Diskusie
- Sovka62: Kukurica s makom 4 najnovší komentár 12. februára 2025
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 195 najnovší komentár včera 15:20
- Alena45: Poznáte pánsku tekvicu ? 15 najnovší komentár 12. februára 2025
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár 17. januára 2025
- Elalea: Jazvečia masť 31 najnovší komentár včera 21:04
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 195 najnovší komentár včera 15:20
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 27 najnovší komentár 12. februára 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 4 najnovší komentár 12. februára 2025
- Alena45: Poznáte pánsku tekvicu ? 15 najnovší komentár 12. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 195 najnovší komentár včera 15:20
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 32 najnovší komentár 6. februára 2025
- Alena45: Poznáte pánsku tekvicu ? 12 najnovší komentár 12. februára 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 4 najnovší komentár 12. februára 2025
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Koláč z kyslej kapusty +fotopostup
-
Makovo-jablkové rezy s pudingovým krémom +fotopostup
-
Nepečená tvarohová torta +video
-
Jednoduchá pomarančová torta +fotopostup
-
Vyprážané palacinky plnené kyslou kapustou a šampiňónmi +fotopostup
-
Citrónovo-čučoriedková bublanina
-
Kuracie stehná na ázijsky spôsob s ryžou
-
Poznáte tento menej namáhavý spôsob, ako používať strúhadlo? VIDEO
-
Domáci kurací gyros. Pozrite si tú vychytávku, ako ho upiecť v rúre! VIDEO
-
To ste ešte nejedli! Upečte si skvelý slaný snack z kyslých uhoriek VIDEO
-
Nepečené kokosovo-čokoládové kocky VIDEO
-
Paprikové kura s ryžou z jedného pekáča VIDEO
-
Domáci zázvorový sirup na zahriatie, na podporu trávenia aj proti bacilom VIDEO
-
Potrebujete vyčistiť zanesenú termosku? Tieto obyčajné kuchynské suroviny vám pomôžu VIDEO
-
Víkendové varenie: 10 receptov z kyslej kapusty. Klasické strapačky, ale aj netradičné rizoto či zemiaková roláda
-
Chutne a lacno: 15 tipov, čo variť týždeň pred výplatou
-
Pre rodinu i pre hostí: 10x orechové rezy, perfektné riešenie, čo upiecť na víkend ku káve
-
TOP rebríčky: Jablkové koláče, pagáče, koložvárska aj francúzske zemiaky. Pozrite si najlepšie januárové recepty, je tam všetko, čo máte radi
-
Na každý deň: 10 jednoduchých koláčov, v ktorých zahviezdia všetky vaše džemy
-
Porazte neduhy: Židovský penicilín, zázrak či bojovníčka proti chrípke. 11 receptov na polievky, ktoré liečia
-
Nehodí sa len na kašu: 10 receptov na nenáročné koláče z detskej krupice
SAK TO, CO SI NA HALUSKY DAVAS
Admini, prosím, buď to opravte, alebo zablokujte. Oči plačú....
U mňa palec nahor. :-))
predtým tam bolo "I"
no vôbec nie si zaujímavý , radšej pridaj recept , aj s tým čo si napiekol, alebo navaril a nie tu rýpať. Hamba !!
@kopretina - správne je - bryndza, ale v češtine asi len brynza, myslím si.
ano mas pravdu mila@Evanaaa , v cechach sa pise brynza, no je jedno ake kto napise i-y, vzdy je velmi chutna, prajem vsem krasne vellikonoce:)
@bubaya aj zo Slatiny je dobrá, a majú miešanú aj čistú
Ja viem, ale chcela som Zvolenčana trochu podštrbiť. :))) Okrem toho, ja ako 75% Liptáčka nemôžem chváliť slatinskú, kluknavskú, červenokamenskú, turčiansku.........
na nete je dost receptov ale budem sa drzat asi takehoto.
Ako robia doma bryndzu
Doma položili ovčí syr na dosku, prikryli ho čistým obrúskom a nechali ešte dva-tri dni dozrievať. Dozrieva tak, že vypúšťa srvátku a robia sa na ňom diery ako na špongii. Je veľmi dôležité vystihnúť pravý čas, kedy syr dozrel. Keď sa zomelie ešte nedozretý, je bryndza horká a nedá sa jesť. Či už dozrel, skúša Ján Hlavienka tak, že do neho strčí paličku. Keď sa syr na ňu nelepí, znamená to, že dozrel.
„Keď ho rozrežem na polovicu, má diery ako ementál. Zvrchu ho oškriabem, odvážim, na jeden kilogram syra dám jednu polievkovú lyžicu soli a pomeliem ho na mäsovom mlynčeku s najmenšími dierkami. Potom ho ručne miesim ako chlieb až dovtedy, kým sa nelepí. Urobím naň krížik ako na chleba, zakryjem a uložím na 24 až 48 hodín do špajze.
prave vo vyzretom syre sa nachadzaju tie miliony prospesnych bakterii dolezite pre ludsky organizmus.
dost vyrobcov to robi z nevyzreteho syra koli malym skladovym priestorom a väsciemu zisku-cerstvy syr te tazsi ako vyzrety s okami.
liptov.sme.sk/c/4884958/bryndzu-nekupuju-robia-si-ju-...
Zadajte si tu na Vareche do vyhladavaca majova bryndza od @Dvorka je pekne popisany poistup:-)
pocuj, tebe preskocilo?
a tiež od @egresky varecha.pravda.sk/recepty/domaca-bryndza/6503-recept.html...