Varenie

Marcipánové figurky.

fiby - fotkafiby, 26. októbra 2011

Prosím Vás vie mi niekto poradiť, či môžem si narobiť ozdoby (kvietky) z marcipánu vopred a ako ho uskladniť? Bude sa dať jesť aj pozdejšie napr. na vianoce? Ešte som s marcipánom nikdy nerobila. Ak vie niekto dobrý recept poraďte. Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

vevericka321
Ak chcete figurky konzumovat, je potrebne ich tesne pred tym pripravit, pretoze marcipan sa susi, a na pracovanie treba zohriat.
fiby
Ďakujem, takže z vašej odpovedi mi vyplýva, že nie je možné si ozdoby narobiť do zásoby.
julica
Z akého budú marcipánu - pravého mandľového? Ružičky, čo robievam zo sušeného mlieka, sa dajú narobiť aj dopredu, akurát stvrdnú.
jozefj
Dajú sa urobiť dopredu ale treba ich zamraziť.
gabikaaderia
fiby , ide o to aké kvety chcete robiť...lebo niektoré proste musia vytuhnúť...potom ide o to z akej hmoty budete robiť..ak z pravého mandľového marcipánu tam môžete kľudne aj týždeň vopred a nebudú moc tvrdé...ak zo sušeného mlieka, smartflexu, wi, tak tie tvrdnú už po jednom dni,ale sú ešte jedlé. Ak ale chcete aby zmäkli stačí ich dať na nejaký čas do vlhkého prostredia a oni zmäknú.
gabikaaderia
inak marcipánové výrobky by som neodporúčala mraziť,lebo po vybratí zvlhnú ...jesť sa síce budú dať ,ale ako ozdoba už nebudú pekné
fiby
gabikaadaria- Ja som začiatočníčka čo sa týka marcipánu. Ešte som s ním nerobila, ale pripravujem sa to vyskúšať, ale po týchto sviatkoch. A s akým marcipánom budem robiť? Sama ešte neviem, mám pár receptov na falošný a možno si aj kúpim. Vidím, že ty máš s tým skúsenosti. Poraď mi s akým mám začať. A díky za radu.