Varenie

Mam taku ideu paradajkoveho charakteru...

ajuschka - fotkaajuschka, 5. septembra 2012

Cele leto muklujem a zavaram paradajkovu stavu a susene paradajky v oleji...
ibaze toho rok mam tych paradajok take kvanta ze (okrem toho ze predavam kolegyniam v praci) potrebujem vymysliet este aj nejake ine zuzitkovanie - nech mam pestru spajzu :)

Mnooo a uvazujem o nejakom recepte na paradajkovu omacku sterilizovanu, ibaze nie len tak hogo fogo, ale... z pecenych paradajok...

Zacala by som upecenim paradajkovych poloviciek s cesnakom bylinkami, cukrom a solou a zakapnute olejom. Po ciastocnom vysuseni by som to bud rozmixovala alebo prepasirovala a tak zavarila....
Ak kombinujem spravne, a ja dufam ze hej, mala by mi vyjst velmi silna, vyrazna paradajkova pasta dost husteho charakteru...
Enem duufam, ze aj vydrzi..

Varechaci/cky mate k tomu nejake pripomienky? Toto by sme veru mohli doviest do dokonalosti, no nie? :)

@zareaguj


Diskusia k téme

marikahr
teda, vonia mi to až sem :-)
myslím, že keď to dobre zasterilizuješ, tak by to vydržať malo! potom určite daj vedieť, ako to dopadne!
celeblith
ja by som sa opytala, ze to kde sa vam okotilo tolko paradajok?
lebo nasim sa nejako nechce...kolko mate korenov a aky druh? to ja len tak informativne a zo zvedavosti ;)
ajuschka
@celeblith nuz na juhu, pri Galante. mam 60 korenov, nejake obycajne, potom tie maxi paradajky co su riadne masite a aj cherry.
Pravdupovediac kvoli nedostatku casu som ich nikde nezastipovala, iba obcas vyviazala a teraz mam na ploche asi 20m2 paradajkovu hustinu cez ktoru sa pomaly neda dostat a dozrieva to ako na beziacom pase :D
dam potom vediet ako to dopadlo, ak budem stihat spravim z toho fotorecept
rea1
rozhodne by si mala pridat trochu octu, ten posobi ako konzervant.
jody
doplnila by som ešte čerstvé bylinky, tie zimné už nebudú mať tú slnečnú chuť... :-)
medulienka122
asi to vyskúšam podľa teba, moje susedy ma "obšťastnili" svojimi prebytkami, už mám leča pre celú školskú kuchyňu a pretlak sa mi nechce robiť, lebo nemám také vhodné fľašky. Napíš, ako sa ti vydaril recept
laci60
Ja by som nasekane bylinky dodal az pred zavaranim.Taka bazalka tomu nemoze uskodit.Inak super napad,ta pasta je dobry zaklad na omacky trebars ku spagetam.skus to drzim palce :))
evanaaa
Mám podobne ako @sovka - Mäso, Hydina, Mleté mäso, Ovocné a tvarohové koláče, Torty, Dezerty a razy, Lístkové cesto, Kysnuté, Nátierky, polievky, Muffiny, Pagáče, Sušienky a keksy, Medovníky a perníky, a veľa iných. Dali by sa síce spraviť aj podkategórie, ale bol by to dosť dlhý zoznam, aj tak toho mám veľa na hľadanie.
jegor

aj my mame paradajok ,okolie SALI ,mame vysadené TORNADO.TORO,
alicaz
my nase paradajky zatial stihame zjest...
Ma niekto nejake dobre napady co s paprikami? v obchode tu maju teraz velmi lacne hrubostenne - zelene, cervene aj oranzove... no nekup ;)
alicaz
vdaka za tip,..zaujimave - na co pouzivas taku zavarenu papriku?
ajuschka
ako prilohu / pochutinu ku vsetkemu kde si das napr. kyslu uhorku :) som schopna zjes cely pohar na posedenie :D
alicaz
dakujem - inak uz som si nasla v odpoved v komentaroch k receptu - rychlesie pisem ako citam :)