Cele leto muklujem a zavaram paradajkovu stavu a susene paradajky v oleji...
ibaze toho rok mam tych paradajok take kvanta ze (okrem toho ze predavam kolegyniam v praci) potrebujem vymysliet este aj nejake ine zuzitkovanie - nech mam pestru spajzu :)
Mnooo a uvazujem o nejakom recepte na paradajkovu omacku sterilizovanu, ibaze nie len tak hogo fogo, ale... z pecenych paradajok...
Zacala by som upecenim paradajkovych poloviciek s cesnakom bylinkami, cukrom a solou a zakapnute olejom. Po ciastocnom vysuseni by som to bud rozmixovala alebo prepasirovala a tak zavarila....
Ak kombinujem spravne, a ja dufam ze hej, mala by mi vyjst velmi silna, vyrazna paradajkova pasta dost husteho charakteru...
Enem duufam, ze aj vydrzi..
Varechaci/cky mate k tomu nejake pripomienky? Toto by sme veru mohli doviest do dokonalosti, no nie? :)
myslím, že keď to dobre zasterilizuješ, tak by to vydržať malo! potom určite daj vedieť, ako to dopadne!
lebo nasim sa nejako nechce...kolko mate korenov a aky druh? to ja len tak informativne a zo zvedavosti ;)
Pravdupovediac kvoli nedostatku casu som ich nikde nezastipovala, iba obcas vyviazala a teraz mam na ploche asi 20m2 paradajkovu hustinu cez ktoru sa pomaly neda dostat a dozrieva to ako na beziacom pase :D
dam potom vediet ako to dopadlo, ak budem stihat spravim z toho fotorecept
aj my mame paradajok ,okolie SALI ,mame vysadené TORNADO.TORO,
Ma niekto nejake dobre napady co s paprikami? v obchode tu maju teraz velmi lacne hrubostenne - zelene, cervene aj oranzove... no nekup ;)