Diskusie
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 3 najnovší komentár včera 09:23
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 0 zatiaľ bez komentárov
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 717 najnovší komentár dnes 13:54
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 717 najnovší komentár dnes 13:54
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 3 najnovší komentár včera 09:23
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
- Sovka62: Mäso 33 najnovší komentár 16. júna 2025
- Dorenika: Linecké 9 najnovší komentár 11. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 340 najnovší komentár dnes 13:54
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 3 najnovší komentár včera 09:23
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Jahodová bublanina s mascarpone +fotopostup
-
Nepečená strecha s mascarpone a ovocím +video
-
Polievka z bielej maslovej tekvice s hríbami, krúpami a zeleninou
-
Nepečená torta s mandarínkami
-
Strúhaný tvarohový koláč s višňami podľa Petry Tóthovej +video
-
Biela maslová tekvica v praženici +fotopostup
-
Nepečená maková žemľovka +fotopostup
-
Jahodová bublanina s mascarpone +fotopostup
-
Jahodové rezy s pudingovou plnkou +fotopostup
-
Bravčová panenka so šampiňónovou omáčkou
-
Čerešňový nákyp +fotopostup
-
Slaninový džem, unikátna delikatesa, ktorá vás nadchne +video
-
Nepečená strecha s mascarpone a ovocím +video
-
Bielková roláda s malinami a bielou čokoládou
-
Viete, na čo ešte slúži háčik na konzerve? Tento trik oceníte, keď ste neminuli celý jej obsah VIDEO
-
Pečené cibuľové kolieska so syrom VIDEO
-
Super nápad, ako využiť staré gumené rukavice. Tieto praktické tipy sa vám hodia do života VIDEO
-
Kurací pekáč so zemiakmi v citrónovej omáčke VIDEO
-
Minipizze z cottage syra VIDEO
-
Minichuťovky z lístkového cesta VIDEO
-
Čokoládová mliečna ryža VIDEO
-
Začnite piecť teraz: 10x šťavnaté čerešňové koláče. S makom, tvarohom aj kokosom, už si len vybrať
-
Zákusky, torty aj sušienky: 11 receptov na stracciatella dezerty s kúskami čokolády
-
Obedy aj večere: Cestoviny, mäso, polievky aj trenčianske párky s fazuľou. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
11x milované rezne: Prešporské, holandské aj čiernohorské, v cestíčku aj v trojobale
-
Niečo dobré pre tatina: So slaninou, šunkou či syrom. 10x slané kvety na zjedenie ako špeciálna pozornosť na Deň otcov
-
Než začnete piecť: Odkôstkovať, zbaviť neželaných návštevníkov... Rady cukrárky, ako spracovať čerešne do dezertov
-
Jedlo ako liek: Toto sú najzdravšie potraviny na svete. A nemusíte pre ne ísť ďaleko
SAK TO, CO SI NA HALUSKY DAVAS
Admini, prosím, buď to opravte, alebo zablokujte. Oči plačú....
U mňa palec nahor. :-))
predtým tam bolo "I"
no vôbec nie si zaujímavý , radšej pridaj recept , aj s tým čo si napiekol, alebo navaril a nie tu rýpať. Hamba !!
@kopretina - správne je - bryndza, ale v češtine asi len brynza, myslím si.
ano mas pravdu mila@Evanaaa , v cechach sa pise brynza, no je jedno ake kto napise i-y, vzdy je velmi chutna, prajem vsem krasne vellikonoce:)
@bubaya aj zo Slatiny je dobrá, a majú miešanú aj čistú
Ja viem, ale chcela som Zvolenčana trochu podštrbiť. :))) Okrem toho, ja ako 75% Liptáčka nemôžem chváliť slatinskú, kluknavskú, červenokamenskú, turčiansku.........
na nete je dost receptov ale budem sa drzat asi takehoto.
Ako robia doma bryndzu
Doma položili ovčí syr na dosku, prikryli ho čistým obrúskom a nechali ešte dva-tri dni dozrievať. Dozrieva tak, že vypúšťa srvátku a robia sa na ňom diery ako na špongii. Je veľmi dôležité vystihnúť pravý čas, kedy syr dozrel. Keď sa zomelie ešte nedozretý, je bryndza horká a nedá sa jesť. Či už dozrel, skúša Ján Hlavienka tak, že do neho strčí paličku. Keď sa syr na ňu nelepí, znamená to, že dozrel.
„Keď ho rozrežem na polovicu, má diery ako ementál. Zvrchu ho oškriabem, odvážim, na jeden kilogram syra dám jednu polievkovú lyžicu soli a pomeliem ho na mäsovom mlynčeku s najmenšími dierkami. Potom ho ručne miesim ako chlieb až dovtedy, kým sa nelepí. Urobím naň krížik ako na chleba, zakryjem a uložím na 24 až 48 hodín do špajze.
prave vo vyzretom syre sa nachadzaju tie miliony prospesnych bakterii dolezite pre ludsky organizmus.
dost vyrobcov to robi z nevyzreteho syra koli malym skladovym priestorom a väsciemu zisku-cerstvy syr te tazsi ako vyzrety s okami.
liptov.sme.sk/c/4884958/bryndzu-nekupuju-robia-si-ju-...
Zadajte si tu na Vareche do vyhladavaca majova bryndza od @Dvorka je pekne popisany poistup:-)
pocuj, tebe preskocilo?
a tiež od @egresky varecha.pravda.sk/recepty/domaca-bryndza/6503-recept.html...