Super nápad, ako využiť staré gumené rukavice. Tieto praktické tipy sa vám hodia do života VIDEO
-
Čo so zvyškom paradajkového pretlaku v konzerve? Toto urobí správna gazdinka VIDEO
-
Kurací pekáč so zemiakmi v citrónovej omáčke VIDEO
-
Minipizze z cottage syra VIDEO
-
Minichuťovky z lístkového cesta VIDEO
-
Slaninový džem, unikátna delikatesa, ktorá vás nadchne VIDEO
-
Babky, toto im navarte: 10 jedál pre vnúčatá na prázdninách, nad ktorými nebudú ohŕňať nos
-
Na párty aj ku gulášu: 11 receptov na slané chuťovky zo zemiakového cesta
-
Strúhaný syr, mleté korenie, čaj vo vrecúšku: Toto sú dôvody, prečo by ste ich mali nechať radšej v obchode
-
To naj z Varecha.sk: 7 najčítanejších receptov na marhuľový džem. Topkou je recept bývalej konzervárky, len z ovocia a cukru
-
Upečte na víkend: 10 receptov na fantastické višňové koláče, osviežujúce a plné šťavy
-
Vďačné občerstvenie: 13x kysnuté koláče do ruky. Chutné na raňajky, praktické na výlet aj na cestu na dovolenku
-
11x zeleninová polievka: Ľahká, ale aj s haluškami, krutónmi či domácimi cestovinami
SAK TO, CO SI NA HALUSKY DAVAS
Admini, prosím, buď to opravte, alebo zablokujte. Oči plačú....
U mňa palec nahor. :-))
predtým tam bolo "I"
no vôbec nie si zaujímavý , radšej pridaj recept , aj s tým čo si napiekol, alebo navaril a nie tu rýpať. Hamba !!
@kopretina - správne je - bryndza, ale v češtine asi len brynza, myslím si.
ano mas pravdu mila@Evanaaa , v cechach sa pise brynza, no je jedno ake kto napise i-y, vzdy je velmi chutna, prajem vsem krasne vellikonoce:)
@bubaya aj zo Slatiny je dobrá, a majú miešanú aj čistú
Ja viem, ale chcela som Zvolenčana trochu podštrbiť. :))) Okrem toho, ja ako 75% Liptáčka nemôžem chváliť slatinskú, kluknavskú, červenokamenskú, turčiansku.........
na nete je dost receptov ale budem sa drzat asi takehoto.
Ako robia doma bryndzu
Doma položili ovčí syr na dosku, prikryli ho čistým obrúskom a nechali ešte dva-tri dni dozrievať. Dozrieva tak, že vypúšťa srvátku a robia sa na ňom diery ako na špongii. Je veľmi dôležité vystihnúť pravý čas, kedy syr dozrel. Keď sa zomelie ešte nedozretý, je bryndza horká a nedá sa jesť. Či už dozrel, skúša Ján Hlavienka tak, že do neho strčí paličku. Keď sa syr na ňu nelepí, znamená to, že dozrel.
„Keď ho rozrežem na polovicu, má diery ako ementál. Zvrchu ho oškriabem, odvážim, na jeden kilogram syra dám jednu polievkovú lyžicu soli a pomeliem ho na mäsovom mlynčeku s najmenšími dierkami. Potom ho ručne miesim ako chlieb až dovtedy, kým sa nelepí. Urobím naň krížik ako na chleba, zakryjem a uložím na 24 až 48 hodín do špajze.
prave vo vyzretom syre sa nachadzaju tie miliony prospesnych bakterii dolezite pre ludsky organizmus.
dost vyrobcov to robi z nevyzreteho syra koli malym skladovym priestorom a väsciemu zisku-cerstvy syr te tazsi ako vyzrety s okami.
liptov.sme.sk/c/4884958/bryndzu-nekupuju-robia-si-ju-...
Zadajte si tu na Vareche do vyhladavaca majova bryndza od @Dvorka je pekne popisany poistup:-)
pocuj, tebe preskocilo?
a tiež od @egresky varecha.pravda.sk/recepty/domaca-bryndza/6503-recept.html...