Diskusie
- Evia: Medový kremeš 2 najnovší komentár 6. decembra 2023
- Redakcia: Čo dnes varíte? December 2023 22 najnovší komentár dnes 15:07
- Mijaita: Snídání v prosinci (decembri) 2023 (12) 8 najnovší komentár dnes 09:36
- Martinale: Prenosná elektrická rúra 2 najnovší komentár 24. novembra 2023
- Esi: Vianočné oblátky, po upečení sú mäkké 2 najnovší komentár 13. novembra 2023
- Redakcia: Čo dnes varíte? December 2023 22 najnovší komentár dnes 15:07
- Mijaita: Snídání v prosinci (decembri) 2023 (12) 8 najnovší komentár dnes 09:36
- Evia: Medový kremeš 2 najnovší komentár 6. decembra 2023
- Redakcia: Čo dnes varíte? November 2023 102 najnovší komentár 2. decembra 2023
- Mijaita: Snídání v listopadu (november) 2023 (11) 77 najnovší komentár 30. novembra 2023
- Redakcia: Čo dnes varíte? December 2023 22 najnovší komentár dnes 15:07
- Redakcia: Čo dnes varíte? November 2023 10 najnovší komentár 2. decembra 2023
- Mijaita: Snídání v prosinci (decembri) 2023 (12) 8 najnovší komentár dnes 09:36
- Mijaita: Snídání v listopadu (november) 2023 (11) 3 najnovší komentár 30. novembra 2023
- Evia: Medový kremeš 2 najnovší komentár 6. decembra 2023
Zážitky
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 0 zatiaľ bez komentárov
- Smejkad: Omáčka bez múky 6 najnovší komentár 30. júla 2022
- Ryzasos: Ako skladovať ryžu? 8 najnovší komentár 25. januára 2023
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
- Stefanm: Opitá vianočka . 14 najnovší komentár 20. júna 2023
- Ryzasos: Ako skladovať ryžu? 8 najnovší komentár 25. januára 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Nekupujte, upečte: 12 overených receptov na tie najlepšie domáce makovníky
-
V jednoduchosti je krása: 11 receptov na tie najlepšie vianočné linecké koláčiky
-
Už len 22 dní: Hľadáte inšpiráciu? Pozrite sa, čo sa na Vareche pieklo minulé Vianoce
-
Perfektný obed: 11x mäsové guľky s tými najlepšími omáčkami. Vždy iné, vždy fantasticky chutné
-
Prvá adventná nedeľa: 10 tipov, ktoré vám pomôžu pri pečení vianočného pečiva
-
Ako zvládnuť náročné recepty: Mníška a torta Tsunami, dezerty zo súťaže Pečie celé Slovensko vieme upiecť jednoduchšie!
-
Kokosové, orechové aj makové: 10 najklikanejších receptov na fúkané rožky, zvonka chrumkavé, vnútri duté
SAK TO, CO SI NA HALUSKY DAVAS
Admini, prosím, buď to opravte, alebo zablokujte. Oči plačú....
U mňa palec nahor. :-))
predtým tam bolo "I"
no vôbec nie si zaujímavý , radšej pridaj recept , aj s tým čo si napiekol, alebo navaril a nie tu rýpať. Hamba !!
@kopretina - správne je - bryndza, ale v češtine asi len brynza, myslím si.
ano mas pravdu mila@Evanaaa , v cechach sa pise brynza, no je jedno ake kto napise i-y, vzdy je velmi chutna, prajem vsem krasne vellikonoce:)
@bubaya aj zo Slatiny je dobrá, a majú miešanú aj čistú
Ja viem, ale chcela som Zvolenčana trochu podštrbiť. :))) Okrem toho, ja ako 75% Liptáčka nemôžem chváliť slatinskú, kluknavskú, červenokamenskú, turčiansku.........
na nete je dost receptov ale budem sa drzat asi takehoto.
Ako robia doma bryndzu
Doma položili ovčí syr na dosku, prikryli ho čistým obrúskom a nechali ešte dva-tri dni dozrievať. Dozrieva tak, že vypúšťa srvátku a robia sa na ňom diery ako na špongii. Je veľmi dôležité vystihnúť pravý čas, kedy syr dozrel. Keď sa zomelie ešte nedozretý, je bryndza horká a nedá sa jesť. Či už dozrel, skúša Ján Hlavienka tak, že do neho strčí paličku. Keď sa syr na ňu nelepí, znamená to, že dozrel.
„Keď ho rozrežem na polovicu, má diery ako ementál. Zvrchu ho oškriabem, odvážim, na jeden kilogram syra dám jednu polievkovú lyžicu soli a pomeliem ho na mäsovom mlynčeku s najmenšími dierkami. Potom ho ručne miesim ako chlieb až dovtedy, kým sa nelepí. Urobím naň krížik ako na chleba, zakryjem a uložím na 24 až 48 hodín do špajze.
prave vo vyzretom syre sa nachadzaju tie miliony prospesnych bakterii dolezite pre ludsky organizmus.
dost vyrobcov to robi z nevyzreteho syra koli malym skladovym priestorom a väsciemu zisku-cerstvy syr te tazsi ako vyzrety s okami.
liptov.sme.sk/c/4884958/bryndzu-nekupuju-robia-si-ju-...
Zadajte si tu na Vareche do vyhladavaca majova bryndza od @Dvorka je pekne popisany poistup:-)
pocuj, tebe preskocilo?
a tiež od @egresky varecha.pravda.sk/recepty/domaca-bryndza/6503-recept.html...