Rôzne

Marlenka - doba mäkknutia

gacy - fotkagacy, 2. novembra 2013

Prosím baby poraďte. Idem robiť marlenku (budem robiť normálne
tuhé cesto, ktoré budem vaľkať). Avšak čítala som veľa článkov a
mnohí sa sťažujú, že majú marlenku veľmi tvrdú. + inde som čítala,
že najlepšia je na 3-tí deň. Aj ste mi radili, že cestá si možem upiecť
vopred a 2-3 dni pred podávaním cestá naplním a marlenku
zhotovím, dám do chladničky a nechám odpočívať na tie 3 dni cca.
Stačí teda aby odpočívala 3 dni v chlade a bude potom mäkkučká?
Alebo treba viac? Budem robiť 6 plátov na seba.
Ďakujem :)

@zareaguj


Diskusia k téme

hrusticka76
..už som robila Marlenku niekoľkokrát a zakaždým som ju mala mäkkú už na druhý deň..robila som z cesta čo sa vaľká..
gacy
@hrusticka76 ďakujem za odpoveď :) pre istotu dám odležať na 3 dni ale :D chcem to dať do daru, aby som nesklamala
@agreska ďakujem za ochotu, ale chcem pravú marlenku (v rámci možností :D )
marika9
Marlenku som piekla už veľakrát. Za 3 dni je mäká, ale najviac nám chutí tak po 5-6 dňoch. Tajomstvo je skôr v tom, že v receptoch je málo plnky a nemá čo vsiaknuť do cesta. Raz som čítala (tu na Vareche), že treba dať o polovicu plnky viac. A veru sa osvedčilo. Moja Marlenka je vychválená široko-ďaleko.
gacy
@marika9 super :) ďakujem za odpoveď. Ja robím plnku z dvoch saliek a min 350 masla :) nedávam puding, chcem to také sladké :D
pečiem pláty už zajtra ale darovať idem až na budúcu sobotu, takže plniť môžem pokojne aj zajtra :)
egreska
Mozem ti povedat,ze to chuti rovnako,len s tymto je menej roboty..:-)
trigorin
@egreska tvoje medovníkové pláty sú nielen rýchlo urobené, ale skutočne vynikajúce. Plnku robím inak, ale pláty vždy len podľa teba.
Vďaka za skvelý recept.

gacy
@goe presne podľa toho ju idem robiť :)
@ailuj82 podľa toho som to chcela robiť, len s liatym cetom som raz robila a zle sa mi to pieklo, neviem prečo :/
ale ako vidím všetky ste sa zhodli na tom že na 3-tí deň je rozhodne lepšia ako na 1 :) a nevadí aj keby ju mám dlhšie takto
SUPER !!! dakujem :)